duminică, 29 noiembrie 2015

Remember Duminical : Colapsul economic și prăbușirea civilizației industrializate

                  "Că iubirea de arginți este rădăcina tuturor relelor și cei ce au poftit-o cu înfocare au rătăcit de la credință, și s-au străpuns cu multe dureri."         I Timotei 6:10


 Bun găsit dragilor,  filmul COLLAPSE (2009) este un interviu romanțat cu Michael C. Ruppert, un ex-polițist american cunoscut celor interesați mai cu seamă pe baza asocierii cu From the Wilderness, societate/newsletter pe care o conduce şi care se ocupă cu problemele actuale în domeniul crizei economice, sociale şi politice. Conform propriei sale vederi, Michael Ruppert nu este un teoretician al conspirației, de vreme ce ideile și dezvăluirile sale sunt deja realitate actuală, practică.
    Printre temele principale vehiculate în film se află consecințele epuizării combustibilului fosil (expuse extrem de clar) şi războaiele moderne ca mijloace de perpetuare a unei economii globale muribunde ("războiul" din Irak împlinește anul ăsta frumoasa vârstă de 7 ani, iar cel din Afganistan face o decadă la anul). Demascarea sistemului monetar şi a sistemului economic curent, care necesită creștere infinită prin însăşi schema mecanismelor sale intime, alături de analogiile recurente cu ceea ce știm despre Univers, și anume că nimic nu poate crește la infinit fără a cădea ciclic, pentru a se ridica din nou în altă formă, completează tematica filmului cu nimic mai puțin decât enunțarea frivolă a principiului dialectic hegelian (atât de drag mie).  Elementul fundamental din Collapse constă în referirea neechivocă (şi lipsită de melodramă) la criza omului și la necesitatea imperioasă a schimbării minții înseși, în fiecare dintre noi, ca unică soluție cu adevărat fezabilă în anii care vor urma.


  "Actorii" nu există, Michael C. Ruppert este singurul personaj, real, şi apare foarte uman, sătul, exasperat, deprimat, entuziast, dezabuzat. Poate ușor prea american ca să fie credibil 100% ca personalitate. Ceea ce nu trebuie să altereze percepția ideilor sale și, mai ales, nu trebuie să stea în calea meditației fiecărui spectator pe marginea Problemelor ridicate."

 * (Te rog răbdare la vizionare, închide întâi publicitatea) *  
 Link alternativ :   https://goo.gl/9KJn4t

  Cu Lumină în Pace și Iubire !

    Paul Marian PolMar

Surse : http://www.netarhia.ro/collapse-2009-review.html, http://fymaaa.blogspot.com.es/2010/09/colaps-27092010.html și http://www.jurnaltv.ro/video/Colapsul_economic_si_prabusirea_civilizatiei_industrializate#.UgvrTFrrMMQ.google_plusone_share

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Linkuri căzute

- Am rugămintea, în cazul linkurilor căzute, să scrieți despre aceasta în rubrica de comentarii, la acea postare. Astfel aflu și eu, și îl pot înlocui pe cât de repede pot. Ok ? Mulțumesc.
- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
Sunt multe ...
* Ultima actualizare linkuri căzute: 11.10.2017 *