duminică, 18 ianuarie 2015

Filmul de Duminică : Viața lui Buddha

  Istoria budismului este povestea călătoriei unui om către iluminare și a învățăturilor și modului de viață pe care și le-a însușit.   Regăsind calea spre iluminare, Siddharhta a fost condus din durerea suferinței și a renașterii pe drumul înălțării și s-a făcut cunoscut sub numele de Buddha sau “cel trezit”.
   Într-o zi, ajuns la maturitate, căsătorit și având un copil, Siddhartha a ieșit din curtea palatului regal în care trăia. Afară, a văzut un bătrân, un bolnav și un cadavru. Acest lucru l-a tulburat într-o mare măsură și învățat că boala, bătrânețea și moartea sunt soarta inevitabilă a oamenilor – o soartă de care nimeni nu poate scăpa.
   Siddhartha a văzut și un călugăr, lucru pe care l-a considerat un semn că ar trebui să părăsească viața fără de griji a palatului și să trăiască în continuare ca un sfânt pustnic. Călătoriile sale i-au revelat mare parte din suferințele lumii. A căutat o cale să scape inevitabilitatea morții, a bătrâneții și a  durerii, studiind alături de clericii vremii. Nu a primit însă nici un răspuns…


Link MyPc îți permite să-l vezi când ai timp, acasă.

Cu Lumină în Pace și Iubire !    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Linkuri căzute

- Am rugămintea, în cazul linkurilor căzute, să scrieți despre aceasta în rubrica de comentarii, la acea postare. Astfel aflu și eu, și îl pot înlocui pe cât de repede pot. Ok ? Mulțumesc.
- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
Sunt multe ...
* Ultima actualizare linkuri căzute: 11.10.2017 *