vineri, 1 noiembrie 2019

AYURVEDA PENTRU DETOXIFICARE


    Cum reduci toxinele acumulate în corp ? John D. explică faptul că suntem contaminați cu toxine în special prin alimentele procesate pe care le consumăm. Trebuie să ne detoxificăm atunci când organismele noastre nu drenează toxinele în mod corespunzător și se acumulează cauzând un sistem imunitar slab, lipsit de energie, piele uscată și mâncărimi, retenție de apă, congestia sinusurilor și alergii. El încorporează sistemul Ayurveda explicând faptul că alimentele care sunt disponibile în mod natural pe anotimpuri sunt exact ceea ce ne trebuie să ne detoxifiem.


   Unul dintre contribuitorii majori pentru buna noastră sănătate este aerul curat, apa curată, hrană bună și sănătoasă. Noi am auzit cu toții asta, dar problema din cultura noastră astăzi este că avem foarte mult aer poluat, foarte multe toxine în mediul nostru înconjurător, noi mâncăm hrană ce este procesată la greu, și începem să acumulăm ceea ce sunt numite toxine.

   Pacienții vin la mine plângându-se de condiții toxice și supra-greutate. Ei nu au nicio energie, îi dor încheieturile, sunt inflamate, așa de multe dintre aceste boli sunt rezolvate simplu, de o detoxificare corectă.

   Ei bine, când am venit prima dată la tine luasem virusul West Nile. Fusesem înțepată de un țânțar în Minesotta. La început am fost foarte bolnavă, gâtul mi s-a umflat, am avut febră mare, am avut o durere de cap zdrobitoare. În fiecare zi m-am trezit și am făcut câteva posturi yoga inversate să mă ajut pe mine însămi, iar asta a făcut cumva ca virusul să nu se blocheze, într-un singur loc în corpul meu. Dar eu aveam ceea ce tu m-ai învățat mai târziu: simptome clasice de stază limfatică după cum ai spus tu.

   Corpul nostru se detoxifică toată ziua în mod natural și se detoxifică în mod constant prin piele, prin transpirație sau ficatul, detoxifică chimicalele în mod constant. Traficul nostru intestinal deplasează deșeurile, rinichii urina, sistemul nostru limfatic, în Ayurveda, este un sistem de detoxifiere major.



          Sistemul Limfatic

   Sistemul limfatic este un sistem din corpul nostru, ce este mai mare ca cel sanguin. Sistemul limfatic scoate deșeurile afară din piele, drenează intestinele voastre, drenează mușchii voștrii, limfa voastră controlează de asemenea sistemul vostru imunitar, celulele voastre albe sunt găzduite în sistemul vostru limfatic.

   Dacă sistemul limfatic funcționează adecvat, optim, produce sângele vostru. Sângele este făcut din celulele sanguine roșii în parte, iar cealaltă parte este fluidul limfatic, serul sângelui. Deci dacă sistemul vostru limfatic, conform ayurvedei este congestionat atunci nu putem face sânge de calitate, nu putem face mușchi de calitate bună, nu poți face un os de calitate. Corpul este dependent de aceste cărămizi fundamentale ale sănătății bune. Iar prima dvs. cărămidă este sistemul limfatic.

          Simptome ale congestiei limfatice

   Eu știu că înainte de detoxifiere, încheieturile te dor, reții mai multă apă, ai probleme cu pielea, ești obosită, mai letargică, simțindu-te ca și cum nu ai putea să treci peste zi, cum ești acum? Este mult mai bine, energia mea este bună și nu am remarcat să mai rețin apă.

   Mulți dintre pacienții mei vin să mă vadă având toxicitate, ei nu sunt capabili să-și miște toxicitatea afară din corp, așa de eficient cum ar fi trebuit. Unele dintre simptomele pe care le vedem sunt alergii, dureri de cap, dureri de încheieturi, dureri în corpul dvs., retenția de apă, erupții, mâncărime pe piele, congestia sinusurilor, balonarea abdomenului.

   Când femeile se umflă, când li se umflă sânii când sunt la menstruație, acesta este o rezervă limfatică, când pielea vi se rupe, aceasta este o rezervă limfatică. Deci multe dintre bolile comune pe care le vedem, gâtul inflamat, au de a face cu sistemul limfatic care nu mai drenează corpul, așa de eficient cum ar trebui.

