O schimbare majoră în evoluție se face prin cunoaștere, ridicarea vibrațiilor și a nivelului de Conștiință ...
vineri, 29 noiembrie 2019
ARHITECȚII SCHIMBĂRII : Deepak Chopra, Kimberly Snyder și Maria Shriver
Deepak Chopra și Kimberly Snyder s-au așezat alături de Maria Shriver pentru o conversație "Arhitecți ai Schimbării LIVE" pentru a discuta cum te poți transforma din interior și cartea "Frumusețe Radicală".
Vom începe cu o meditație.
Nu facem asta, în mod normal, dar... Deepak a spus că el îi va ghida pe toți în timpul meditației, timp de cinci minute.
Iar oamenii așteaptă o viață pentru a medita împreună cu el, deci am crezut că ar fi un mod foarte adecvat de a începe această conversație, despre frumusețea radicală și sănătatea radicală și cum ne putem transforma, cu toții, radical, propriile vieți, care, la rândul lor, ne vor transforma, radical, țara și comunitatea.
Deci, sper că asta este în regulă. Dacă nu poți medita, dacă nu poți închide ochii, pur și simplu scrieți mesaje de text, dar asta chiar că nu s-ar potrivi cu toate aceste lucruri.
Deci Deepak și Kimberly, mulțumesc că ați venit. Și ați vrea să începeți să ne ghidați în meditație ? Am spus că am putea medita 3 minute, dar el a spus 5 minute.
- Este în ordine așa ?
- Da.
În regulă, deci mulțumesc că ne-ai invitat, Maria.
Mulțumesc că ați venit.
Este minunat să fim aici, cu voi toți.
Există multe feluri de meditație: contemplativă, introspectivă, „mindfulness” (activă), care este foarte apreciată în prezent, transcendentală, deci vom face ceva foarte simplu, nu chiar „mindfulness”, dar ne vom accesa sinele propriu.
Deci vă rog să închideți ochii și nu vă țineți picioarele încrucișate. Țineți-vă mâinile în poală, cu palmele deschise. Și... haideți să începem, pur și simplu, observând respirația. Nu vă manipulați respirația, numai observați-o... și remarcați cât de facilă și spontană este. Noi nu respirăm, de fapt, ci „suntem respirați”.
Viața ar trebui să fie la fel de facilă și spontană, ca respirația. Remarcați că, dacă încercați să vă țineți respirația, începeți să vă sufocați. Asta înseamnă că, dacă vă agățați de vreo experiență oarecare, veți simți că vă sufocați. Permiteți-le doar să apară și să dispară.În mod similar, fiecare experiență din viață apare și dispare, spontan.
Iar acum conștientizați-vă inima... și puneți-vă, în gând, întrebarea: „Cine sunt eu ?”... permițând fiecărui gând, fiecărei senzații, fiecărei imagini, fiecărui sentiment... să ajungă, spontan, la voi. „Cine sunt eu ?”
* ARHITECȚII SCHIMBĂRII *
= O CONVERSAȚIE ÎN DIRECT =
Contestați ceea ce există - imaginați-vă cum puteți contribui la progresul omenirii.
Ok, acum, începeți să vă repetați, în gând, numele întreg, în modul următor: „Eu sunt... Deepak Chopra.” „Eu sunt Maria Shriver.” „Eu sunt Kimberly Snyder.” Și, acum, permiteți-vă să conștientizați tot ceea ce vi se întâmplă în viață, chiar acum, indiferent ce vi s-ar întâmpla.
Toate problemele, toate termenele limită, toate lucrurile pe care le aveți de făcut... relații... obligații sociale, serviciu... lăsați-le, pe toate, să-și facă apariția și să vă umple conștiința.
Ok, acum renunțați la numele de familie. Repetați-vă numai numele mic: „Eu sunt Deepak.” „Eu sunt Kimberly.”„Eu sunt Mallika.”„Eu sunt Candice.” Și, acum, permiteți conștiinței voastre, în următorul minut, să se umple cu amintiri din copilăria voastră, înainte de vârsta de 14 ani, să zicem, înainte să deveniți... sau să începeți să trăiți ca adolescenți. Observați cât de spontan vor reveni unele amintiri: școală, prieteni, părinți... casă părintească.
Renunțați la numele mic, acum, și pur și simplu repetați cuvintele „Eu sunt !”... fără nici un nume alăturate lor. „Eu sunt !” Și, pe măsură ce repetați „Eu sunt !”, permiteți ca toate amintirile... toate senzațiile, imaginile, sentimentele, gândurile... lăsați-le să dispară.
„Eu sunt !” „Eu sunt !” „Eu sunt !” Dacă vreți, puteți înlocui „Eu sunt !” cu mantra „Soham Shivoham !” Ea înseamnă: „Sunt conștiință pură !” Dar nu trebuie să vă gândiți la asta, repetați doar mantra: „Shivoham !” „Shivoham !” Și, într-un final, abandonați mantra și, pur și simplu, relaxați-vă în conștientizare, relaxați-vă fiind prezenți...în propria voastră existență... fără vreun... nume... fără vreo formă.
Fiți... sinele adevărat... sinele necondiționat, creator și spontan al ființei voastre. În regulă, acum putem reveni la... acest timp, în acest loc. Reveniți conștienți în trupurile voastre, pentru câteva secunde și, apoi, deschideți lent ochii. Deci, chiar înainte de a termina această meditație lăsați-mă să vă arăt un lucru pe care-l puteți face oricând, ok ? Deci, dați-mi voie să vă întreb ceva.
Sunteți conștientă, chiar în acest moment ? În regulă, deci am întrebat-o dacă este conștientă și ea a spus „da”. Desigur că este. Toată lumea este. Deci vă voi pune aceeași întrebare, dar nu răspundeți la ea, până nu ridic mâna, ok ? După aceea, puteți spune „da”, ok ? Sunteți conștienți ? Deci, „sunteți conștienți” este un gând, „da” este un alt gând. Între ele se află conștientizarea.
