vineri, 6 decembrie 2019

ALEGEREA ESTE A NOASTRĂ


     Acest film, compus din 4 părți, produs în 2016, explorează multe aspecte ale societății noastre. Pentru a regândi ce este posibil în lumea noastră, trebuie să luăm în considerare în ce fel de lume vrem să trăim. Deși ne referim la ea ca la o civilizație, aceasta este orice altceva decât civilizată. Viziunile unității globale și solidarității au inspirat mult timp omenirea, însă aranjamentele sociale până în prezent nu au reușit în mare parte să producă o lume pașnică și productivă. Deși pare să fim avansați din punct de vedere tehnic, valorile noastre și comportamentul nu sunt. Posibilitatea unui viitor optimist este în contrast puternic cu dilemele noastre sociale, economice și de mediu actuale. The Choise Is Ours include interviuri cu oameni de știință notabili, profesioniști în mass-media, autori și alți gânditori care explorează dificultățile cu care ne confruntăm.

    Partea I oferă o introducere și o imagine de ansamblu asupra condițiilor culturale și de mediu care nu pot fi durabile pentru o civilizație mondială durabilă. Aceasta explorează factorii determinanți ai comportamentului pentru a risipi mitul "naturii umane", demonstrând în același timp modul în care mediul înconjurător modelează comportamentul. Știința comportamentului este un ingredient important, deși în mare parte lipsește, în cultura noastră.

    Partea a II-a pune în discuție valorile, comportamentele și consecințele structurilor noastre sociale și ilustrează modul în care sistemul nostru monetar global este învechit și tot mai insuficient pentru a satisface nevoile majorității oamenilor. Examinarea critică a sistemelor bancare, mass-media și justiție penală dezvăluie pentru ce sunt cu adevărat folosite aceste instituții:  aceste instituții sunt instrumente de control social gestionate de elita politică și economică consacrată. Dacă rămânem pe cursul actual, ciclurile familiare ale criminalității, boom-urile și căderile economice, războiul și mai multă distrugere a mediului pot fi inevitabile.

    Partea a III-a explică metodele și potențialul științei. Propune soluții pe care le putem aplica în prezent pentru a elimina utilizarea  de surse de energie ne-regenerabile. Se prezintă viziunea Proiectului Venus de a construi o lume cu totul nouă de la zero, o reproiectare a culturii, unde toți să se bucure de un nivel ridicat de viață, fără servitute și datorii, protejând totodată mediul înconjurător.

    Partea a IV-a explică cum nu este doar arhitectura și o structură socială ceea ce are nevoie disperată de schimbare, ci valorile noastre care au fost transmise de acum câteva secole. De asemenea, acestea trebuie să fie actualizate la epoca noastră tehnologică, care are potențialul de a elimina lipsurile din societățile noastre actuale. Problemele noastre sunt în special propria noastră creație, dar încă putem să transformăm lucrurile înainte de a ajunge în punctul în care nu se mai poate face nimic. Nu este prea târziu pentru o perspectivă optimistă asupra posibilităților fantastice care se află înaintea noastră.

 P.S. :  Acest video este suma celor 4 părți. Pentru cei interesați să citească și să studieze transcriptul filmului, acesta poate fi găsit  AICI .


 Vizionare Plăcută !

Link 1

Alegeți Limba Română din rotița de Setări

Link 2


Linkuri alternative: AICI 1 și AICI 2

Distribuie dacă crezi că poate fi util și pentru semenii tăi !

  Cu Lumină în Pace și Iubire !
  Paul Marian PolMar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************