vineri, 20 septembrie 2019

Terence McKenna - ET și Arhetipuri


    OZN-urile își au originea ca proiecții psihice din propriile minți? Regretatul Terence McKenna, un gânditor de frunte în domeniul realităților alternative, sugerează că, indiferent de originea și existența lor materială, OZN-urile par să conteste autoritatea științei și că funcția lor principală poate fi de a compensa dezechilibrele din cultura noastră contemporană.

  Conversații la granița cunoașterii și a descoperirii cu psihologul Jeffrey Mishlove
 

 GÂNDIREA  PERMISĂ cu Jeffrey Mishlove

Bună ziua și bine ați venit.

Sunt Jeffrey Mishlove.

      În întreaga istorie înregistrată, societatea umană a fost bântuită de rapoarte privind obiecte zburătoare neidentificate (OZN) pe cer. Multe dintre ele au sfidat orice încercare de explicare sau înțelegere științifică. Ce sunt aceste fenomene și cum pot fi ele explicate ?

      Cu mine astăzi este Terrence McKenna, un filozof și un gânditor de seamă în domeniul stărilor alterate de conștiință și al realităților alternative.

      Terrence este co-autor împreună cu fratele său Dennis, al "Peisajului Invizibil" și de asemenea "Psilocibina: ghidul celor care cultivă ciuperca magică". Este un membru fondator a "Dimensiunii botanice" o organizație non-profit dedicată protejării și studiului plantelor psihoactive folosite de nativii din toată lumea. El este de asemenea dezvoltatorul unui pachet de software pentru computer numit " Undă de timp zero" proiectat pentru a completa interpretarea anticii cărții chineze a profețiilor: I Ching.

      Bine ai venit, Terrence !