- Voi pune aceeași întrebare.
- Fă asta, din nou !
Nu, deci de data asta o voi face din nou. O voi face din nou, dar, de data asta... nu răspundeți la întrebare, ci numai reflectați la ea, ok ? Sunteți conștienți ? Exact asta suntem.
Conștientizarea înseamnă prezență. Este același lucru cu spirit, conștiință, existență.
Orice altceva nu este decât o simplă experiență, iar experiențele se produc în timp, dar noi nu existăm în timp. Spiritul nu există în timp, prezența nu există în timp. Și poți trăi în prezență, oricând, numai întrebându-te: „Oare sunt conștient ?” Încercați !
Data viitoare veți fi eclipsați, de ceea ce se întâmplă. Asta este o experiență. La fel ca și respirația voastră, apare și dispare. Întreabă-te doar: „Oare sunt conștient ?”
Conștientizarea este prezența în care se produc experiențele. Repet, experiența se produce în timp, dar conștientizarea nu există în timp, ci întotdeauna „acum”. Iar „acum” este atemporal. Ok, acum pot pleca și ea va face restul.
Ok, ați înțeles asta, cu toții ? Suntem în prezență, experimentăm... suntem aici, ok, am priceput.
- Deci, mulțumesc Deepak.
- Mulțumesc, Deepak.
Asta este cu adevărat minunat și cred cu tărie în meditație și cred că lumea ar fi diferită, de fapt, dacă toată lumea ar medita și și-ar aborda traiul cotidian în acel context.
Transmitem asta și în direct, pe Facebook. Ar trebui să spun că este prima dată când facem o meditație de 5 minute în direct, fiindcă sunt atât de mulți oameni care au dorit să vină aici, astăzi, și avem o listă de așteptare, cu mulți oameni. Deci ne-am decis să transmitem asta, în direct.
Unii dintre voi ați mai fost la „Arhitecții schimbării”, dar noi îi definim ca oameni care contestă ceea ce există, își imaginează ce anume ar putea contribui la progresul omenirii. Acelea sunt aptitudinile, caracteristicile, celor pe care-i aducem la aceste discuții.
Deci, hai să începem, Deepak, și, apoi, voi vorbi cu Kimberly.
Ce anume simți că pui sub semnul întrebării ? Ce anume îți imaginezi că ar putea fi mai bine și cum simți tu că ajuți la progresul omenirii, prin prezența ta, în existența ta de acum ?
Intenția mea, din ultimii 30 de ani, sau poate mai mult, a fost de a se ajunge la o masă critică în conștiință, pentru o lume mult mai pașnică, pur și simplu durabilă, sănătoasă și voioasă.
- E clar. Asta-i tot ?
- Asta-i tot.
- Este măreț.
- Da.
Cred că dacă ajungem la un miliard de oameni, care sunt schimbarea pe care vor s-o vadă în lume... Folosesc expresia faimoasă a lui Mahatma Gandhi: „Poți fi schimbarea pe care vrei s-o observi în lume.” Deci pacea nu poate fi creată decât de cei care sunt pașnici, exact la fel cum iubirea nu poate fi etalată decât de cei care au iubit. Altminteri ai deveni un activist furios pentru pace.
Kimberly, ce anume simți că pui sub semnul întrebării, în viața ta ... ce îți imaginezi și cum simți că ajuți la progresul omenirii ?
Deci mare parte din munca mea a gravitat în jurul acestui subiect, al frumuseții, care cred că este un cuvânt foarte semnificativ pentru femei, un declanșator. Multe femei consideră frumusețea ca pe ceva care este limitat sau ceva care este mereu o luptă și un mare blocaj în viața lor.
Deci, mai ales cu cartea asta, „Radical Beauty” și cu seria mea de cărți „Beauty Detox”, țelul meu este de a redefini frumusețea, ca pe ceva ce are de-a face cu a fi cât mai radios, cât mai sănătos, esența supremă a frumuseții tale naturale, care nu are de-a face cu aspectul tău, ci să fii tu însuți, să fii autentic.
Deci, în „Radical Beauty”, vorbim despre toți acești piloni, să mănânci pentru a fi frumos, să dormi bine, rezonând cu natura. Este vorba de a-ți eleva propria esență, fiindcă eu cred că este semn de conștiință săracă când te rezumi numai la bani sau la frumusețe.
Deci cum crezi tu că frumusețea ne va ajuta să progresăm către o lume mai pașnică, iubitoare și conștientă ?
Sigur, dacă fiecare femeie și-ar folosi altfel energia, în loc să se lupte să arate bine sau să slăbească sau să aleagă cosmetice, ar abandona toată acea ură de sine și lipsă de încredere în sine și, în schimb, și-ar descoperi esența și s-ar simți bine și încrezătoare. Ar putea face atât de multe în familii, în comunitate, în întreaga lume, în general.
Deci, pentru mine, este vorba de libertate pentru femei și să eliberezi acea energie, care este blocată în lipsa de încredere în sine, ancorat fiind în planul fizic, și să lași acea energie să evolueze.
Deci, citind această carte, prima mea întrebare a fost, de fapt, pentru amândoi: De ce asta nu a fost numită „Sănătate radicală” ?
Fiindcă dezbate, de fapt, pe tot parcursul ei, modul în care mințile noastre ne țin captivi, cum ar trebui să ne schimbăm, cum ne concepem starea de sănătate, acea sănătate fiind cea care ne permite să ne imaginăm progresul omenirii, începând cu noi înșine.
Deci, de ce, Deepak, nu v-ați folosit de emblema „sănătății” ?
În primul rând, cuvântul „sănătate” este corelat cu cuvântul „vindecare”, care este, de asemenea, conectat cu cuvântul „împlinire” sau „sfânt”. Sănătatea înseamnă să ne amintim cine suntem, de fapt, și sănătatea înseamnă să ne amintim împlinirea. Împlinirea include corpul, mintea, spiritul, pe toate acestea. Deci, dacă nu includem toate aceste aspecte ale existenței noastre, nu suntem, cu adevărat, sănătoși.
