miercuri, 22 ianuarie 2014

O școală din Belgia supraveghează elevii cu o dronă

   Aparatul este ca un mic elicopter ce zboară prin clasă pentru ca elevii să nu copie în timpul examenului.
 

  Cuvântul dronă este din ce în ce mai familiar în vocabularul lumii. Acum, nu este asociat doar cu aparatele de zbor netripulate de atac ale SUA, ci de asemenea ca divertisment și ca mijloc de supraveghere de la distanță. 
Link Video :  http://www.youtube.com/watch?v=5ht1moFu–Y#t=47

   Cam acesta este rolul dronei cel oferă școala Tomas Moro în Belgia : folosirea dronelor pentru evitarea și combaterea copierii pe durata examenelor.

  Aparatele folosite sunt modelele din fotografie, echipate cu o camera Go Pro ce survolează clasa atât timp cât este nevoie și trimite imagini în timp real.


  Conducerea școlii a afirmat că strategiile armatei SUA, ce supraveghează într-o formă asemănătoare pe inamicii săi pentru spionare și obținere de informații de formă discretă, i-a inspirat la aplicarea metodei.

  Micul aparat este de concepție proprie și de moment generează două probleme ce trebuiesc rezolvate.  Prima este zgomotul ce-l face și distrage elevii, iar a doua este autonomia de zbor ce nu depășește 15 minute, astfel că nu poate fi utilizată pe durata întregului examen.

   Există un inconvenient în plus, și anume deranjul provocat de curenții de aer ce-i provocă drona când se apropie prea mult de banca elevului, fac să-i zboare creioanele și hârtiile.Sursa :  http://www.lacajadepandora.eu/2014/01/una-escuela-de-belgica-vigila-a-los-estudiantes-con-un-drone-avion-no-tripulado-espia-examenes-alumnos/

Linkuri căzute

- Am rugămintea, în cazul linkurilor căzute, să scrieți despre aceasta în rubrica de comentarii, la acea postare. Astfel aflu și eu, și îl pot înlocui pe cât de repede pot. Ok ? Mulțumesc.
- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
Sunt multe ...
* Ultima actualizare linkuri căzute: 11.10.2017 *