vineri, 27 septembrie 2019

Terence McKenna - Ultimul Cuvânt


   În Mai 1999, exploratorul psihedelic Terence McKenna, a fost diagnosticat cu tumoare la creier și i s-au dat 3 până la 5 luni de trăit.
   L-am contactat pe Terence prin email și am menționat că fac un documentar despre șamanii din Amazon și l-am întrebat dacă-l pot întâlni să înregistrez un interviu.
   Zburând înapoi acasă dinspre Amazon, în 9 Decembrie 1999, doar cu 4 luni înainte ca el să moară, Terence mi-a oferit, unul dintre ultimele sale interviuri de la el de acasă, din marea insulă a Hawaii-ului.
   Terence a încercat multe vindecări cu terapii naturale și de asemenea, recent a trecut prin chirurgie cu Bisturiul Gamma, pentru a încerca să înlăture tumoarea.

   Sunteți aici de ceva vreme?

  Am terminat casa acum aproximativ 2 ani și jumătate și am fost aici în timpul celor 2 ani și jumătate de construit, deci ...
 

Toată lumea spera la un miracol.

    De ce credeți că guvernele, majoritatea guvernelor din jurul lumii de fapt, au interzis Ayahuasca și au făcut ilegale majoritatea psihotropicelor?

   Ei bine, eu cred că sistemul social este produsul unui proces de ... ai putea să-l numești, selecție naturală socială, pe care civilizația o produce prin diversele idei religioase, idei politice. Unele au supraviețuit și altele nu, și asta pentru că sistemul social aplică o presiune selectivă spunând: asistență medicală universală pentru toți, nu avem nevoie de asta ... Flexibilitate sexuală printre tineri, ei bine, noi nu avem nevoie de asta. Așa că, în timp, sistemul social este construit din ceea ce salvat și din ceea ce este aruncat așa că atunci când începi să pui droguri într-un sistem social care de fapt promovează idei neobișnuite, apeși cele mai importante butoane pe care le are societatea.
   Butoanele care dau formă la ceea ce crede despre viață și moarte și valoare și căsătorie și despre sarcină și toate lucrurile acestea, așa că acestea sunt lucruri foarte sensibile și devin inevitabil un punct de controversă, iar societatea se va lua la trântă cu asta, până la a te pune la pușcărie pentru 20 - 30 de ani pentru jumătate de gram de iarbă sau ceva.

    Războiul contra drogurilor pe care SUA îl impune cumva în jurul lumii care credeți că este efectul acestuia și cine este cu adevărat în spatele acestuia?

  Ei bine, nu a fost lupta împotriva comunismului, o luptă împotriva ideilor a cui ce gândește, a celor care îți permit să creadă că oamenii ar trebui să fie plătiți mai mult de 3,8$ pe oră pentru indiferent ce muncă sunt rugați s-o facă și alte chestii de gen?
   Deci capitalismul, dacă nu are inamici îi va crea și va indica acești oameni sau acești oameni, deci eu cred că e o treabă de acest gen.
   Este o luptă de a controla agenda politică și să ... eu nu sunt un Marxist, nu am prea multă răbdare în privința asta, dar eu chiar cred cum marxismul a vorbit despre valoarea muncii și a meritului și a productivității maselor și toată acea toată acea retorică se transpune fix peste acest așa-zis război împotriva drogurilor care este cu adevărat un război împotriva valorilor altor oameni.
   Este o continuare a ... știți, a holocaustului și a genocidului cultural și toate celelalte eforturi făcut de fenomenalul succes al capitalismului să-și îndese agenda pe gâtlejul oamenilor.

    Ce credeți despre faptul că oamenii pot fi puși în închisoare pentru 12 ani pentru că au băut asta.

   Ei bine, este o tendință deranjantă, iar asta înseamnă că cel puțin guvernul SUA a luat o decizie cândva să înfrâneze cu putere chestia asta, care este întotdeauna prima strategie ... Prima strategie este să preseze puternic împotriva unor lucruri triviale cum ar fi Canabisul sau LSD-ul sau ceva de genul acesta, iar apoi odată înfrânte în acea strategie, există apoi, de obicei o perioadă de negociere, un efort de a crea vre-un fel de a crea o înțelegere negociată, iar apoi imediat ce aceasta pică și există de obicei o punere de acord, iar problema este minimalizată și tradusă în ceva trivial și mergem mai departe către următorul grad al problemei sociale.   Este nebunie.

