vineri, 8 iunie 2018

INTESTINUL * Al Doilea Creier


   Bun găsit la un nou documentar, nou de acum doi ani, inedit, interesant și chiar util cel puțin pentru cultura noastră generală. Personal mi se pare indispensabil pentru cunoașterea corpului fizic uman și elemente conexe. 
   De câțiva ani, oamenii de știință au știut despre existența unui alt creier în corpul nostru - miliarde de neuroni conectați, molecule (neurotransmițători) care transmit ordine și induc reacții independente. Acest al doilea creier, sau "creierul de jos" nu este altul decât intestinul nostru. 
   Acesta poate funcționa într-un complet independent și poate efectua mult mai mult decât doar digestia. Stăpânește peste o colonie spectaculoasă de o sută de miliarde de bacterii (flora noastră intestinală) a căror activitate este considerată a avea un impact asupra personalităților și deciziilor noastre, timiditatea sau temeritatea noastră.
  Chiar mai uimitoare: anumite boli ale creierului, cum ar fi boala Parkinson, de exemplu, ar putea rezulta din degenerarea neuronilor noștri intestinali. Și chiar am putea trata durerile intestinului cu hipnoza - vindecându-ne intestinul doar "vorbind cu el".
   Toate aceste descoperiri majore au revoluționat abordarea noastră față de un organ care anterior a fost considerat plictisitor și pasiv.
   Inteligența intestinului este o nouă cale de cercetare ce este fascinantă pentru echipele de cercetare din întreaga lume.

   Un material  interesant pe aceiași temă puteți citi aici:
 http://www.cunoastelumea.ro/avem-un-al-doilea-creier-iar-acum-stim-mai-multe-lucruri-despre-modul-in-care-acesta-functioneaza/

    O pisică și un câine, au ambii cam același număr de celule nervoase ca și intestinul, iar dacă ele sunt inteligente, atunci și intestinul este cel puțin la fel de deștept.
   Oamenii de știință au niște surprize în stoc pentru noi.
Redescoperind ceea ce este de bun simț de mult timp, oamenii cu dispoziții nervoase, au "fluturi" în stomac, lașilor le lipsește curajul (guts = vintre) și uneori noi acționăm pe instinct (gut instinct), cu senzația de frică din vintre, din golul stomacului.
   Uneori noi avem senzația distinctă că creierul nostru nu este singurul căpitan la bord.
Dar ce știu mai exact oamenii de știință despre jocul dintre vintre și creier?
   Intestinul nu este numai sursa a milioane de neuroni ci și a sute de miliarde de bacterii, care influențează în secret cele mai îndrăznețe isprăvi ale noastre și personalitățile noastre.

    Este important să ne focalizăm asupra intestinului, pentru a explica lumii, că acesta este un organ important, nu este numai un lucru respingător asemănător cu un șarpe încolăcit, ci o linie a vieții vibrantă către succes.
   Deci a existat o eră întunecată a cunoașterii celui de-al doilea creier, iar apoi a fost redescoperit, iar eu am ajutat la redescoperirea acestuia și în esență, a fost o renaștere care mă face pe mine un Leonardo al intestinului.
   Dacă Leonardo da Vinci ar fi avut șansa să folosească microscopul pe care-l folosește Michael Gershon, aceștia ar fi fost câțiva dintre neuronii pe care el i-ar fi observat.
 
 200 de milioane din acești neuroni există în peretele intestinului nostru.

   Ei se află pe întreaga lungime a tubului nostru digestiv, ajutându-ne să digerăm hrana.

Digestia este surprinzător de complicată. Tu trebuie să faci lucruri care sunt foarte greu de făcut în laborator. Să desfaci mâncarea pe care o mănânci și s-o transformi în mici molecule pe care le poți absorbi și să le folosești pentru a-ți ține corpul în viață, iar pentru asta tu ai nevoie de foarte multă putere nervoasă.
 
 Cele două creiere ale noastre seamănă unele cu altele, ca și frații.

   Creierul de sus găzduiește sistemul nervos central, iar creierul de jos găzduiește sistemul nervos enteric ... ele chiar împărtășesc câteva denumiri științifice.

   Dar chiar a avut nevoie evoluția să ne echipeze cu două creiere separate?
    Motivul pentru care evoluția ar vrea să aibe acest creier în exterior, este foarte asemănător cu motivul pentru care noi ținem cu toții computere personale pe birourile noastre, ducându-l la periferie, către intestin, este mai eficient, mai efectiv.
   Creierul nu trebuie să se conecteze cu cabluri uriașe la intestin, poate să le lase acolo și nu trebuie să-și extindă creierul pentru a conține alte câteva sute de milioane de celule nervoase.                                            ( . . . )


 Vizionare Plăcută !

Link 1


Link 2

  
Link 3


    Linkuri alternative:   AICI 1  și  AICI 2. 

  Cu Lumină în Pace și Iubire !
  Paul Marian PolMar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************