  Mă bucur să fiu aici cu tine.
      Mă bucur sa fii aici cu mine! De asemenea, fenomenul UFO este atât de izbitor, pentru că este atât de bizar. Pare ca și cum ... rapoartele care vin în legătură cu OZN-urile sfidează orice încercare de a le categorisi. Cred că... din punctul meu de vedere...pot doar să presupun că sunt probabil multe diferite interpretări ale acestui eveniment. Cred că dată fiind pregătirea ta ca și student în șamanism și în stări alterate de conștiință și realității alternative ai perspective unice asupra fenomenului UFO. Mă întreb dacă putem pătrunde în acea înțelegere.
  Abordarea obișnuită a UFO a fost să îi privim ca pe vizitatori sau intruși dintr-un sistem solar apropiat care au venit în nave de metal cu scopul de a face comerț sau investigații științifice sau cuceriri militare ... sau activități misionare ... în vecinătatea planetei noastre. Acesta a fost un mit care a apărut concomitent cu valul modern de observare care a început la puțin timp după al doilea război mondial.
  Pe măsură ce timpul a trecut și numărul de observări a crescut de la sute la mii, la sute de mii de exemple pe măsură ce mitul s-a prezentat cu sub-teme, tema răpirii, tema contactului telepatic ... a devenit mult mai dificil să potrivim toate lucrurile cunoscute în modelul simplu al călătorilor prin cosmos din altă lume. Deci ceea ce a mai rămas atunci, este un număr de teorii concurente mai exotice în așa numita fază post-modernă de gândire despre UFO.              Probabil cea mai cunoscută dintre aceste explicații alternative a fost aceea lansată de psihologul elvețian Carl Jung care  a scris in 1953 o carte numită: "Farfurii Zburătoare : Un mit modern al lucrurilor văzute pe ceruri."
  Și Jung s-a străduit ca fără să judece realitatea farfuriilor zburătoare, a lucrurilor văzute să le interpreteze din punct de vedere psihologic să le interpreteze ca unul care interpreta un vis. El a văzut în forma lor circulară în strălucirea lor alchimică strălucitoare, scăpărătoare un simbol al întregului omenesc și a simțit că ei sunt un simbol al dorinței noastre colective spre un fel de totalitate și individuație. Acum, într-un fel acest gen de explicație este foarte satisfăcătoare.Totuși nu este satisfăcătoare pentru persoana care a trecut printr-o foarte stranie și în aparență, o foarte reală experiență.
      Acestor persoane li s-a spus mesaje grozave minunate de speranță pentru planetă. 
  Aceasta este o parte persistentă a fenomenului farfuriilor zburătoare că oamenii care au contact apropiat cu farfuriile, revin cu mesaje de frăție universală și bunăvoință, cu povești de  hegemonie binefăcătoare a inteligenței organizate unde lumi și civilizații mai înțelepte și mai vechi ajută pe cele mai tinere ... și mai puțin mature către un fel de cetățenie galactică. 
      Totuși ... acesta este doar unul dintre firele dovezii.
  Este un fir de dovadă și nu este cu adevărat bine susținut de dovadă. Jacques Vallée care este unul dintre primii comentatori ai fenomenului a trecut prin mari dureri pentru a arăta că în fenomenul farfuriilor zburătoare noi avem de a face cu mii și mii de incidente anual, în întreaga lume. Este foarte greu chiar și cu nivelul nostru primitiv de sofisticare științifică noi putem afla foarte multe despre o planetă, trimițând o singură sondă către acea planetă. Ce fel de program de investigare științifică necesită mii și mii de apariții?
  Și dacă presupunem că nu toate aparițiile sunt observate, ci doar un mic număr, atunci numărul de observații, ar trebui să fie de fapt unul astronomic. Iar asta sugerează că avem de a face cu inter-penetrare a unei dimensiunii ET la o scară aproape industrială.
      Sigur, o singură sondă poate cauza mii de apariții.
