vineri, 15 august 2014

CE ÎNSEAMNĂ SPIRITUALITATE

    Spiritualitatea și religia nu sunt, în mod necesar, unul și același lucru. Religia este forma exterioară, spiritualitatea este conținutul interior. Religia este coaja, spiritualitatea este sămânța. Religia este un set de credințe, spiritualitatea este un continuum al experientelor. Poți sa fii adept al spiritualității și să nu frecventezi o biserică sau un templu. Poți să-ți găsești spiritualitatea împărtășind-o cu ceilalți în intimitate, în comuniune cu natura, punându-te în slujba altora.

  Experiența spirituală este pur și simplu ceea ce-ți relaxează mintea și-ți înalță inima. A medita, a te plimba prin pădure sau pe malul unui ocean, a ține în brațe un copil mic, sau a privi în ochii unei ființe iubite, toate acestea sunt experiențe spirituale. Atunci când în inima ta este iubire și acceptare, natura ta spirituala se manifestă și poți vedea natura spirituală a celorlalți oameni.



  A fi o persoană spiritualizată, înseamnă a te vedea pe tine însuți și pe ceilalți fără să judeci, a vedea nu numai cu ochii, ci și cu inima. A fi o persoană spiritualizată, înseamnă a accepta și a aprecia "ceea ce este", în loc de a cauta "ceea ce nu este".


  O persoană spiritualizată vede frumusețea peste tot, chiar și în suferință. O persoană spiritualizată nu se concentrează asupra a ceea ce pare urât, crud sau manipulator. Ea vede că aceste comportamente provin dintr-o lipsa de iubire. Ea dăruiește iubire, ori de cate ori i se cere , chiar dacă i se cere într-un mod plin de teama sau agresiv.


   O persoana spiritualizată știe că iubirea este răspunsul la fiecare problemă percepută. Dacă viața nu se desfășoară așa cum vrem noi, ne-am deconectat de la iubire și de la acceptare. Pentru a ne reconecta, nu trebuie decât să renunțăm la așteptări și să acceptăm, cu recunoștință, tot ceea ce se ivește în viețile noastre.




   Spiritualitatea înseamnă conștiința că viața este în regulă, exact așa cum este. O persoană spiritualizată este plină de pace, deschisă, utilă, încurajatoare. Ea trăiește în momentul prezent, plină de recunoștință și acceptare.Toți oamenii sunt spirituali, dar nu toți își fac timp pentru a-și explora spiritualitatea.


Miracolul Iubirii

Paul Ferrini


 Sursa :  http://ingeridelumina.blogspot.com.es/2014/08/ce-inseamna-spiritualitate.html

Cu Lumină în Pace și Iubire !  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************