duminică, 19 aprilie 2015

Remember Duminical : Iluzie şi realitate + Zorba Grecul

    Iluzie și realitate este ultima parte a documentarului "Esoteric Agenda".
  Iluzie și realitate, doi termeni a căror granițe se dezvăluie a fi cu fiecare zi mai întrepătrunse. Atât de întrepătrunse încât cu fiecare zi, pe măsură ce credem că învățăm a le deosebi, constatăm noi întrebări care ne aduc înapoi la necunoscutul locului de început.

   Oameni de știință, clerici, spirite evoluate sau simpli oameni detașați de probleme metafizice se contopesc în iluzia și realitatea a ceea ce numim timp, spațiu, existența biologică sau ființa proprie.
   Teoriile rezultate în urma descoperirilor științifice ale ultimului veac par să ne pună pe o pistă satisfăcătoare din punct de vedere al înțelegerii actuale.Surse:  http://esotericagenda.net
http://www.privireinviitor.ro/articole/95-iluzie-si-realitate.html 
                         *          *          *          *          *          *          *          *          *          *
 Zorba Grecul

  "Zorba Grecul este un film despre oameni cu sânge fierbinte și oase solide, despre sălbăticiune și inadaptare umană, despre semnificațiile vieții. Totul în acest film, inclusiv muzica lui nostalgică și incredibil de frumoasă, se prezintă la scară mare. Singurul lucru care îi lipsește este culoarea." – George Angeli - 1965 (Films and Filming).
   Exuberanța lui Zorba, capacitatea caracterului de a vedea numai partea senină a vieții și de a transfera atitudinea sa optimistă și celor din jur, combinate cu metafora dansului pe plaja pustie fac din acest film o capodoperă.

Partea întâi
Partea a 2ª 

  Cu Lumină în Pace și Iubire ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Linkuri căzute

- Am rugămintea, în cazul linkurilor căzute, să scrieți despre aceasta în rubrica de comentarii, la acea postare. Astfel aflu și eu, și îl pot înlocui pe cât de repede pot. Ok ? Mulțumesc.
- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
Sunt multe ...
* Ultima actualizare linkuri căzute: 11.10.2017 *