  Dacă ar fi de o natură suficient de sofisticată este adevărat, dar abordarea pe care o am eu, care a caracterizat munca mea cu acest fenomen, a fost în primul rând, să spun că noi nu am realizat o cercetare suficient de aprofundată a vieții aflate deja pe această planetă să fim capabili să spunem că undeva în trecut viața nu a ajuns aici și a prosperat aici ... asta nu este o parte a moștenirii generale a vieții pe această planetă, că ea cumva a venit din afară, iar candidatul meu pentru genul acela de ET intruziv ar fi probabil o ciupercă de vre-un fel sau un spor ce purta o formă de viață, deoarece sporii sunt foarte impenetrabili la temperaturi joase și radiații mari, genul de mediu înconjurător cu care te întâlnești în spațiul cosmic. 
      Cu alte cuvinte, un spor de ciupercă ar putea chiar să se poarte pe sine prin aer în atmosfera planetei noastre și apoi să intre în spațiul cosmic.
  Deci nu este nicio îndoială că asta se întâmplă prin ceea ce se numește "mișcare Browniană" care este un fel de infiltrare aleatorie. Sporii chiar ating partea exterioară a atmosferei noastre, iar acolo în prezența radiaților cosmice și a meteoriților și ale unor evenimente înalt energetice rare, din când în când, un procent foarte mic din aceste obiecte biologice sunt purtate în spațiu. Noi chiar deținem meteoriți, despre care noi credem că sunt bucăți din suprafața marțiană aruncate în exterior de impacturi asupra suprafeței marțiene, de către asteroizi. 
  De fapt eu cred că o parte a luptei cu misterul OZN va conduce la concluzia că spațiul nu este o barieră impermeabilă și insurmontabilă pentru biologie, că de fapt planetele sunt insule și că viața ocazional chiar este adusă de curent din zone îndepărtate, iar dacă sunt corecte condițiile, pot rezista. 
  Totuși permite-mi să spun că în fenomenul OZN noi avem de a face sau se presupune că noi avem de a face nu numai cu fenomenul biologiei ET, ci și cu fenomenul inteligenței ET.
Iar aceasta este o noțiune ce-ți ridică părul în cap.
      Noi avem de a face cu mai mult decât spori de ciuperci ... da, cel puțin așa de comun concepute, iar eu cred că lucrul peste care s-a trecut cu vederea în aproape toate discuțiile despre contactul ET este cât de ciudat este posibil să fie extraterestrul. El nu va fi un elf prietenos, un tip cu o inimă de aur ce bate. El nu va fi nici măcar precum câteva dintre cele mai grotești de extravagante creații de la Hollywood ...
  Condițiile și perioadele de timp din univers sunt suficient de lungi și diverse că eu pariez că sarcina adevărata cu inteligența ET, va fi să o recunoaștem. Noi nu avem nicio idee a modului cum conectează speciile imaginile noastre despre viață și biologie ... 
  Acesta este un loc în care noi nu ne-a fost niciodată cerut să ne confruntăm. În ce grad maimuța din noi canalizează așteptările sau percepțiile.
     Ei bine este cazul, căci pe această planetă, aproape toate formele de viață cunoscute sunt bazate pe aceiași moleculă ADN.
  Oare toate formele de viață au fost examinate să se vadă în ce măsură au deviat ca procentaj de la o moleculă ADN standard, să zicem așa? Răspunsul este nu.
  Secvențierea ADN-ului este un proces foarte scump și a fost desfășurat doar asupra organismelor de laborator cu o istorie extensivă de implicare în cercetarea medicală, cum ar fi E-Coli, sau șoarecele de laborator comun. Nu, sunt foarte multe lucruri pe care noi nu le știm despre viața de pe Pământ. Noi nu știm când au intrat fungii în lanțul evolutiv. Noi nu știm cu adevărat ce fel de inteligență posedă cefalopodele, moluștile fără cochilie, ce include caracatița. Inteligența delfinilor și a altora este studiată de Lily și alții, inteligența altor primate mari, alții decât omul ... 
  O modalitate de a privi natura este că aceasta este în întregime intenție lingvistică, că ADN-ul este de fapt o modalitate de a exprima structura sintactică a proteinei în materie.
       Adică întreaga natură este ca un poem?
  Da, natura este un sistem de comunicare de vre-un fel, și problema pe care noi o avem este să transcendem limbajele culturale, limbajele create istoric cu aplicații foarte limitate și în schimb să ne aliniem cu sistemele de comunicație pe care natura le-a amplasat peste tot în jurul nostru. 