   Ce credeți despre DMT-ul sintetic și Ayahuasca, acum fiind disponibile? Credeți că magia este pierdută când este sintetizat și în această lipsă reală a aspectului de ritual ca în cazul luării Ayahuasca?

   Ei bine, nu are de a face atât de mult cu faptul că ritualul este pierdut ci faptul că oamenii care fac prepararea și luarea și agitarea, ar putea să nu înțeleagă cu adevărat în ceea ce se bagă. Un drog cum este Ayahuasca sintetică, Farma-huasca ... 
  Oamenii chiar realizează că este același lucru care a fost luat timp de mii de ani, acolo jos? Oare ei realizează rolul lui în vindecarea șamanică și toate cele? Este doar încă un exemplu despre cum totul este desacralizat și corupt, deoarece ... mai întâi, de Ayahuasca nu se auzise niciodată și următorul lucru pe care-l știi este că toată lumea o vrea deoarece este ceva despre care vorbesc toți, deci pleacă de la acest mister la a fi cumva fadă sau modă, iar apoi devine o sursă de venit. Și imediat ce devine o sursă de venit este un produs cum ar fi ... jurnalismul, sexul, Aluminiul sau indiferent ce este scos pe piața liberă. 
  Eu aș prefera să văd că Ayahuasca rămâne la stadiul să zicem, Peyote, știți, în care popoarele native care se ocupă de asta ... cumva mențin credința și înțeleg cum s-o prepare și să vorbească despre asta, iar atunci când există o întrebare despre ce înseamnă toate astea, atunci te întorci la acei oameni nativi și le asculți miturile și toate cele. 
  Există date care să arate că Ayahuasca este ... eficientă medical împotriva malariei, și paraziților industri ... intestinali și a lucrurilor de acest gen, deci cu adevărat o parte de bază a sistemului medical al nativilor. Iar dacă în loc de a încerca să pui pe toată lumea în închisoare, noi de fapt am ... încerca să facem cercetare pe chestia asta și să încercăm să aflăm cum funcționează, cum afectează diversele boli, probabil am extrage beneficiile ei, mult mai repede.

   Ok ... dar despre combinația de Ayahuasca cu Psychotria viridis, care pare să fie o combinație magică ...  Cum se face că DMT-ul este posibil să fie absorbit în stomac? Puteți explica această relație?  

  Ei bine, implică interconectarea dintre un sistem minte-creier care a avut toată Mono-Amino-Oxidaza (MAO) scoasă din punct de vedere farmacologic și toate aceste droguri psihoactive par să aibă un impact mai mare, mai dramatic în prezența unui prag mai scăzut al MAO.  Iar cum a fost descoperit acest lucru de indienii amazonieni cu milenii în urmă, și nu a fost descoperit de știința Occidentală până în 1956 sau ceva de genul, doar unul dintre acele fapte ciudate despre etnobotanice și etnomedicină. 
  Dar este cu siguranță adevărat că ai un efect mult mai dramatic cu cele două în combinație. Și câte dintre aceste genuri de ... fapte ale științei populare sunt acolo pentru a fi descoperite, noi nu prea știm încă, dar încetișor totul se dezvăluie.
   Nu s-a explicat niciodată, de ce există așa de multe plante psihedelice în Lumea Nouă: trabucurile Cohiba, Ayahuasca, ciupercile din Lumea Nouă, Salvia Divinorum, toate aceste lucruri sunt din Lumea Nouă, iar acesta a fost un fenomen social, această explorare care a fost în mare măsură, presată de antropologii și filozofii Noii Lumi. 