          Stres și detoxifiere

   Există o relație între stres și modul cum ne detoxificăm. Deci cu cât suntem mai stresați cu atât i se va transmite corpului să facă rezerve de grăsime, să creeze mai mult zahăr și să nu lase toxinele să fie arse.

   Eu aveam nevoie de ceva pe la mijlocul după-amiezii să pot continua. Eu aș fi avut nevoie de o ceașcă de cafea sau de ceai sau uneori un baton dulce, căci rămâneam fără combustibil.

   Da, și știi că unul dintre lucrurile care ni se întâmplă când rămâi fără combustibil este că organismul răspunde așa ca urgență ... da ... iar într-o urgență, corpul produce mai mulți hormoni toxici, pentru a se lupta cu stresul.

   Deșeurile acelor hormoni sunt numiți radicali liberi, care sunt degenerativi și de asemenea sunt foarte acizi. Iar atunci când devi excesiv de acid, sistemul tău limfatic nu poate drena deșeurile tale afară. Așadar detoxifierea corectă, înțelegând cum face natura detoxifierea, înțelegând cum ne putem noi detoxifica noi înșine, este important pentru o sănătate bună.

          Anotimpurile și detoxifierea

   Lucrul minunat legat de Ayurveda este că studiază natura. Deci natura ne oferă mereu perioadele anului, din punct de vederea al recoltării, al medicamentelor ei, instrumentele pentru a ne detoxifica în mod corect.

   De exemplu iarna, noi mâncăm aceste supe și tocane calde, iar veverițele mănâncă nuci. Nucile oferă un beneficiu cald, izolator, dar acele nuci sunt foarte acide. Și cu cât mănâncă mai multe nuci, cu atât devin mai acide, cu atât depozitează mai multe proteine și grăsimi ca să nu înghețe iarna.

   Primăvara se schimbă regulile. Noi recoltăm frunze verzi și germeni și fructe de pădure.

Aceste fructe detoxifică corpul, deschid canalul limfatic, iar corpul începe să dreneze. Dacă veverițele mănâncă acele mâncăruri iarna, îngheață și mor.

   Deci natura oferă aceste verdețuri de primăvară care sunt alcaline, pentru a detoxifica corpul. Vara sunt zile lungi și nopți scurte. Noi avem nevoie de mâncăruri energetice: fructe și legume.

   Dar la sfârșitul verii, să ne pregătim de iarnă. Noi trebuie să detoxificăm căldura în exces din vara cea lungă. Iar atunci vedem alimente cum sunt merele și rodiile, alimente detoxifiante și curățitoare, care ne pregătesc corpul pentru iarnă.

   Acum, lucrul frumos despre Ayurveda este că de fiecare dată când se schimbă sezonul legându-te pe tine însuți de acele sezoane, obții beneficii naturale în detoxifiere. În iarnă obții beneficiile naturale ale reîntineririi, iar vara obții alimente energizante naturale.

   Primăvara vom detoxifica corpul, toamna vom detoxifica corpul. Asta este ceea ce se întâmplă în natură.

   Da ... și a fost revoluționar pentru mine, să fiu sinceră, deoarece eu chiar mă simt mult mai conectată cu natura, mult mai armonizată cu mine însămi.

          Tipul de corp și detoxifierea

  În Ayurveda există aceste 3 tipuri de corp de bază. Acestea se relaționează cu cele 3 sezoane de bază, despre care vorbim. Există iarna care este rece și uscată. Iar acest tip de corp îl numim Vata, care este rece și uscat. Ei sunt mult mai susceptibili la stres și ca rezultat la stres depozitează toxine,

   Tipul de corp al primăverii îl numim Kapha, având o tendință să fie mai înceți metabolic, ei sunt deschiși, calmi, iar acest tip de corp poate deveni toxic dacă nu este activ, dacă nu este stimulat corpul să-i crească metabolismul.

   Tipul de corp de vară pe care-l numim Pitta, ceea ce înseamnă foc și are mai multă căldură acest tip de corp este competitiv, motivat și se încing foarte tare, pielea lor se inflamează, apar iritații, așa că stresurile lor vor face ca toxinele să se acumuleze în țesuturile lor și se vor inflama.

   Deci Leslie, ai menționat că înainte să fii diagnosticată cu West Nile tu te forțai pe tine însuți către epuizare. Aceasta este o tendință ... dă-mi voie să vorbesc despre tipurile de corp. Noi știm acum că tipul tău de corp are mai multă vară, mai mult Pitta, mai multe proprietăți foc în el. Deci ce faci acum știind că ești un tip de corp Pitta, să nu te mai extenua.