Acum, modul în care profesia medicală definește sănătatea este legat numai de echilibrul fizic, presiunea sanguină, un colesterol normal, dar sănătatea este o stare a existenței, este o stare a conștiinței, este modul în care tu îți evaluezi viața.
Deci dacă v-aș întreba, chiar acum, pe o scară de la 1 la 10... ~ 1 fiind cea mai proastă viață posibilă, iar 10 cea mai bună ~ câți oameni s-ar considera, chiar acum, intuitiv vorbind, că se situează la nivelul 7, 8 sau 9 sau 10 ?
Voi prosperați.
Dacă te apreciezi la mai puțin de 7, dar mai mult de 4, încă te lupți și dacă ești sub 4 suferi și asta va fi o problemă. Este ceva intens cercetat, apropo, modul în care îți evaluezi singur viața și asta include, fără a intra în amănunte, cariera ta, țelul tău în viață, bunăstarea ta socială, bunăstarea ta emoțională, bunăstarea ta comunitară, chiar și bunăstarea financiară, fiindcă ele sunt conectate ~ slujba ta... ~ și toate influențează modul în care te simți. Și modul cum te simți va ieși, într-un final, la suprafață și, de asemenea, se va reflecta în modul în care arăți, fiindcă expresiile tale faciale, limbajul tău corporal, gesturile, mișcările ochilor și chiar și tonul vocii tale, reflectă ceea ce simți în sinea ta. Este o stare a sentimentelor, frumusețea este o stare a sentimentelor, nu cum arăți.
Cum arăți înseamnă un „selfie”, cum te simți înseamnă „sinele tău” (self). În cultura noastră, ceea ce am făcut este că ne-am sacrificat sinele pentru un „selfie” și, apoi, lustruiți frunza în loc să udați rădăcina: machiajul ăsta și chestia asta și botox ș.a.m.d.
Încerci să faci oamenii, așa cum ai spus, să-și evalueze viețile, să se gândească la starea în care se află și, apoi, dacă prosperă, să considere asta ca fiind frumusețe ?
Da.
Marele poet indian Tagore a spus : Când văd Frumusețe, o recunosc ca pe un Adevăr. Adevăr, armonie, frumusețe, bunătate, evoluție, iubire, compasiune, bucurie, echilibru, asta înseamnă frumusețe.
Dar în această carte se vorbește mult despre frumusețe, despre măști, despre sucuri, despre diete.
Este vorba de alimentație. Cei șase piloni înseamnă să-ți hrănești trupul, mintea și sufletul.
Deci care sunt cei șase piloni și cum pot oamenii să înceapă să-i aplice în prezent și cum va schimba asta modul în care ei percep frumusețea cum îi va face să gândească, diferit, despre propriu lor rol în viață ?
Desigur, deci, repet, ideea de frumusețe, din cartea „Radical Beauty”, am vrut s-o redefinim ca pe ceva care te împuternicește, nu ca pe un lucru pe care unii îl au, dar eu nu, fiindcă nu am trăsăturile potrivite ș.a.m.d. Cei șase piloni se bazează pe ideea sprijinirii propriei energii naturale, a propriei prana, a exprimării tale unice a frumuseții.
Deci enumeră-i pe cei șase, ca să ne lămurim.
Deci, dintre cei șase, primul pilon este „hrana lăuntrică”, care are de-a face cu hrănirea în scop estetic, cu multe practici dietetice, să ieși din mentalitatea cifrelor. Unii dintre noi suntem obsedați de cifre și chiar am fost îndoctrinați astfel: aplicații pe telefon care contorizează caloriile, carbohidrații, zahărul. Pur și simplu le avem în minte, tot timpul.
Mai degrabă, Deepak și cu mine am dezbătut ideea circulației, de exemplu. Circulația se referă, de regulă, numai la sănătatea cardio-vasculară, dar, de asemenea, din punct de vedere estetic, energetic, când consumi hrană care-ți ameliorează circulația, mai mult oxigen, mai mulți nutrienți ajung în foliculii părului tău, ajung în pielea ta, sprijinindu-ți energia, digestia.
Deci le solicitați oamenilor să abordeze hrana, ca pe o hrană spirituală și nu ca pe o dietă de slăbire.
Da, asta se va întâmpla când te vei axa pe alimente integrale, sănătoase. Dacă toată lumea consumă suc de cereale în seara asta, veți simți că este hrănitor, că are numai fibre în el. Când consumi alimente integrale reglezi porțiile natural, consumând fibre și nu alimente semipreparate. Deci să ieși din mentalitatea asta, excesiv de simplistă, a cifrelor, să te gândești la hrană în mod mai holistic, mai natural, lucru care este și el legat de spiritual...
Pot adăuga și eu ceva, la asta ?
Da.
Deci, 90% sau mai mult dintre genele trupului tău nu sunt gene umane. Nu deții decât 20.000 de gene umane și ai 2,2 milioane de gene bacteriene, în pielea ta, în abdomenul tău. Imediat ce consumi hrana, ea cu așa ceva vine în contact, cu genele bacteriene, iar ele nu reprezintă decât ecosistemul Pământului, deci le place orice sursă de hrană care se află la vârful lanțului trofic.
Orice lucru fabricat, rafinat, procesat, modificat genetic, care conține hormoni, substanțe chimice, antibiotice, nu va fi pe placul genelor tale bacteriene. Atunci se inflamează și comunică cu genele umane și tot corpul se inflamează. Acum cunoaștem, din punct de vedere științific, că asemenea alimente afectează activitatea genelor tale.
Vorbim mult despre asta, când ne referim la sănătatea cognitivă, la impactul alimentelor, de fapt, asupra creierului...