  Dacă era să depindem de filozofia europeană pentru conținutul secolului, cu toții am fi citit Jaques Derrida și ... știți, genul acela de oameni. Deci este un fenomen local, care devine global.
  Modul cum valorăm Pământul, felul cum valorăm produsele, felul cum le extragem și le transformăm în bunuri vandabile, toate acestea vor fi văzute într-un mod diferit cred și ... din nou, este o problemă de capital și muncă și cum valorizezi în ceea ce-ți pui viața și genul acela de lucruri. 
  Ei bine, ceea ce știu șamani și noi nu știm este ce plante, cum și unde, și le-a luat un timp îndelungat să-și dea seama de asta. Ei nu au inventat calculul, ei nu navigau vase de mare viteză și putere, nimic din toate astea nu a fost urmărit, ceea ce s-a urmărit au fost aceste entități vegetale care au căpătat numele de "lume a plantelor" și ... ironia este că Europa a fost pornită în secolul 17 să exploreze lumea să aducă civilizația creștină, e posibil să fii întâlnit variante ale fenomenului civilizației care în ultimă instanță s-au dovedit mai puternice mult mai puternice decât cele cu care noi băteam darabana. Această discuție nu este în niciun caz închisă, în acest moment. 
  Am crezut că știam o mulțime despre psihedelice, înainte să întâlnesc DMT-ul iar acesta mi-a arătat că eu nu știam cu adevărat, nimic. Aceasta este Salvia Divinorum ... da asta este tare timidă ... plină de flori. Da, rareori o vezi așa de dramatic înflorită.
  Aceasta? 
  Da. Salvia Divinorum. 
   Și care sunt efectele acesteia ... ce parte o folosești?
  Folosești frunzele și are un compus Alfa Salvinorin și este foarte ușor de crescut în solul corect. Ne place să mâncăm frunzele și să le mestecăm.
  Doar le mesteci? 
  Da, le mesteci. Și le mănânci și le mănânci. Așa făceau mezo-aztecii.
  Și care este efectul ei?

   Foarte halucinogen, psihedelic ... Foarte ciudat, foarte greu de descris. Psihedelic ... Nu a fost cu adevărat înțeles și cunoscut până acum 10 ani sau ceva. Vezi Salvia peste tot până aici.
  Și care e statutul legal al acesteia?
  Este legal.  Destul de uimitor. Să vedem. Asta este Ayahuasca. De aceea este numită Banisteriopsis deoarece frunzele sunt opuse una alteia ca treptele unei scări și se urcă în acesta. Am luat niște bucăți în casă ... Acum, această liană ce merge în sus, așa de sus, aia e tot Ayahuasca.
  Eu cred că șamanii oferă adesea un exemplu de curaj imens. Șamanului nu-i este frică de lucruri, de care oamenilor moderni și post-moderni le este, în special de nebunie, un fel de nebunie, oamenilor le este frică de droguri, deoarece sunt asociate cu un dezechilibru suprem.

   Pe măsură ce câștigăm șamani care ne pot vorbi în propriul nostru vocabular, asta se va disipa, iar acesta este până la un anumit grad, motivația pentru cariera mea și de a oferi în esență oamenilor permisiunea, de a spune: este sigur, înfricoșător, ciudat, dar nu vei sfârși într-o cămașă de forță în vre-un spital de nebuni, vei supraviețui acesteia, nu este mai înfricoșător decât cel mai mare montagne-ruse din lume din unul din acele locuri.
   Deci permisiunea este ceea ce am aflat că vor oamenii de la mine. Ei vor ca eu să spun, da am făcut-o este foarte înfricoșător, am supraviețuit să spun povestea. Este o experiență pe care nu o uiți niciodată. Sigur, există mai mulți iepuri pe câmp decât ai crezut.
... ... ...
   Adică, eu știu că este dincolo de explicații, dar pentru dvs., ce s-a întâmplat pentru dvs.

... ... ...
   Eu am mers către un loc în care am descoperit că limbajul este foarte dificil să-l folosesc și să mă uit în jur. Este aproape ca și cum te-ar duce către o lume care nu e "englezibilă" și presupun că nici "germanibilă" șamd, dar ca și vorbitor nativ de engleză, asta așa mi se pare mie că se întâmplă, că vehicolul limbajului poate doar să fragmenteze ... da, să fragmenteze, indiferent cum încerci să zgârii aerul nu prea vine să ți se dăruiască ... deci asta este fascinant.
   Pentru mine ca și scriitor și povestitor și cineva cu o narațiune interesantă și toate cele, ideea că există realități pe care nu le poți rosti ca descrieri este fascinant și devine tot mai fascinantă pe măsură ce trece viața, pare ca un miracol ... un miracol absolut de un fel foarte ciudat, în zona unde are loc construcția cognitivă.