   Ei bine, mi-am ajustat programul, învățând să mă calmez noaptea, învățând să-mi reglez orarul în așa fel încât să am acel timp să mă odihnesc și să mă calmez. Asta a făcut o mare diferență.


   Există cicluri care au loc în timpul zilei. Mușchii sunt mai puternici dimineața. Digestia mai activă în timpul zilei. Iar noi știm că seara între 22.00 și 02.00 este momentul unor cicluri ayurvedice când ficatul devine activ pentru a vă detoxifica.

   Tu vii de la muncă la 21 sau 21.30 după ce predai clasa de yoga și ești de o așa natură că nu te poți calma.

   Și ce se întâmplă atunci este că ratăm timpul de detoxificare. Deci corpul nu are niciodată o șansă să se detoxifice cu adevărat. Deci există aceste cicluri din corpurile noastre, în timpul zilei, pentru a ne detoxifica. Există cicluri în natură pentru a ne detoxifica. Deci noi trebuie să realizăm că natura încearcă tot ce poate să prevină acumularea de toxine în corpurile noastre, iar noi trebuie să înțelegem cum să trăim în armonie cu acele cicluri.

          Instrumente pentru detoxifiere

   Pentru a ne ajuta corpul să se detoxifice corect, probabil noi trebuie să-l punem pe primul loc.

      Numărul 1: Ocupați-vă de stres

  Lucruri cum ar fi yoga, respirația și meditația sunt instrumente puternice pentru a diminua stresul.

     Numărul 2: exerciții potrivite.
  
   În Ayurveda noi recomandăm exerciții de respirație pe nas, ce ne ajută să ventilăm adânc să mișcăm deșeurile afară din corp și să activăm sistemul limfatic pe care eu le arăt și se află pe dvd.

   Numărul 3: detoxificați-vă odată cu anotimpurile.

   Recunoașteți că natura oferă alimente, primăvara, pentru a vă detoxifica și alimente toamna, pentru a vă detoxifica. Cum ne putem detoxifica cu anotimpurile este foarte important pentru sistemul limfatic și buna noastră sănătate.

   O bună rutină zilnică

   Iată o bună rutină zilnică pentru o detoxifiere naturală și sănătate bună. Treziți-vă dimineața și începeți ziua cu un pahar mare de apă caldă. Acesta va stimula sistemul vostru digestiv. Apoi mergeți și spălați-vă pe față, periați-vă dinții și răzuiți-vă limba. Răzuindu-vă limba vă curăță gura pentru igiena orală, dar de asemenea se stimulează sistemul vostru digestiv. Apoi faceți programul nostru yoga de detoxifiere. Apoi respirație și meditație.

   Dacă aveți timp, mergeți afară și făceți exerciții de respirație pe nas. Ventilați-vă plămânii 10 - 30 de minute dimineața, ca exercițiu. Reveniți în interior, făceți un duș, iar după acesta făceți-vă un masaj drăguț cu ulei pentru a vă calma sistemul nervos, luați micul dejun. Pentru micul dejun aveți unul relaxant și drăguț, de preferat cu fructe de pădure sau cireșe sau grepfrut, fructe ce vă vor detoxifica. Apoi nu mai mâncați nimic până la prânz.

   Asigurați-vă că micul dejun este suficient de mare, ca să puteți face asta. Iar prânzul, încercați să-l faceți ca pe o masă relaxantă. Iar de la prânz nimic până la cină. Încercați să luați cina cât de curând posibil. Și faceți cina o masă suficient de mare, să vă ajungă până vă băgați în pat.

   Încercați să vă băgați în pat înainte de ora 22. La ora 10 (seara) corpul începe să se detoxifice. Dacă ești treaz și te uiți la TV sau la computer o să pierzi timpul de detoxificare. Deci cu cât te pui mai devreme în pat cu atât te detoxifici mai bine. Cu cât te vei trezi mai devreme, te vei simți mai bine.

          Programul de curățare limfatică de 4 zile

   Aceasta este detoxificarea mea de 4 zile pentru sistemul limfatic. Acesta este conceput să determine corpul să ardă grăsimi. Noi știm cu toții că atunci când ne aflăm sub stres, noi depozităm grăsime, iar pentru a ne ajuta corpul să se detoxifice, noi trebuie să diminuăm această depozitare toxică a impactului stresului, așa că vom învăța cum să ardem grăsimea pentru 4 zile.