  O posibilă înțelegere a farfuriilor zburătoare este că sunt un fel de proiecție a conștiinței planetei, care este Gaia, că este de fapt un fel de obiect alchimic bântuind timpul istoric uman cu un simbol al totalității, acel gen de totalitate pe care jinduirile noastre religioase și mistice, sunt atât de greu concretizat pentru noi, dar atâta timp cât noi, ca ființe egocentrice nu ne clarificăm relația cu inconștientul, atunci eu cred că farfuriile zburătoare vor continua să rămână misterioase chintesențial . Aceasta a fost viziunea lui Jung.
      Unul dintre lucrurile pe care tu le punctezi în această carte, este faptul că noi trebuie să acordăm atenție cercetării, pe care Dr. JB Rhine o făcea la acea vreme la Universitatea Duke în ESP (percepții extra-senzoriale) și psihochinezie, și chiar dacă OZN-urile au o realitate fizică, ar putea fi fotografiate sau cântărite și măsurate, ele ar putea fi într-un fel, proiecții ale minții umane.
  Oh da, acesta este un punct foarte important de remarcat, că oamenii farfuriilor zburătoare înțeleg mereu greșit faptul că spunând că farfuria zburătoare este un obiect psihic, asta nu înseamnă că nu este un obiect fizic.
  Jung în "Mysterium Coniunctionis" spune că există mari dificultăți în a spune că ținutul psihicului și ținutul fizicului se întâlnesc într-un ținut ciudat al lui Niciodată Niciodată-lui, că noi mai trebuie să creăm instrumentele intelectuale pentru a explora. Aici este locul unde misterele sincronicităților își vor găsi pacea, misterele tuturor tipurilor de activități paranormale din partea ființelor umane și misterul farfuriilor zburătoare.
  Vedeți, este interesant că dacă luați lumea vastă a așa-ziselor mistere parapsihologice, șamanice, extraterestre, șamd și presupuneți o altă dimensiune spațială, încă o dimensiune spațială, atunci, dintr-odată, toate aceste mistere devin triviale, sunt descifrate cu ușurință, cutii încuiate se deschid, evenimente viitoare sunt discernute, obiecte pierdute sunt găsite, acest gen de lucru devin destul de mult parte din obișnuita desfășurare a lucrurilor dacă noi presupunem dimensiuni ascunse experienței obișnuite. 
      Bineînțeles că există o muncă serioasă în acest moment în domeniul teoriei câmpului unificat în fizică, pentru a postula alte dimensiuni ale spațiului decât cele la care noi ne gândim în mod normal.
  Este adevărat, modelul fizic actual al universului necesită 11 dimensiuni, 11 variabile integrate pentru a-l descrie, iar aceste este modelul fizic al universului. Dacă ne întoarcem apoi atenția către minte și realizând că nu avem nicio definiție a ceea ce este mintea, atunci de ce este vre-un mister în faptul că noi nu avem nicio definiție a ceea ce este un OZN. Mintea este prezentă, la îndemână în orice moment conștient, a fost companionul nostru constant timp de 50.000 de ani și nu avem nicio idee ce este. Așadar, o manifestare a unui altcineva, supraego-ul sau a altcineva-ului extraterestru, cum este OZN-ul. Nu este surprinzător că este un mister.
  Eu m-am întors mereu la cuvintele lui J. B. S. Haldane, marele enzimolog britanic care a spus: "realitatea nu este doar mai ciudată decât am presupus, poate fi mai ciudată decât putem presupune."
     Ei bine, asta îmi sugerează că dacă noi ne uităm la cele mai bizare, la cele mai anormale cazuri pe care le avem, cum ar fi OZN-urile, începem să ne întrebăm pe noi înșine, nu atât de mult ce sunt ele, căci este un mister, dar care este funcția lor, cum ne afectează pe noi? Asta este ca și cum am ține o oglindă pe noi care ne spune foarte mult despre misterul de bază al minții noastre și al realității noastre.
  Da, aceasta este așa numita abordare post-modernă de a pune întrebarea: nu ceea ce este OZN-ul, ci întrebarea este: ce ne face nouă?
  Jacques Vallée este un pionier al acestei abordări, iar răspunsul este fascinant. Ce ne fac OZN-urile nouă, societății globale este că ele erodează credința în știință aruncând direct în aceea parte a științei un fel de mănușă, o provocare. Descifrați asta. Aproape ca și cum chicotul cosmic și-a făcut apariția la petrecerea burlacilor științei, pentru a strica petrecerea ... în același fel în care învierea lui Hristos a însemnat o problemă imensă pentru intelectualii din Roma antică timpurie. Căci pentru ei nu exista vre-un loc din punctul lor de vedere asupra lumii, cineva care înviase din morți. Ei erau niște materialiști greci, atomiști, în esență. 