Corect. ... iar acum observăm, așa cum a spus Deepak, că știința demonstrează că modul în are trăim, fie că trăim potrivit acestor șase piloni sau cum trăim, de fapt, și reacționăm zilnic, are un impact direct asupra faptului... că am putea avea Alzheimer sau am putea avea alte... boli asociate cu problemele noastre de sănătate cerebrală.
Numai cinci procente dintre bolile corelate cu mutațiile genetice... ~ boli corelate cu mutațiile genetice, însemnă erori genetice ce induc boli ~ numai cinci procente sunt pe deplin relevante, ceea ce înseamnă că există o corespondență, biunivocă, între genă și boala respectivă. Asta include Alzheimer, toate tipurile de cancer, bolile autoimune, cardiovasculare. N-am știut asta, cu zece ani în urmă, fiindcă epigenetica este o știință nouă.
Deci cei șase piloni, la care Kimberly se referă, de fapt, majoritar, în această carte, au de-a face cu modul în care se produc modificările epigenetice, la toate nivelele, în corpul tău.
Acesta este un titlu cu adevărat sugestiv, că, de fapt, atât de multe dintre bolile noastre sau propria noastră sănătate se află în mâinile noastre. Mulți dintre doctorii și cercetătorii care vin aici vorbesc, cu toții, despre o eră a medicinii personalizate, a sănătății personalizate, o medicină de precizie.
Deci acești șase piloni, despre care vorbim, când te referi la frumusețea radicală, înseamnă ceva profund diferit de conceptul de frumusețe pe care l-am putea vedea într-o revistă, fiindcă în carte vorbești despre natură, despre importanța naturii, vorbești despre stres și impactul lui asupra vieții noastre.
Deci, de exemplu un pilon pentru tine. Ai întrebat, Maria, despre măști, de ce există măști revitalizante, și majoritatea dintre noi nu ne gândim că pielea este cel mai mare organ, de fapt, iar pielea se formează din același strat ca și creierul, exodermul neural. Deci vorbind despre piele, cercetăm opțiuni, pentru a ne putea modifica, de fapt, sistemul nervos, care are influență asupra sistemului tău endocrin și a imunității.
- Te masezi singur ?
- Da.
Abhyanga, care este o practică Ayurveda, înseamnă, pur și simplu, un masaj propriu al pielii timp de două minute...
- Ea chiar îți propune să vii să încerci.
- Știu.
Credeam că-mi face cineva masaj, dar trebuie să-mi masez singură picioarele.
În regulă.
Ideea este că să lucrezi cu pielea ta este ceva foarte tămăduitor și cred că, mai ales ca femei, nu ne tămăduim singure prea mult. Nu ne rezervăm suficient timp să avem grijă de noi înșine și asta are efect asupra nivelului nostru de stres, a sănătății, asupra capacității de a ne întreține familiile, de a munci ș.a.m.d. deci pielea este foarte importantă.
Da, dar cum faci oamenii... Fiecare femeie cu care am vorbit este stresată mai presus de imaginația noastră. Muncește, are grijă de părinți bătrâni, are grijă de copii, se oferă voluntară în orice ocazie care apare și face cam așa...
Cum determini oameni să-și ofere singuri permisiunea ? Nu numai că nu și-o pot permite financiar, ci, temporal vorbind, suntem cu toții într-o mare grabă, supuși stresului, strânși în chingi, deci ideea de a ne face singuri un masaj sau să nu ne grăbim sau să ne rezervăm dormitorul pentru meditație...
- ... să ne rezervăm dormitorul pentru...
- Activități secrete.
Da. ... sex, meditație sau încă un lucru... Da, deci cum poți transmite acest mesaj, că, indiferent de situația ta financiară sau sex, masculin sau feminin, ai permisiunea de a face asta sau ar trebui să-ți rezervi timp pentru a aplica acești șase piloni ?
Ei bine, cred că este o schimbare de paradigmă, fiindcă multe cuvinte pe care le folosești denotă vină... mi-e rușine să am grijă de mine, simt că fiecare clipă trebuie dedicată copiilor sau slujbei mele ș.a.m.d.
Și cred că este o schimbare, observând faptul că, atunci când ai grijă de tine, propria ta energie este capabilă să iasă la iveală, oferind mai multă iubire și mai multă lumină celor din jurul tău.
Deci chiar îți faci un serviciu, nu te mai simți vinovată fiindcă ți-ai rezervat cinci minute pentru tine însăți. Se pare că acele 5 minute, orice ai face în ele, acea auto tămăduire, de fapt îi ajută, din plin, pe toți cei din jurul tău. Trebuie să ai grijă de tine însăți.
Care sunt argumentele științifice, Deepak ?
Adică, fie că ne referim la meditație, unul dintre pilonii care au existat în natură, să-ți rezervi timp pentru ca natura să-ți afecteze psihicul și trupul, făcând conexiunea dintre hrană și corp, hai să reflectăm astfel asupra acestor piloni.
Ok, în primul rând un amănunt care nu trebuie uitat este faptul că... multifuncționalitatea e acel lucru care devine tot mai rău când îl practici. Și, de fapt, ești incapabil s-o practici.
Scoarța cerebrală, mintea ta conștientă, este incapabilă să fie multifuncțională. Poți crede că ești multifuncțional, dar nu faci asta. De fapt, faci lucrurile unul după altul sau nu le faci deloc. Deci, dacă-ți verifici e-mail-ul și vorbești cu mine în același timp, nu faci nimic. Deci trebuie să nu uiți că cel mai important moment din viața ta este „acum”.
Cea mai importantă sarcină din viața ta o împlinești acum, cei mai importanți oameni din viața ta sunt cei de acum și, dacă nu ești prezent acum, când viitorul pe care-l pregătești sosește, într-un final, oricum nu vei fi prezent pentru el. Deci, care-i rostul ? Deci, abandonați ideea asta că sunteți multifuncționali.