   În primul rând vom avea ghee sau unt clarificat, în fiecare dimineață. Apoi, în timpul acelor 4 zile vom mânca o dietă cu puține grăsimi sau deloc. Luând ceva grăsime, ghee, primul lucru dimineața, corpul vostru va fi forțat să ardă grăsime pentru restul zilei ...

   Având o dietă scăzută în grăsimi sau fără corpul vostru nu va mai avea grăsime de ars. Așa că dacă vă începeți ziua într-o stare de ardere de grăsimi puternică veți continua să vă ardeți propria grăsime, care este țelul acestei detoxificări.

   Dacă mănânci vreo grăsime în mâncare, cartofi prăjiți, avocado, nuci, corpul vostru va arde acea grăsime, deci având o dietă fără grăsime, corpul vostru este forțat să continue să ardă propria lui grăsime, să se detoxifice pe sine, timp de 4 zile.

   În seara celei de-a 4-a zi, iei jumate de ceașcă sau o ceașcă de suc de prune. Îl bei pe acesta acum, iar acesta va oferi un efect laxativ care va detoxifica o mulțime de toxine care s-au acumulat în corpul vostru în timpul acestei curățări, și le va procesa afară din corp.

   În fiecare noapte doresc să faceți o baie cu sare Epson (magneziană) fierbinte. Cam 250 de grame de sare Epson pentru o cadă de baie mare, pentru cam 20 de minute pe cât de fierbinte o puteți suporta, pentru a vă activa pielea ca pe un canal de detoxifiere.

   În fiecare dimineață pe parcursul acestei purificări, începeți-vă ziua cu o periere a pielii. Iar noi vă vom învăța cum să faceți o tehnică ayurvedică de periere a pielii, urmată de un masaj cu ulei.

   Pe parcursul acestor 4 zile, sorbiți apă fierbinte la fiecare 10 - 15 minute, în aceste 4 zile ca o tehnică de rehidratare, de mișcare limfatică și detoxificare. Deci fierbeți niște apă de dimineață, turnați-o într-un termos și sorbiți-o de-a lungul zilei.

   Când fierbeți apa, fierbeți toate solidele minerale, toate toxinele și rămâneți cu o apă destul de pură, pe care corpul o folosește să se hidrateze. Iar apoi voi o înfierbântați și devine o tehnică de detoxifiere puternică și de rehidratare.

   Ai simțit că acea apă fierbinte a făcut o mare diferență?

   Da și știți, la început te gândești că pentru a te bucura de ceva ce este așa de fierbinte ai nevoie de ceai sau ceva în ea, dar după un timp asta se simte ca ceva suplimentar în apa plată încălzită, care este liniștitoare și eu am simțit că sistemul meu începe să se curețe.

   Deci acum aveți aceste instrumente să vă detoxificați în mod regulat. Aveți ceva ce puteți întrebuința pentru a preveni să vi se facă rău și să deveniți toxică.

   Deci da, pentru mine a fost mai mult decât o revenire dintr-un virus cu adevărat oribil. A fost cumva o re-ordonare a vieții mele, făcând-o mult mai funcțională decât a fost. Mereu am avut componenta yoga, dar Ayurveda este o parte importantă din yoga în India și nu este înțeleasă în această țară, în același timp.
   Așa că am venit la tine și am primit acea componentă ayurvedică pentru a o potrivi cu acea componentă yoga ce-mi oferă cu adevărat, capacitatea de a trăi viața în felul în care doresc s-o trăiesc.

    Noi știm cu toții că suntem stresați, mai expuși la mult mai multe toxine decât ar trebui să fim. Ce începem să realizăm prin Ayurveda este că natura ne oferă un proces de detoxificare. Este incredibil de simplu.

   Înțelegerea mea este că sunt legi simple ale naturii, principii. Noi putem începe să ne detoxificăm în fiecare zi, în fiecare anotimp și să începem să ne bucurăm de o sănătate bună pentru tot restul vieților noastre.


 Vizionare Plăcută !

Link 1


Link 2


Link 3



Linkuri alternative :  AICI 1AICI 2 și AICI 3

Distribuie dacă crezi că poate fi util și pentru semenii tăi !

  Cu Lumină în Pace și Iubire !
  Paul Marian PolMar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************