  În același fel, OZN-ul provoacă presupunerile științei. Iar eu cred că din punctul acesta de vedere, în această direcție, Jung chiar a descoperit ceva când el l-a văzut ca venind din inconștient. Este ca un obiect care vine din inconștient cu o funcție compensatoare, să ne întoarcă de la rațional, către intuitiv. Să ne întoarcă de la viziunea paternală, apoloniană, solară, masculină asupra lucrurilor către una cumva apoasă, lunară, misterioasă, simțită intuitiv, forță feminină. Aproape ca și cum OZN-ul ar fi o manifestare a Gaiei, ca zeiță mamă.
  Știința este cea mai mândră (scuzați cuvântul) erecție a minții raționale, apoi este provocată de ceva complet din altă dimensiune, complet alt ținut, care concretizează pentru noi criza culturală. De aceea m-am ocupat de OZN-uri. Eu cred că ele sunt importante pentru o soluționare a crizei culturale. Ele concretizează lupta dintre masculinul paternal și femininul lunar, dintre o societate dominatoare și genul de societate parteneriat, de care avem nevoie pentru a supraviețui. Și totuși pare ca și cum acea provocare nu este o confruntare directă.
      După cum punctează Vallée, OZN-urile operează aproape la nivelul mitologic ale culturii noastre, ele nu aterizează la Casa Albă, ele nu provoacă cu adevărat armata și NASA.
  Nu, ele sunt foarte mercurice, foarte apoase. Când te întinzi către ele, nu este nimic acolo. Ceea ce au devenit într-un mod special, este o forță intelectuală în gândirea umană despre viitor. Dar când te întinzi să apuci instrumentele fizice pentru a citi mesajele, de a întâlni extraterestrul, nu există nimic acolo. Eu am ajuns la concluzia (vorbind atât cu cei ce au fost contactați și având o experiență de contactat) că indiferent ce se află dincolo de misterul OZN, este o forță care poate să facă la propriu, orice.
  Deci este în zadar să vorbim despre dimensiunea obiectelor, despre compoziția sau culoarea lor sau dimensiunea entităților, a hainelor lor sau a armelor și a echipamentelor, deoarece poate apărea, la propriu în orice fel vor ... pot apărea ca fecioara Maria, pot apărea ca domnitorii galactici, pot apărea ca gnomi, elfi, spirite, genul acesta de lucruri. Sunt ceva ce nu trebuie acaparat în plasa rațiunii.
      Descrierea ta este izbitor de paralelă de fapt, cu o singură excepție, cu viziunea multor fundamentaliști creștini care spun că treaba cu OZN-urile este opera diavolului.
  Ei bine, eu nu știu despre lucrarea diavolului. Criticismul lui Jung asupra creștinătății este că aceasta nu a lăsat un loc pentru ceea ce el a numit "umbra", iar el a spus că producția culturii creștine va fi mereu nevrotică deoarece umbra nu a fost inclusă, există o lipsă de echilibru psihic.
  Poate că OZN-urile cară compensatoriu, energie psihică din tărâmul umbrei. Unii oameni sunt foarte înspăimântați de ele. Unii oameni le văd aproape ca pe o speranță de salvare aproape milenară, salvatorii rasei umane ... Eu cred că sunt foarte puternice, deoarece bântuie timpul ca niște fantome, că anticipările mesianice ale creștinătății fundamentaliste și ale islamului sunt de fapt o ridicare de după unda de șoc pe care imaginea unei farfurii zburătoare o aruncă înapoi prin timp, că această imagine a noului Ierusalim, orașul cu 4 porți care a coborât din cer pentru a-i lua pe aleși într-un loc mai bun este un fel de profeție jinduind către devenire ...
  Știți, creștinismul și islamul sunt cele mai obsedate istoric dintre toate religiile majore.
      Alături de iudaism ... alături de iudaism. 
  Și toate cele 3 au această noțiune a obiectului transcendent a sfârșitului timpului. Și alchimia din secolul 16 a fost o izbucnire a unei așteptări a unui obiect transcendental, în apropierea lui aici și acum, care ar vindeca ...
      Punctul omega al istoriei ...
  Da, care va vindeca toate bolile, oferind fertilitate, longevitate, virilitate, nemurire, iar eu cred că farfuria zburătoare este o piatră filozofală zburătoare, hidrolitul sophic al lui Paracelsus, bântuind cerurile Americii moderne cu promisiunea unei coeziuni "mandalice" pentru viitor, pe care știința nu ne-a oferit-o.