Prietenul tău, Dan Siegel vorbește despre modul cum îți planifici ziua. Mallika (Chopra) în cartea sa, pe care a scris-o cu Dan Siegel, a scris despre această roată a conștientizării. Deci rezervă-ți timp pentru somn, rezervă-ți timp pentru relații, rezervă-ți timp pentru odihnă sau meditație sau exerciții fizice și apoi fă numai asta.
Când te apuci de muncă, rezervă-ți timp pentru muncă și, apoi, implică-te, pe deplin, în asta. Și, apoi, vei extrage bucurie din tot ceea ce faci. Și imaginează-ți ziua ca pe o mică pizza, cu opt felii și, apoi, spui: „ăsta-i timp pentru somn”, „ăsta-i timp pentru relații” „ăsta-i timp pentru hrănire conștientă”, „ăsta-i pentru internet” etc.
Deci poți face totul și, așa cum a spus Kimberly, dacă te simți vinovat că ai grijă de tine, cum poți avea grijă de alți oameni, dacă nu poți avea grijă de tine ? Ăsta este un alt mit.
Am vorbit un pic despre asta, înainte ca tu să vii și spuneam că este un mesaj foarte greu de transmis, mai ales unor oameni care ar fi pe la 40 sau 50 de ani, iar tu spui că este imperativ să transmitem acel mesaj copiilor noștri foarte devreme... fiindcă este mult mai complicat să-ți schimbi mentalitatea mai târziu, în viață.
Deci, care crezi tu că ar fi cel mai important lucru, pe care oricine de aici, care are un copil și intră în contact cu copilul, educându-l, ar trebui să-l transmită, psihologic, acelui copil și, apoi, lui însuși ?
Cred că cel mai important lucru, este: „Care este țelul suprem ?” Este să fii fericit și voios. Deci, ar trebui să te asiguri că tu și copilul tău experimentați un trup plin de bucurie și energie, că simți emoții sănătoase, iubire și compasiune și empatie, că mintea îți este limpede și că ai lumină în viață, că te afli în starea în care ești menit să fii, de flux.
Cred că nici un alt animal nu știe diferența dintre luni și marți, iar oamenii mor, tot mai mult, luni dimineață la ora nouă, fiindcă își urăsc slujbele și nu găsesc nici un sens sau scop în ceea ce fac. Deci trebuie să revenim la lucruri de bază, cum ar fi să fii un animal bun, în loc să fii captiv aici, din cauza hipnozei condiționării sociale.
Vorbind despre acești piloni, ziceai că mulți dintre ei sunt pentru femei, dar li se pot aplica și bărbaților. Vorbește-mi despre asta.
Da, Maria, și, mai întâi, aș vrea să vorbesc despre problema copiilor, care este atât de interesantă, fiindcă am născut de curând. Fiul meu are aproape șapte luni, acum. Deci, el mi-a schimbat viața, la modul radical și cred că mi-ar plăcea să împărtășesc cu el această idee.
Deepak folosește mult acest cuvânt „existență” și chiar este vorba de ideea de a exista și nu de a face. Înainte de a se naște fiul meu, aveam aceste liste lungi, de sarcini cotidiene și eram foarte stresată, dacă nu făceam totul, iar acum îmi dau seama că nu trebuie să fie cel mai elaborat joc, nu sunt decât eu cu fiul meu. Fiind alături de el ~ și el știe că-l iubesc așa cum este ~ vreau ca el să știe că-l iubesc așa cum este, nu pentru ceea ce face. Nu-l iubesc pentru că este cel mai deștept copil din școală sau că urmează cea mai prestigioasă facultate ș.a.m.d.
Numai existența în iubire cred că este un mesaj foarte puternic, de fapt și asta trebuie să inițiem, cu noi înșine, pur și simplu să fim oameni care ne iubim pe noi înșine și, apoi, chiar putem împărtăși asta copiilor noștri.
Ca mamă a patru copii, când spun așa copiilor mei, ei zic „da, vezi să nu”, dar lumea este foarte competitivă, oamenii te respectă fiindcă ai făcut multe lucruri, oamenii cei mai de succes au cele mai bune locuri la masă, au cele mai frumoase mașini, fac una sau alta. Deci e cu adevărat grozav să exiști, dar lăsați-mă să spun că nu este chiar rău, acolo, în lumea reală.
Oamenii care au schimbat lumea nu sunt cei care au avut cele mai mari note sau au mers la cele mai bune școli sau cei care se grăbeau să se conformeze. Ceea ce există în lume este cursa către conformism și să fii ca toți ceilalți. Deci, dacă vrei să fii ca toți ceilalți, atunci n-ai decât, dar, dacă vrei să schimbi lumea și vrei să-ți schimbi viața, atunci nu e suficient să gândești „în afara cutiei”, ci, pur și simplu, trebuie să arunci cutia.
Dar... oare cutia se află în mințile noastre ?
Se află complet în mintea ta, este hipnoza condiționării sociale, care este repetată, de la o generație la alta. Trebuie să începi să trăiești la limită și să spui: „Cum îmi pot căuta binecuvântarea ?” ~ așa cum a spus Joseph Campbell ~ și, odată ce încerci asta, vei vedea că lumea se va schimba în jurul tău și se va schimba pentru că intenția ta este... Duci o existență mult mai creatoare.
Dacă te conformezi și te supui la tot ceea ce alții cred că este corect, unde-i creativitatea ta ?
Și, totuși, ființa noastră este creatoare, în mod spontan. Uitați-vă la un copil, înainte de-a i se spune: „Știi, ești americană, de sex feminin ești catolică...” iar, apoi, tot restul vieții sale depinde de acea identitate fictivă.
Hai să dezbatem ideea ta că, în mare parte, totul este o iluzie socială. Care este diferența, pentru bărbați, când se ajunge la frumusețea radicală și femei?