   Cum poate beneficia cineva de această experiență?

   Ei bine, unii filozofi vor spune că așa ceva este imposibil. Nu există realități de nedescris. Altul va spune, ei bine, este asta sau este cealaltă, așa că ... revarsă lumină asupra unor anumite întrebări de filozofie și euristică și toate cele.
   Mie mi se pare că oferă răspunsuri reale, adică poate tu nu crezi aceste răspunsuri, dar eu știu un argument convingător când îl văd și dacă cineva cu un argument îți poate face ce-ți face DMT-ul, l-ai îmbrățișa în grabă.
   Care credeți că sunt principalele beneficii ale Ayahuascăi, când oamenii o iau într-un context cumva ceremonial?

   Noi suntem departe de ritual și cred că ritualurile sunt ceea ce avem nevoie de acea noi creăm ligi sportive și pagini de frumusețe și toate lucrurile acestea pur și simplu pentru a ... ne reasigura că în aceste spații ritualice limitate aceste energii pot fi reținute ... și ... este partea de care suntem cei mai îndepărtați.

   Și credeți că este nevoie de un șaman la acele ritualuri sau planta în sine este suficientă?      Nu, planta este mai impresionantă. Dacă era un șaman, oamenii ar fi spus, ei bine, este o afacere din spectacole, adică, am văzut un tip care a tăiat o femeie în două pe scenă, am văzut asta sau ailaltă, dar eu cred că faptul că ... în cazul DMT-ului, o bucată de mărimea unui cap de chibrit de ceară portocalie îți poate scoate toată lumea filozofică de sub tine, în aproximativ 15 secunde, este foarte foarte interesant.

   Ce vreau să spun, cât de mult ți-a luat să înveți să vorbești? 2 ani sau un an și jumătate? Cât de rapid te prinde DMT-ul?

   Oh, aproape 30 de secunde, deci este foarte interesant. Noi am creat suficientă alienare, și se pare că noi chiar mergem către ... explorarea foloaselor acestor tehnologii șamanice, deci cultura High-Tech, cultura științifică și materialistă se pare că au făcut o alegere de a explora aceste lucruri, iar culturile șamanice aborigene se pare că și-au făcut alegerea, dar vor începe să integreze.
   În timp ce noi ne îndreptăm către a mai avea una dintre aceste dezbateri social distructive despre lege și ordine și obligație și tot restul. Asta mi se pare o pierdere de vreme.

   Ce credeți că are de oferit umanității Ayahuasca în această perioadă de timp?

  Toate limitele se dizolvă, asta este ceea ce înseamnă sfârșitul mileniului. Asta înseamnă că triburile din bazinul Amazon, triburile din înălțimile Guyanei, triburile din Oxford sau Cambridge, totul se dizolvă și umanitatea va atinge un fel de ... consens multiplu, adică până și cei mai sofisticați capitaliști, să zicem așa, sunt conștienți acum că nu este ok să taie toți copacii, că asta este o greșeală. Deci ceea ce se petrece este: un singur punct de vedere apare cumva în existență, un punct de vedere ce apreciază natura, resursele naturale, și încearcă să cumva neîndemânatic, să facă vre-un fel de ordine din toată dezastru uman în care ne aflăm acum amestecați.
   Eu cred că ceea ce aduce, este o empatie față de distrugerea planetei. Știți, tăierea pădurii ecuatoriale dintr-odată nu mai este complet abstractă este de fapt ceva ce tu poți simți și la care te raportezi și toată schimbarea politică începe cu o schimbare a simțirii valorii, așa că, știți, dacă începem să vedem populația aborigenă de pe fiecare continent ca pe deținătorii acestei cunoașteri ei vor începe să arate nu așa de naivi, nu așa de proști sau ceva de genul acesta, ci de fapt, o populație sofisticată care a construit o relație funcțională cu aceste puteri. Și acesta este singura cale prin care se poate obține o adevărată schimbare politică pe câteva dintre aceste probleme.
   Dacă am fi avut această discuție acum 30 de ani, nu am fi discutat despre Ayahuasca. Am fi discutat despre ciuperci și potențialul lor și ... știți ... Deci eu cred că plantele s-au schimbat, drogurile s-au schimbat, dar provocarea rămâne aceiași, iar provocarea este să construiești o lume umanistă, fără a dăuna umanității care este deja în ea.

