duminică, 7 decembrie 2014

Filmul de Duminică : Matricea (trei părți, povestea continuă)

    Matrix sau The Matrix este un film științifico-fantastic regizat și scris de frații Wachowski (Andy și Larry) și lansat în 1999 pe marile ecrane. El are ca temă principală ideea că oamenii trăiesc într-o lume virtuală, creată de inteligența artificială, în urma războiului purtat între oameni și mașini.   Filmul conține numeroase referințe la subcultura hacker și cyberpunk, precum și la diferite ideologii religioase și filosofice.
  "Nu ești cel mai puternic când crezi aceasta, ci când o știi..."
       Programatorul IT Thomas Anderson duce o viață secretă de hacker sub pseudonimul "Neo".

   The Matrix a fost lansat pe 31 martie 1999 în Statele Unite, și a încasat peste 460 de milioane $ în lumea întreagă. În general filmul a fost bine primit de critici,și a câștigat patru premii Oscar, și alte premii inclusiv Premiul BAFTA și Saturn Awards. Filmul fost urmat de două sequeluri: Matrix Reloaded și Matrix Revolutions, ambele lansate în 2003.
Vrea să afle răspunsul la întrebarea "Ce este Matricea?". El este contactat de un personaj misterios, Morpheus, care se oferă să îi dezvăluie adevărul despre Matrice. Neo acceptă și înghite o pilulă roșie, după care se trezește brusc într-un cocon artificial, plin cu lichid, atașat pe un turn gigant. El observă că are cabluri conectate la aparate pe aproape toată suprafața corpului. 
    O mulțime de alți oameni, aflați în stare inertă de hibernare, stau lângă el în containere asemănătoare, atașate aceluiași turn. După un timp scurt în care Neo este șocat de ceea ce vede, el este deconectat de la aparate, cablurile îi sunt extrase brusc și este aruncat într-un canal. De acolo este salvat de Morpheus, și dus pe nava pe care o are sub comandă - Nebuchadnezzar (Nabucodonosor). Corpul atrofiat al lui Neo este refăcut, iar Morpheus îi explică situația. (...)
    Aventura continuă pentru Neo, care acum poate sa facă lucruri ce par a sfida toate legile naturii și asta deoarece într-adevăr, totul este imaginar, creat de mașini. În această parte, Neo se luptă pentru supraviețuirea oamenilor, mai ales că ultima redută a oamenilor, orașul Zion, aflat la mare adâncime în pământ, urmează să fie atacat de mașini. Neo va afla și cine a creat matricea ?

PS : Aceste trei filme sunt o continuitate a unei acțiuni, o exprimare metaforică a realității vieții în 3D, în care Neo este fiecare dintre noi, adică TU cel ce citești aceste rânduri. Pentru a înțelege simbolurile, acțiunea și analogia lor în viața ta actuală 3D, îți las mai jos cele trei linkuri mypc corespunzătoare celor trei filme pentru descărcare și astfel le poți viziona de câte ori ai nevoie pentru a le înțelege.

 Cu Lumină în Pace și Iubire !

 Linkuri MyPc : 
 Matrix 1999, Matrix Reloaded 2003, Matrix Revolutions 2003

Sursa :     http://ro.wikipedia.org/wiki/Matrix 
https://www.google.ro/#q=matrix%2Bfilm%2Brom%C3%A2n%C4%83 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Linkuri căzute

- Am rugămintea, în cazul linkurilor căzute, să scrieți despre aceasta în rubrica de comentarii, la acea postare. Astfel aflu și eu, și îl pot înlocui pe cât de repede pot. Ok ? Mulțumesc.
- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
Sunt multe ...
* Ultima actualizare linkuri căzute: 11.10.2017 *