Eu pot vorbi, de fapt, numai pentru mine însumi, dar eu cred că în ceea ce privește femeile, din nefericire... iluzia a fost creată de bărbați. Și, ca atare, ideea de frumusețe înseamnă să te conformezi idealului masculin, care face parte din moștenirea noastră, din patriarhat. Deci iubesc persoana cea mai potrivită, dar cred că ne dăm seama, acum, că asta s-a terminat, că asta era în regulă când ne aflam în junglă.
În prezent, cele mai importante lucruri sunt intuiția și inspirația și imaginația și creativitatea și alegerea și, de fapt, ceea ce eu numesc „acceptarea divinului feminin”, care înseamnă... Jonas Salk, care a fost unul dintre mentorii mei, a spus: „Următoarea fază a evoluției umane nu înseamnă supraviețuirea celui mai bine adaptat, ci a celui mai înțelept.” Înțelepciunea va deveni criteriul definitoriu al adaptării. Deci acel „luptă și fugi”, amintit pe când eram la facultatea de medicină, este modul în care ne amintim de funcția creierului reptilian, care constă din hrănire, luptă, fugă și reproducere. Acela este arhetipul masculin, care și-a epuizat utilitatea.
Cum definești tu „divinul feminin” ?
Deci, trebuie să trecem, puțin, prin cei șase piloni. Există acest concept al „frumuseții spirituale”, descris de Deepak și am plecat de la ideea că atât de multe femei se luptă cu frumusețea. Știu că am făcut-o ani de zile, de aceea sunt atât de pasionată de acest subiect, totul, începând cu o tulburare de alimentație, nediagnosticată, mereu fiind îngrijorată de modul cum arătam, schimbându-mi coafura ~ este părul destul de drept sau de creț ~ deci cred că, atunci când învățăm să ne conectăm cu adevărat cu acea esență, pe care Deepak o numește „sursa primară a iubirii”, atât de mult din acea energie pur și simplu...
E ca o greutate pe umerii atât de multor femei și vorbesc mult din perspectiva feminină, dar e valabil și pentru bărbați. Ducem o povară atât de grea, pe care o cărăm după noi. Este epuizant, este pur și simplu... Când te poți conecta la acea esență, îți dai seama că atunci ești cea mai frumoasă ființă, de fapt, când ești numai vulnerabilă, autentică, tu însăți, naturală.
Chiar n-are nimic de-a face cu trăsăturile și cred c-am întâlnit, cu toții, oameni care nu au cel mai frumos păr sau poate că au acnee sau orice altceva, dar sunt atât de siguri pe sine, au atât de multă încredere, încât sunt atât de frumoși. Se află în fiecare din noi și vorbim despre pilonul 4, acest concept al naturii și, când ieși în natură, intri în contact cu o forță și există brazi și există sălcii și există stejari și toți sunt frumoși, în felul lor.
Dar, din păcate, în societatea noastră cutiuța e atât de mică, încât credem că un procentaj atât de mic de femei sunt frumoase și trebuie să luptăm, trebuie să ne comparăm și să simțim mereu această lipsă. Și, ca atare, esența divină, divinul feminin se află în fiecare dintre noi, ceva ce nu poate fi îndepărtat, face parte din sufletul nostru, este această lumină de neatins.
Ai acel citat frumos, Deepak, când spui că sufletul nu poate fi pârjolit de foc, nu poate fi înecat cu apă, este ceea ce suntem, acea esență a ființei noastre. Deci ne liniștim, pe măsură ce medităm mai mult și îndepărtăm, cumva, zgomotul, ne conservăm energia simțindu-ne grozav, dormind bine, având grijă de noi. În final, eforturile ne sunt validate de sursele din exterior.
Ce cred că este cu adevărat interesant în această carte, despre care vorbim și toată lumea o va putea cumpăra mai târziu, este că se referă la nutriție, se referă la grija față de propria ființă, măștile și sucurile și multe tratamente, dar se referă, de asemenea, la gândurile tale și este vorba, majoritar, de stresul pe care-l admitem în viața noastră, crezând că viețile noastre sunt nedemne și propria noastră capacitate...
Ai algoritmi de control aici, legați de o viață stresantă, gânduri stresante și ai puncte de control, care arată cum poți schimba asta și că asta este, de fapt, libertatea ta, asta este, de fapt, o schimbare radicală. Este ceva cu care fiecare persoană poate pleca de aici, astăzi, și poate schimba acea listă de control.
Da, listele de control sunt foarte utile, dar nu uitați și că majoritatea gândurilor voastre nu vă aparțin. Nu vă aparțin, doar reciclează orice s-ar întâmpla în Zeitgeist pe moment, gândurile voastre sunt gândurile societății și puteți, pur și simplu...
Dacă nu aveți gânduri cu adevărat originale ~ compuneți un nou cântec sau ați creat o nouă poveste sau o nouă operă de artă sau ați făcut o descoperire științifică ~ majoritatea gândurilor voastre nu vă aparțin, așa că, pur și simplu, ignorați-le. Nu trebuie să fiți stăpânii gândurilor voastre, așa cum nu vă puteți stăpâni respirația, care este acest aer, corect ?
Unele dintre lucrurile pe care le spuneai, Deepak, ~ iar eu le spuneam atât de multor femei și bărbați, cu care vorbeam ~ în special se referă la copiii și școlile care au probleme financiare, emoționale, spirituale, toate aceste lucruri de zi cu zi și sunt atât de stresați, iar tu spuneai: „Nu sunt deloc stresat.” iar eu spuneam: „Fii serios !” „Cum poate funcționa asta, când tocmai m-am izolat de stres ?”
Exercițiul făcut ~ „Sunteți conștienți ”? ~ aparține, de fapt, unui mare învățător, Rupert Spira. Intrați pe internet, căutați aceste exerciții de meditație, inclusiv ale mele, dar puteți învăța cum să te detașezi de experiența avută, fiindcă toate gândurile voastre se referă la viitor sau la trecut, corect ? Și, ca atare, este un vis, nu este ceva real și chiar ce se întâmplă acum se va termina peste cinci minute, deci și ăsta este un vis.
