duminică, 24 aprilie 2016

Recomandare serial: B5Crusade(8) : Aparențe și alte Iluzii


 Bun găsit dragilor,
   episodul de astăzi ne aduce sub o formă proprie, particulară un subiect interesant și actual : iluzii și aparențe.    Ce sunt aparențele?  Aparențele sunt opusul realităţii/esenţei. Aparenţele sunt ceea ce putem numi iluzii sau măşti. Aparenţele sunt o minciună urâtă/frumoasă în interiorul căreia s-a camuflat un adevăr frumos/urât… sau dacă preferaţi definiţia din dicţionar: iată definiția DEX aici.
    Când spui aparenţe te poţi gândi la zicala “aparenţele înşeală” sau te poți gândi la expresia “de ochii lumii”.  Ceea ce a determinat ca aparențele să devină opusul realității sunt pretențiile oamenilor, în general cele nefondate. Oamenii care sunt nemulțumiți de ei, de alții au făcut ca cei care nu se pot ridica la anumite standarde să recurgă la aparența lor.   De ce judecăm după aparențe? Pentru că suntem superficiali și materialiști. (Și nu, nu te supăra, nu o zic în sens rău, ci în sensul că pentru tine au mai multă importanță lucrurile palpabile.) ( ... )  
 Subiectul : Dl. Welles și o echipă de design-eri sosesc de pe Pământ  pentru a ajuta la îmbunătățirea imaginii publice a navei, în timp ce o misterioasă navă părăsită aduce o conștiință necunoscută ce începe să preia echipajul sub control.  Ca un serial derivat Spin-off ) din "Babylon 5", "Cruciada" a avut tot ce este necesar pentru a triumfa. Acesta a fost bazat pe universul unei serii de succes apreciat de mulți fani, el a fost scris și produs de creatorul B5, Joe Michael Straczynski, și oferea noi personaje, fără îndoială, atractive și o premisă interesantă. Și totuși, a durat numai treisprezece episoade.
  Serialul "Cruciada" este un alt exemplu, unul demn de studiu, al luptei fără sfârșit purtată în audiovizualul science-fiction între artă și negoț. "Cruciada" nu a eșuat din cauza conceptului său, a actorii săi, scenarilor sau a corectitudinii finanțării. Nu, a eșuat din cauza luptelor de control dintre producători și rețeaua de distribuție: TNT Network / Warner Bros.


 Vizionare Plăcută !

  
  Cu Lumină în Pace și Iubire !

    Paul Marian PolMar

Sursa :   http://babylon5.wikia.com/wiki/List_of_Crusade_Episodes
http://motivonti.ro/aparente-vs-realitate.html 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Linkuri căzute

- Am rugămintea, în cazul linkurilor căzute, să scrieți despre aceasta în rubrica de comentarii, la acea postare. Astfel aflu și eu, și îl pot înlocui pe cât de repede pot. Ok ? Mulțumesc.
- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
Sunt multe ...
* Ultima actualizare linkuri căzute: 11.10.2017 *