   Deci, care este viziunea dvs. despre viitor? Vă simțiți încrezător sau pesimist, optimist că umanitatea va accepta această provocare?

   Asta necesită dedicare și inteligență, atât de multă printre șamani și a călătorilor noștrii interiori, ci printre legislatori și oamenii care de fapt vor trebui să realizeze schimbarea socială, de aceea ce se întâmplă în Olanda este așa de important ... aceștia sunt cei mai liberali oameni din lume.
   Ei bine, sunt ei suficient de liberali să schimbe cu adevărat structura de bază a societății lor? Adică, vorbitul este ușor, dar pot face ei cu adevărat schimbarea?

   Ceea ce ei încearcă să facă este să stabilească noțiunea unei infracțiuni gândite. Știți, este o crimă să iei în considerare restructurarea statului, în felul acesta sau în felul acesta, iar dacă noi nu am învățat nimic de la sec. XX ar fi trebuit să învățăm că războaiele ideologice  sunt lipsite de speranță, și aduc doar o mâhnire incredibilă și pierderi de vieți. Deci eu sper că ceea ce secolul XXI ar putea însemna, este o mișcare dincolo de ideologie. Și o reală ... eu cred că este, o reală abordare rațională pentru a integra iraționalul în modul cum gândim societățile, planificarea urbană, managementul social și tot restul.

   Deci ce credeți despre brevetarea Ayahuascăi ...?

   Ei bine, acum ceva ani, vreo 10 ani sau mai mult, un individ a patentat Ayahuasca. Cumva s-a întâmplat asta și nu ar trebui să fie posibil cu plantele, iar apoi, un grup de câteva triburi Sud-Americane ... l-au dat în judecată, și le-a luat o grămadă de bani și ani și ani să ajungă cu chestia asta la Curtea Supremă și acum aproximativ 2 săptămâni, Curtea Supremă a decis că nu poți breveta o plantă, căci planta nu este o invenție, nu este creată de genialitatea omului, este un produs al naturii, deci nicio plantă nu poate fi brevetată, iar acel brevet a fost declarat nul. Deci asta este un lucru bun.
   Există cred Convenția ONU despre Narcotice care este ceva ce ... când SUA și NATO și toate cele, controlau complet ONU, ei au realizat acest document pe care câțiva l-au semnat și în care în esență, noi ne înscriam în acest club care zicea că noi vom dedica resurse, timp, forță de muncă pentru a eradica toate aceste droguri. Și asta s-a cam făcut de la sfârșitul anilor 50 și a continuat în anii 60 și apoi bineînțeles LSD-ul era foarte amenințător deoarece puteți obține, știți ... 100.000 de succese dintr-un timbru poștal. 
   Ei bine, pentru cineva care vrea să controleze ceva după care se uita ca la o "armă" cu gaz sarin sau ceva, cu genul acela de descriere, face oamenii foarte nervoși într-adevăr ... așa că de acolo a apărut.

   De ce credeți că psihedelice sunt așa de amenințătoare pentru instituții?

  Deoarece el produc idei și concluzii neașteptate. Asta este ceea ce face politica ciudată.

   Știți, intrați în Francmasonerie și la republicani și ieși ... Dumnezeu știe ce?
   Poli amorezat și anarhist sau ceva de genul ăsta.

   Dvs. vorbiți de cultura dominantă în cărțile dvs. și credeți că există vre-un motiv de ce au fost aceste plante interzise?

