luni, 6 ianuarie 2014

GANDHI (1982) - Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume !

   Cine a fost în realitate Mahatma Gandhi, omul care a readus Indiei demnitatea și oamenilor acestei țări speranța? Cum a reușit el să-și elibereze țara, fără a crea conflicte? De ce pacea a fost pentru acest lider conceptul pe care l-a respectat cel mai mult? Ghandhi lupta pentru recunoașterea drepturilor compatrioților săi și, începând cu 1906 lansează la nivel de mase metoda de revoltă bazată pe rezistența pașnică, numita Satyagraha, o formă de refuz radical al oricărei colaborări cu autoritățile britanice.
  În 1915 Gandhi se întoarce în India unde fermenta deja nemulțumirea populației autohtone împotriva dominației britanice. El devine liderul Partidului Congresului care avea în program eliberarea Indiei de sub colonialismul britanic. În 1919 declanșează prima mare campanie satyagraha de nesupunere civilă care prevedea boicotul mărfurilor englezești, Gandhi este arestat și, după un proces, este condamnat la câteva luni de închisoare. Abia eliberat, își continuă activitatea, este din nou arestat, apoi pus în libertate. Participă la Conferința de la Londra 1926 asupra problemei indiene cerând independența țării sale. În 1930 se inițiază o largă campanie de rezistență având ca obiectiv boicotarea textilelor provenite din Marea Britanie.     Autoritățile britanice îl arestează împreună cu soția lui și cu alți 50.000 de militanți indieni. În închisoare reacționează cu lungi greve ale foamei, care se repetă și în viitor, devenite legendare. La începutul celui de-al Doilea Război Mondial, Gandhi cheamă populația să nu susțină Marea Britanie, dacă aceasta nu garantează independența Indiei. Guvernul englez reacționează cu arestarea lui, împreună cu alți 60.000 de oponenți și nu e eliberat decât după doi ani de detenție. “Părăsiți India”, această declarație din 1942 sfârșește prin a cristaliza rezistența în jurul lui: Gandhi obține retragerea britanica și independența Indiei la 15 august 1947.

  
Vizionare Plăcută !... LinkVideo1 ... LinkVideo2 ...LinkVideo3 
 
 Cu Lumină în Pace și Iubire !

Sursa :  http://filmehd.net/  

Linkuri căzute

- Am rugămintea, în cazul linkurilor căzute, să scrieți despre aceasta în rubrica de comentarii, la acea postare. Astfel aflu și eu, și îl pot înlocui pe cât de repede pot. Ok ? Mulțumesc.
- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
Sunt multe ...
* Ultima actualizare linkuri căzute: 11.10.2017 *