Filozoful german, nu Heidegger, ci Wittgenstein, a spus: „Viața noastră este un vis, suntem adormiți, dar, din când în când, ne trezim și ne dăm seama că visăm.” Și trebuie să vă treziți la prezența ființei voastre. Și nu este dificil. O puteți face oricând.
- Deci poți înlătura...
- Fiți prezenți, asta-i tot !
Deci ideea este că te poți îndepărta de gândul că nu ești frumos, de modul în care îți privești viața, modul în care-i privești pe alții, modul cum te alimentezi, modul cum arată ziua ta, modul cum îți apreciezi slujba, modul cum îți apreciezi relația. Poți schimba toate acelea, acum.
Știi nu se numește asta ? Curgere. Asta sunt experiențele de analiză. Experiențele de analiză, auto actualizările, starea de curgere, este o stare spontană... a vieții, când nu trăiești anticipând, nu există regrete, nu te opui, și nu există decât acest moment, ca atare.
Nu-i nimic în neregulă cu acest moment, corect ? Orice altceva se referă... la viitor, la trecut... „Oare sunt suficient de bun ?” Și anume, suficient de bun pentru cine ? Pentru alți oameni, corect ?
Asta este diferența dintre stima de sine și imaginea proprie. Imaginea proprie este ceea ce cred alții despre tine. Stima de sine înseamnă că ești în contact cu ființa ta. Noi suntem ființe umane, nu „făcători” umani.
Kimberly, ce speri să realizeze oamenii care cumpără această carte, care, deja, a devenit, pe loc, un bestseller ? Ce nerv crezi că va atinge ? Ce speri că va realiza în folosul omenirii ?
- Ei bine, e o întrebare importantă.
- Da.
Repet, speranța mea este ca această carte să le aducă liniște lăuntrică oamenilor și, când putem reduce la tăcere toate acele gânduri din mintea noastră, care nu ne reprezintă, ci țin numai de ego... Obișnuiam să cred că ego înseamnă să ai o părere foarte bună despre tine însăți, dar acum sunt multe scrieri care tratează problema ego-ului.
Ego-ul nu există numai atunci când te crezi uimitor, ego-ul este și acea mică voce care spune, cum a spus Deepak: „Nu ești destul de bun, nu ești destul de frumos, nu ești destul de deștept, de ce ar sta lângă tine, de ce meriți acea slujbă”, toate aceste mici voci din mintea ta, iar țelul nostru, de atins cu această carte, nu înseamnă numai alimentație, somn, fiindcă este greu, de fapt, să-ți înfrânezi ego-ul când ești extenuat, deci totul ține de sinergie.
Prin acest pilon frumos, descris de Deepak, ca frumusețe spirituală, când te poți conecta cu el și te poți tămădui singur vei fi mult mai liniștit, vei fi mai mult în contact cu sinele tău, cu adevărata ta frumusețe, iar acea lumină va străluci atât de tare încât îți va influența familia, comunitatea, și-ți vei putea îndeplini rolul, oricare ar fi acesta.
Și ai vorbit despre importanța mișcării ?
În această care se vorbește mult despre cum să te ridici de la birou, să-ți miști corpul, fiindcă este important nu numai pentru corp și se vorbește multe despre conexiunea dintre corp și creier. Deepak a scris în niște cărți, de asemenea, legate de Alzheimer, că ceea ce faci cu corpul tău are un efect direct asupra creierului și gândurilor tale.
Da, și acum știm că există un lucru numit „neurogeneză”, ceea ce înseamnă că poți crește numărul neuronilor din creierul tău. Există, de asemenea, ceva numit „sinaptogeneză”, ceea ce înseamnă că poți crește numărul conexiunilor dintre neuroni și toate acestea sunt grupate, acum, sub titlul de „neuroplasticitate”.
Creierul tău nu este o structură înțepenită, ci este un proces dinamic, iar unul dintre lucrurile care afectează creierul este... De fapt, fiecare experiență afectează creierul, fiindcă creierul înregistrează fiecare experiență pe care o ai.
Cea de acum îți activează... cortexul tău frontal, fiindcă îți implica mintea, cumva, dar, când ai o emoție care influențează ceea ce se numește „creierul limbic”... Când te miști acționează cortexul motor, așa cum îmi mișc mâinile chiar acum, o parte specifică a creierului este activată.
Deci, cu cât te miști mai mult, cu atât mai mult crește neurogeneza și sinaptogeneza dar, acum, am demonstrat, prin cercetarea noastră cu Rudi Tanzi, care este profesor „Kennedy” la Universitatea Harvard... El conduce organizația premiată de „Women's Alzheimer's Movement”. Da, iar el este profesor „Joseph P. and Rose F. Kennedy”, de neurologie, la Facultatea de Medicină de la Harvard.
Deci am făcut unele cercetări care arată că, meditând, activezi exprimarea genică, adică toate genele bune se activează, iar genele rele... ~ cele care provoacă inflamații ~ se dezactivează, genele care provoacă homeostaza sau autoreglarea se activează. Același lucru se întâmplă cu mișcarea, cu cât te miști mai mult, iar ceea ce analizăm acum...
Câți dintre cei de aici fac yoga, în fiecare zi sau regulat ? Deci, când faci yoga, acele... 25 sau 30 de poziții, pe care le practici, activează diferiți nervi din corpul tău și toți acei nervi ajung la organe diferite și declanșează procesul autoreglării. Deci, când te uiți la cineva care face yoga, creierul lui este complet diferit de al unui atlet, fiindcă atletul face un singur lucru, funcție de ocupația lui zilnică, iar acea parte a creierului lui este foarte puternic activată, numai pentru asta, dar, când faci yoga, incluzi toate aceste lucruri. De asemenea și exercițiile de respirație. Deci mișcarea, respirația, yoga, meditația, toate sunt complementare și cei șase piloni sunt complementari.