   Da, pentru că ele ciugulesc la marginile ortodoxiei. Adică, odată ce prinzi ideea că o ciupercă îți poate vorbi în limba ta nativă, și propune diverse lucruri, viața nu va arăta niciodată chiar la fel din nou. Adică, într-un sens ai putea spune că civilizația a fost călătoria din tărâmul zânelor către materialismul științific.
   Ei bine, iată-te, tu crezi că ai cucerit materialismul științific, dar aici e o ciupercă, aici o liană, aici niște zorele, și toate-ți oferă un mesaj înapoi care este așa de ciudat și nu știi ce să faci cu el.

   Ei bine, există o grămadă de dovezi dacă îți oferă sau nu puteri telepatice sau puteri SF. Asta ar putea fi ... adică două creiere aflate la 2 metri distanță, sunt ambele 2 oscilatoare bio-chimice, eu nu aș considera asta un miracol dacă s-ar descoperii că encefalele plutind în Ayahuasca ar avea vre-un fel de conexiune supra-naturală, iar tendințele din istoria ce a trecut sunt de a continua ceea ce ar fi trebuit să existe, căci noi suntem pe cale să concepem droguri, de a ne mișca procesele noastre de concepere tehnologice către un punct unde noi chiar putem concepe droguri care extrag o putere din ele la care nici măcar nu am visat vreodată înainte.
   Iar asta ne-ar duce mult dincolo de revoluția industrială, adică asta ar fi noua lume ...

   Și doar pe scurt, din recenta dvs, călătorie în care v-ați confruntat cu indiferent ce fie că e moartea sau indiferent ce, a fost cu adevărat o revelație pentru dvs. în legătură cu traversarea dvs. prin moarte despre unde vă veți duce?

   Adică tu te referi la faptul că eu am glioblastom multiform care este o formă de cancer cerebral. Ei bine ... aș vrea să pot spune că am avut mai multe înțelegeri legate de moarte. Am avut destul de multe înțelegeri legate de a muri care am descoperit-o a fi o perspectivă foarte alarmantă.
   Moartea în sine este așa de departe de experiența obișnuită că amenințarea morții nu te mișcă cu adevărat în direcția înțelegerii ei.
   Moartea este marele mister în jurul căreia sunt construite religiile, iar a fi capabil să spui, știu ce este, știu cum funcționează, este calea de a începe o congregație și să obții  o micuță comunitate funcțională. Eu aș spune că o mare surpriză pentru mine a fost că mie nu mi-e frică de moarte în modul în care am crezut că mi-ar fi.
   Este pur și simplu un așa mare semn de întrebare intelectual că doar treci la următoarea pagină, deoarece nu este nimic de spus despre moarte decât că este un mister care durează de un timp îndelungat ...

   Dacă ar fi un singur lucru pe care vi l-ați dori să-l spuneți oamenilor din toate învățăturile pe care le-ați avut în viața dvs. ... care ar fi acel  singur mesaj pentru cineva?
   Că a-ți urma propria curiozitate este ... o metodă mai bună de a explora lumea decât oricare dintre metodele oferite ... Pura curiozitate este lucrul pe care l-am lăsat mereu să mă care pe mine de-a lungul vieții și nu am niciun regret legat de toate astea. Eu cred că merită ca în viață să pui aceste probleme în fața oamenilor.

   Terence McKenna și-a părăsit corpul la 2.15 a.m.  ora Pacificului, astăzi 3 Aprilie 2000. El a murit în pace alături de oamenii pe care i-a iubit și care l-au iubit.În general, sunt fericit și viața mea este cu siguranță foarte interesantă și mult mai bogată emoțional decât înainte.
Sunt învățat multe lucruri, iar eu salut asta.Și întâmpin cu bucurie iubirea și susținerea prietenilor, aceasta este aventură nebună și sălbatică la marginea fractală a vieții și morții, a spațiului și timpului. Exact unde iubim să fim, exact, camarazi."

Dedicat șamanilor din Amazon, muncii de-o viață și memoriei lui Terence McKenna și

Pace, Iubire + Compasiune


 Vizionare Plăcută !

Link 1


Link 2


Linkuri alternative : AICI 1 și AICI 2

Distribuie dacă crezi că poate fi util și pentru semenii tăi !

  Cu Lumină în Pace și Iubire !
  Paul Marian PolMar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************