vineri, 20 decembrie 2019

ȘTIINȚA SUFLETULUI


      Ce anume este sufletul ? Unde se află ? Oare îl poți măsura, atinge, recrea ? Oare experiențele de moarte clinică, reîncarnare și de activitate inexplicabilă a creierului, indică existența unui suflet ? Acestea sunt întrebări care au intrigat și au bântuit oamenii, de când au pășit pentru prima dată pe Pământ.
    În prezent, în secolul al XXI-lea, experții încep să se apropie de anumite răspunsuri, folosind noi tehnologii și noi cunoștințe, pentru a descifra secretele sufletului.

    ȘTIINȚA SUFLETULUI

    21 de grame, mai puțin de o uncie (28 grame), este greutatea atribuită sufletului de un medic din Boston, în 1907. Dr. Duncan MacDougall a făcut un experiment monstruos. El a urmărit cum mureau șase oameni. Dr. MacDougall dorea să știe dacă sufletul exista sau nu, așa că a construit un cântar delicat, pentru a determina dacă oamenii devin mai ușori în clipa morții. Numai într-unul dintre decese MacDougall a înregistrat o schimbare de greutate, mai mică de o uncie: 21 de grame. Experimentul lui a căpătat o menționare minoră în New York Times, mai mult ca o curiozitate, decât ca o știre. Deși nimeni n-a putut reproduce, de atunci încoace, testul macabru al lui MacDougall, el continuă să fie amintit, în prezent, ca prima încercare când știința modernă a încercat să cuantifice existența sufletului.

    Societățile umane, încă de la începutul civilizației, n-au avut nevoie și nici nu s-au bazat pe dovezi științifice ale existenței sufletului. O credință fundamentală a celor mai multe culturi și religii este că, atunci când trupurile noastre mor, există o parte nemuritoare a noastră, care supraviețuiește morții în sine: sufletul nostru.
    Toate marile religii ale lumii vorbesc despre noi ca fiind niște suflete, ca fiind, cu adevărat, ființe spirituale, care sunt încarnate aici, în trupurile noastre și că moartea trupului nostru fizic, nu înseamnă și moartea noastră. Nu este decât moartea trupului, iar acel „eu”, acea „scânteie” specială care ne reprezintă și eu îi spun „suflet”, îl părăsește.


 Vizionare Plăcută !

Link 1


Link 2


Linkuri alternative :  AICI 1AICI 2 și AICI 3

Distribuie dacă crezi că poate fi util și pentru semenii tăi !

  Cu Lumină în Pace și Iubire !
  Paul Marian PolMar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************