Plecând de la teoriile profesorului Mencinicopschi, documentarul
analizează, studiază şi desfiinţează alimentele modern. Chiar şi cele pe
care le considerăm a fi sănătoase, naturale, au fost puse sub semnul
întrebării în cele 80 de minute. Pornind de la întrebarea „Ce este
alimentul?”, prof. dr. Ghe. Mencinicopschi pune accent, prin filmul
„Toxic”, pe adevărata faţă a alimentului, studiindu-l în profunzime şi
nu doar prin simpla observaţie.
„Atunci când analizăm un aliment, tendinţa generală este de a-i
studia forma actuală. O bună analiză nu se leagă de forma prezentă, ci
intră în trecut, ajungând la stadiul iniţial de matrice a alimentului
respectiv.
În momentul în care încercăm să stabilim dacă un produs este
sau nu bun pentru noi, trebuie să ne întoarcem în timp pentru a vedea în
ce mediu a crescut şi care au fost factorii care au acţionat asupra
lui. Este primul film care pune accent pe adevărata faţă a alimentului,
pe studiul în profunzime şi nu pe simpla observaţie”,a explicat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.