marți, 18 iunie 2013

Pământul își mărește volumul!

Pornind de la teoria general acceptată că, de la momentul Big-Bang-ului, Universul continuă să se extindă, artistul expert în animație Neal Adams a creat un film, pentru a demonstra că și Pământul, la rândul lui, își mărește volumul continuu. Astfel, putem vedea cum continentele se unesc perfect, dacă micșorăm dimensiunea globului terestru. Conform teoriei expansiunii Pământului, cele 7 continente au format acum cca 400 de milioane de ani un singur continent, care NU se afla în mijlocul unei mări. Una din dovezile științifice incontestabile este faptul că fundul oceanelor este, la scară geologică, relativ tânăr, în comparație cu uscatul, având numai 200 de milioane de ani vechime. Dar, deși comunitatea științifică neagă valabilitatea acestei teorii relativ recente, câțiva au început să o analizeze în detaliu și încearcă să-și convingă confrații de contrariu. Mulți dintre aceștia sunt profesori și doctori în geologie care organizează conferințe și publică articole și cărți, susținând că Pământul se află în expansiune. 

  Vă invit să urmăriți acest film de 10 minute și să vă formați singuri o părere. Știu că o să vă pară greu de acceptat, dar nu uitați că, cu numai 400 de ani în urmă, Galileo Galilei era cât pe ce să fie ars pe rug pentru că a îndrăznit să susțină că Pământul se învârtește în jurul Soarelui și nu invers...

Pământul crește
VOLUMUL PĂMÂNTULUI CREȘTE

Toate fenomenele climatice inexplicabile care se petrec în prezent fac parte dintr-o transformare continuă a unui Univers viu. Experții ruși în geodinamică au constatat o alunecare continuă a Crimeii spre Rusia, cu 2-3 centimetri pe an, ceea ce i-a pus pe gânduri. Înseamnă că procesul geologic și tectonic al scoarței terestre este din nou foarte activ. Extinzând cercetările, s-a constatat că și Lacul Baikal crește în lărgime cu 2 centimetri pe an, ca și apele oceanelor. Ba chiar și volumul Pământului crește cu un procent anual de 515 km³, dar și radioactivitatea subterană. În urma măsurătorilor prin lasere de mare precizie, s-a observat o creștere a distanței dintre Pământ și Soare cu 22,6 metri pe an.
Cercetătorii ruși consideră că există două motive pentru care Pământul crește în dimensiuni. Unul este procesul tectonic, care ciclic devine mai activ, iar al doilea, acumularea de praf interstelar. În perioadele active din punct de vedere tectonic, se constată erupții vulcanice, cutremure, inundații, uragane sau fenomene climatice atipice pentru anumite zone geografice. Efectul de seră despre care se tot vorbește în prezent este, în opinia cercetătorilor ruși, doar un efect vizibil al procesului de transformare a planetei.
„Nici dacă întreaga populație a Pământului ar intra acum în organizații de ecologiști, n-ar putea opri acest proces natural, numit efectul de seră”, este de părere prof. Serghei Notinov, de la Institutul de Geodinamică din Moscova. Explozia vulcanului Pinatubo în anii '90 a avut un impact asupra climei incomparabil mai mare decât toate emisiile industriale la un loc. Mișcările tectonice care lărgesc Pământul provoacă alunecarea scoarței terestre, deplasarea continentelor și creșterea forțelor gravitaționale. Așa s-au și configurat continentele în trecutul bogat în procese tectonice ale Pământului.


„Planeta noastră e vie, declară prof. Serghei. Ea s-a născut, crește și se va transforma în altă energie creatoare”. Concluzia studiului este că Pământul se transformă într-un soare, prin procesele termonucleare care au loc în miezul lui. Când masa va ajunge la un nivel critic, vor începe reacții în lanț, care vor face „planeta albastră” să semene cu o bomba cu hidrogen. Va degaja căldură, precum Soarele. Vestea bună este că acest lucru ar facilita susținerea vieții pe Lună și pe Marte. Și că totul se va întâmpla într-un miliarde de ani!
Un calcul estimativ arată că pe Pământ cad anual un miliard de tone de praf interstelar. Prin procesele tectonice, se mai „scutură” din când în când, dar tot se îngreunează pe an ce trece. Această acumulare cantitativă se transforma în „calitate”. Adică Pământul își va schimba statutul din planetă care susține viața, în planetă care va genera viață pe alte planete.

Sursa: 


Ocolul Pământului în 7 minute

Cercetătorul NASA dr. Justin Wilkinson a realizat un montaj din cele mai bune imagini ale Pământului, filmate de-a lungul anilor de astronauții aflați pe orbita circumterestră. Videoclipul este intitulat „Ce vede camera unui astronaut” și ilustrează peisaje de pe Terra, începând din dreptul coastei Namibiei, în sud-vestul Africii, regiune cu dune de nisip roșu care, spun astronauții, „este una din cele mai frumoase priveliști pe care le poți vedea din spațiu”. Vocea îi aparține chiar lui Wilkinson și descrie turul virtual pe deasupra unor regiuni ca Sahara, Sicilia, apele albastre de pe coasta nordică a Australiei, Texasul, jungla amazoniană, vulcanii Munților Anzi, Peninsula Kamceatka și alte locuri de pe Pământ care, privite de sus, arată minunat.

What an Astronaut's Camera SeesImagini fascinante ale Terrei, filmate de pe Stația Spațială Internațională locuibilă (ISS), care orbitează Pământul.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 25.02.2018 *

*********************************************************************
* Proiectul Cunoașterea este Universală va fi inaugurat în Octombrie 2018. Acesta va avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. *
*********************************************************************