Mai există și câțiva oameni care au pus întrebări.
Când ne referim la sănătatea creierului, ne referim, de asemenea, la inflamație și la alimentele care o provoacă. Acesta a devenit, cumva, un nou domeniu științific și aș vrea să vă referiți la asta, fiindcă vorbiți despre ea în carte. Oamenii vor să știe ce alimente elimină inflamația și cât de dăunătoare este inflamația, împiedicându-te să ai un trai sănătos.
Desigur, deci... N-am vorbit de pilonul 4 și amintesc, foarte rapid, că există studii legate de inflamație. Este foarte interesant, fiindcă ne simțim bine când ne plimbăm pe plajă desculți.
Pentru asta există un termen medical, acum. Termenul științific este de „împământare”, iar studiile au demonstrat că o singură oră de mers cu picioarele goale de fapt reduce inflamația din corpul tău, reduce radicalii liberi care te îmbătrânesc, poți dormi mai bine.
Există un studiu care arată că o oră de mers desculț ameliorează aspectul facial fiindcă circulația ți-a fost activată, de fapt... Și oboseala dată de diferența de fus orar.
Deci există atât de multă putere în conexiunea noastră cu natura, deci, din acest punct de vedere, alimentele antiinflamatoare cele mai eficiente sunt plantele alimentare, care sunt cele mai pline de nutrienți.
Plantele alimentare au fibre, îți purifică corpul. Fibrele, de asemenea, ajută la eliminarea toxinelor și a otrăvurilor din corp, fiindcă metalele grele persistă în corpul tău și creează milioane de radicali liberi. Deci o dietă detoxifiantă, cu multe plante alimentare, este unul dintre cele mai vaste principii globale aplicabile.
Vorbim în carte despre anumite alimente, despre citrice, de exemplu, ca lămâia. Nu vorbim de super alimente, care sunt rare sau exotice. Lămâile conțin enzime care protejează țesutul hepatic, ficatul fiind principalul organ de detoxifiere și ardere a grăsimilor. Sunt multe alimente pe care le putem găsi peste tot, sursele locale, organice, care sunt foarte tonifiante pentru organism.
Și cred că toată lumea a spus că va cumpăra cartea, dar există atât de multă informație în această carte, despre alimente, despre gânduri, despre acești șase piloni și cum pot fi aplicați în traiul nostru cotidian și efectul lor asupra vieții tale de zi cu zi: asupra slujbei tale, asupra relațiilor tale, asupra calităților parentale, a modului în care te vezi pe tine însuți, asupra definirii globale a frumuseții, cum sunt toate abordate, la modul holistic și cum sunt corelate.
- Corect ?
- Da.
- Am priceput totul ?
- Da, uimitor.
Ok, deci cum rămâne cu întrebarea ta: „Cum să fii un arhitect al schimbării ?” Iar, în parte, scopul acestei serii de conversații este ca fiecare persoană să se privească, pe sine însăși, în acel mod, fiindcă fiecare persoană poate contesta ordinea actuală, imaginându-și cum ar putea fi și propulsând omenirea spre înainte.
Iar un domn mi-a pus, recent, ceva ce am crezut a fi o întrebare foarte relevantă: „De ce ne aflăm aici ?” De ce tu, ca individ, te afli aici ?
- Da, și...
- Care ți-e rostul în viață.
- Dar, de ce te afli aici ?
- Da.
Și cum răspunzi acelei întrebări ? I-am spus omului că mă aflu aici, ca să fiu mama celor patru copii ai mei. Iar el a spus: „Asta-i tot ?” Iar eu am spus: „Ei bine, da.” Iar el a spus: „Vreau să analizezi ceva mai profund.” „Vreau să te gândești de ce ești, cu adevărat, aici și ce anume poți aduce în această lume, un lucru cu care nimeni altcineva nu poate contribui ?”
Și ăsta este, adesea, cel mai bun mod de a fi un arhitect al schimbării, să te întrebi, tu însuți, de ce te afli aici. Și, apoi, să nu minimalizezi ceea ce ți s-ar dezvălui sau să iei în derâdere ceea ce ți s-ar dezvălui.
Fiindcă acești doi oameni au pășit pe căi foarte diferite și, totuși, au colaborat și trebuie să vă fi întrebat, la un moment dat: „De ce mă aflu aici ?” Și v-a fost clar de ce vă aflați aici ?
Da, să fac lumea un loc mai bun decât cel de la momentul apariției mele.
Oh, ce bine.
- De ce nu ?
- Corect.
Dar oamenii ajung la asta în moduri atât de diferite.
Vezi, fiecare are aptitudini și talente unice și nimeni nu are exact aceeași tărie. Ar trebui să te întrebi la ce te pricepi, cu adevărat, ce-ți aduce bucurie, cum anume servește asta lumii.
- Suntem aici ca să servim.
- Amin.
Ok, vreau să mulțumesc tuturor pentru că ați venit, lui Kimberly și lui Deepak.
Cartea se numește „Radical Beauty”. O veți cumpăra de acolo, o vor semna pentru voi și amândoi pot fi găsiți online și vreau să-ți mulțumesc Deepak pentru că ai condus acea meditație, fiindcă ne-ai explicat conștientizarea, fiindcă ne-ai explicat prezența și ne-ai reamintit tuturor că suntem neînfricați, numai mintea se opune.
Deci mulțumesc, continuați să sprijiniți arhitecții schimbării și nu uitați că fiecare dintre voi sunteți un arhitect al schimbării.
Mulțumesc !
Vizionare Plăcută !
Link1
Link 2
Linkuri alternative : AICI 1 și AICI 2
Distribuie dacă crezi că poate fi util și pentru semenii tăi !
Cu Lumină în Pace și Iubire !
Paul Marian PolMar
ȚINE MINTE:
Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.
Despre Publicitate :
Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.
Linkuri căzute
- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...
* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *
*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...
* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *
*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************