miercuri, 14 ianuarie 2015

Omagiu lui Mihai Eminescu 2015

    Mihai Eminescu este un mare poet național care exprimă cel mai bine și mai complet spiritualitatea românească.
    Din ce în ce elementele naționale sunt substituite prin cele străine; siguranța că România devine un simplu nume pentru a însemna colonii din centrul Europei lângă Dunăre, siguranța că poporul nostru nu mai e în stare de a-şi recâștiga vreodată pământul patriei sale din mâini străine, pe această siguranţă că viitorul e al lor în această țară, ei creditează guvernului”.
(Mihai Eminescu, În numărul său din urmă…, Timpul, 1 decembrie 1882, în Opere, vol. XIII, Ediţie critică întemeiată de Perpessicius, Editura Academiei Române, Bucureşti, 1985, pag. 232)

Posibilitatea dată unor nulități și unor parveniți de-a trăi din buget, din întreprinderi, din arenzi, din păsuieli; posibilitatea constituțională dată unor oameni de provenienţă incertă de-a exploata munca poporului fără nici o compensație, iată răul, incurabil poate, al organizaţiei noastre”.
(Mihai Eminescu, Răul de căpetenie…, Timpul, 22 august 1881, în Opere, vol. XII, Ed. cit., Bucureşti, 1985, pag. 303)

      * * * Eminescu să ne judece ... Doina & Ion Aldea Teodorovici * * *

    

Mihai Eminescu - LUCEAFĂRUL

 
 

 Mihai Eminescu - La Steaua

   

Doina lui Eminescu (dupa poezia cu acelasi titlu)

 Mihai Eminescu îți mulțumim !

Cu Lumină în Pace și Iubire ! 

Sursa : https://irinamonica.wordpress.com/2013/06/15/mihai-eminescu-despre-vinderea-pamanturilor-tarii-si-indatorarea-romaniei/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Linkuri căzute

- Am rugămintea, în cazul linkurilor căzute, să scrieți despre aceasta în rubrica de comentarii, la acea postare. Astfel aflu și eu, și îl pot înlocui pe cât de repede pot. Ok ? Mulțumesc.
- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
Sunt multe ...
* Ultima actualizare linkuri căzute: 11.10.2017 *