  Știința a fost o religie foarte tristă și dezamăgitoare în ținutul inimii. Farfuria zburătoare vine din inimă, dar poartă energia foarte ciudată a celuilalt în manifestarea lui ca zeiță planetară. Eu sunt adesea izbit de puterea psihică care pare să fie asociată cu oamenii care au avut întâlniri intense cu OZN-uri.
      E adevărat, chestia este că sunt atât ...
  Eu am cercetat multe dintre cazurile acestea eu însumi. Sunt atât materiale cât și psihologice. Anticipează viitorul ... se pare că amintirile contactaților sunt transparente către această forță care poate ajunge adânc în viețile lor și-i confruntă cu informații luate din incidente uitate din viețile lor ... este un tip de forță minunată ce transcende spațiul și timpul pentru individ. Acum, poate că noi nu vom avea niciodată o teorie generală a farfuriilor zburătoare, ci ar putea fi ceva ce se adresează individului. În același fel în care eu nu cred că vom avea o teorie generală a îndrăgostirii. Asta de asemenea este ceva ce se adresează individului ...
  Noi am greșit așteptând ca New York Magazine sau New York Times să ne explice farfuriile zburătoare. Ele nu ne vor explica farfuriile zburătoare nu mai mult decât ne vor explica pe noi înșine, nouă ... Asta este ceva ce bântuie membrana experienței, foarte apropiată de experimentarea ego-ului și în consecință, este amenințătoare. Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred că au legătură cu experiențele psihedelice, deoarece experiențele psihedelice, cum ar fi o întâlnire OZN la cerere, este locul unde voința persoanei care are experiența, își face apariția. Ei decid să aibe acest gen de experiență de rupere ciudată a simetriei.
  Ceea ce eu am încercat să spun comunității OZN este că noi nu vom avea cu adevărat o profundă înțelegere a ceea ce este o experiență de contact până ce nu vom include informațiile din experiențele psihedelice ca fiind o informație legitimă care să fie inclusă atunci când ne uităm la problemă.
      Ei bine, tu ai vorbit mai devreme despre nevoia noastră de a face o cercetare extensivă a tuturor manifestărilor biologice de pe planeta noastră. Se pare că pentru a înțelege cu adevărat fenomenul OZN, noi trebuie să facem o cercetare comparabilă a tuturor manifestărilor psihologice de care noi suntem conștienți și mi se pare că la un anumit nivel, tu ai fi de acord cu mine că fenomenul OZN este una dintre manifestările noastre psihologice ...
  Da, sunt de acord ...
      Mai avem 2 minute rămase așa că mă întreb dacă poți să-ți rezumi viziunea în această privință.
  Da, eu cred că fenomenul OZN este o manifestare modernă a unui fenomen care a fost cu noi de mii de ani, iar aceasta este penetrarea parțială a propriului nostru spațiu cultural, de către alții: zâne, elfi, spirite, demoni, indiferent cum dorești să-i numești ... îngeri ... îngeri.
  În trecut noi am avut o clasă profesională care să se preocupe de aceste interferențe. Noi am numit acea clasă profesionistă șamani, iar ei au intermediat aceste plecări și veniri și aveau o știință și o mitologie legată de ele.
  Pe măsură ce am pierdut contactul cu rădăcinile noastre șamanice, lucrurile care se petrec la o frecvență mai joasă, acolo în sălbăticie, și în deșerturile acestei planete, au început să ni se pară fie ca niște invazii din alte lumi sau imposibilități virtuale.
  Eu cred că farfuriile zburătoare ne bat la ușă să ne amintească de adâncimea, ciudățenia și animația inteligenței care este locuitoare alături de noi în natură pe această planetă.
      Terrence McKenna, a fost o prezentare foarte elocventă, foarte provocatoare mental. Îți mulțumesc foarte mult că ai fost alături de mine.
  A fost mereu o plăcere să vorbesc cu tine.

      Și vă mulțumesc foarte mult că ați fost cu noi.


 Vizionare Plăcută !

Link 1


Link 2


Linkuri alternative :  AICI 1  și  AICI 2

Distribuie dacă crezi că poate fi util și pentru semenii tăi !

  Cu Lumină în Pace și Iubire !
  Paul Marian PolMar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************