duminică, 28 iunie 2015

NonViolența

    Nonviolența este prin definiție o negare, o negare a necesității  manifestării violenței  sub orice formă cunoscută, oriunde, oricând, de către oricine. Este înainte de toate o atitudine, bazată pe bun-simț, educație, cunoaștere, înțelegere, credință și iubire de semeni, acești oameni minunați ce ne-nconjoară, zi de zi.
 Dacă violența este o acțiune de lașitate, justificată în fel și chip; generată de frică, de nesiguranță, de teamă sau lăcomie; o altă formă de manipulare a unei persoane sau a unui grup de persoane prin cuvinte și/sau fapte pentru obținerea/impunerea unor condiții dorite de manipulator. Violența folosește și generează vibrații joase, sprijinindu-se pe frică și inducerea ei.
  Nonviolența și dialogul dintre părți sunt unica metodă de rezolvare prin comunicare directă între părțile divergente, în diferite conflicte și/sau clarificarea disensiunilor/diferențelor dintre conducători și conduși, puternici și slabi, de asemenea între persoane, grupuri și națiuni ce au puncte de vedere, ideologii, ambiții, viziuni diferite asupra a ceea ce este și cum/ceea ce ar trebui să fie din punctul de vedere al fiecăruia dintre părți. De ce ? Păi simplu, întotdeauna se poate realiza acorduri/înțelegeri între părți, când și dacă există un minim de respect, iubire și toleranță față de celălalt, semenii de o opinie/ideologie diferită și/sau opusă ca interese de persoană, grup, nație sau interes global. Chiar dacă, culmea că toți avem dreptate din punctul nostru de vedere, se poate și trebuie întotdeauna ajuns la opinia comună convergentă care oferă soluții viabile, practice, în interesul/avantajul ambelor sau tuturor părților, pentru simplu că iubirea dezinteresată față de semeni este unica soluție de  rezolvare a oricărei crize, dispute, contradicții sau joc de interese personal sau de grup.


   Toate aceste cuvinte și păreri, exprimate aici, pot părea absurdități și ciudățenii în judecata celor ce nu știu/înțeleg IUBIREA, ALTRUISMUL, BUNĂVOINȚA, COMPASIUNEA (ș.a.m.d.), datorită educației precare, lipsei de interes și/sau implicare sub o formă sau alta în mediul informațial-social, criterii active parșiv-egoiste de înșelare și/sau manipulare a semenilor pentru a obține beneficii, avantaje temporare 3D, umflarea balonului EGO la nivele exagerate și alarmante.
    Nonviolența este un subiect complex, o stare normală și naturală a ființei umane, aici pe această minunată planetă (în condiții normale) și oriunde în univers; fiind parte a normalității cotidiene într-o societate armonioasă, pașnică, constructivă și creativă. Se pot spune mult mai multe, intenția mea este de a readuce în atenția ta și a voastră acest subiect, atât de necesar și puțin-cunoscut azi și acum, făcând această introducere și prezentând trei materiale video, subiecte diferite cu un numitor comun : înlocuirea violenței cu nonviolența, creșterea nivelului vibrațional prin educație sau autoeducație, cunoașterea cu discernământ duce la credință, astfel frica devine încredere, egoismul se înlocuiește cu altruismul, viața ta se transformă într-un vis real, lecția iubirii necondiționate de semeni și a creației divine este cheia evoluției, lecția/nivelul 3D fiind astfel învățată și superată cu brio, felicitări și treci la nivelul următor în funcție de "punctajul" obținut la nivelul 3D.
  Astăzi recomand vizionarea a trei documente video, aș fi putut include altele sau mai multe; dar, cred că aceste puncte de vedere exprimate audio și video vă vor fi de folos pentru a deduce ceea ce vreau să vă transmit cu această ocazie.
Vizionare Plăcută !               *           *          *          *             

 Video 1 : Non-violența


 
(Sursa : Videoclip realizat de Elena Dobrin în colaborare cu Darina Saru și Ioana Andreea Ursu de la Colegiul Național "Alexandru Odobescu" Pitești! , postat pe youtube.com)

                                                          *          *          *           

Video 2 :  Scilla Elworthy:  Rezistență fără violență

  Cum să faci față unui bătăuș fără a deveni un răufăcător? În acest discurs înțelept și emoționant, activista pentru pace Scilla Elworthy conturează aptitudinile de care avem nevoie ( ca națiuni și indivizi ) pentru a ne împotrivi forței extreme fără a folosi forța la rândul nostru. Pentru a arăta de ce și cum funcționează nonviolența, ea evocă eroi istorici -- Aung San Suu Kyi, Mahatma Gandhi, Nelson Mandela -- și filozofiile personale care le-au susținut protestele pașnice.                                                              *          *          *      

Video 3 :   Julia Bacha:  Să acordăm atenție nonviolenței

  În 2003, satul palestinian Budrus a susținut un protest nonviolent timp de 10 luni pentru a opri construirea unei bariere prin mijlocul plantațiilor lor de măslini. Ați auzit despre el? Așa credeam și eu. Realizatorul de film brazilian Julia Bacha întreabă de ce acordăm atenție doar violenței din conflictul dintre Israel și Palestina -- și nu liderilor nonviolenți care ar putea să aducă pacea într-o bună zi." Celor doritori să știe/cunoască ceva mai mult despre această temă, le recomand linkurile ce urmează :  
 ---  http://tete-bogdan.blogspot.com.es/2011/02/eseul-non-violenta.html
--- http://viataverdeviu.ro/gandhi-non-violenta-este-arma-celor-puternici/
--- http://rum.anarchopedia.org/Nonviolen%C5%A3a
--- http://rum.anarchopedia.org/Anarhism_Cre%C5%9Ftin

 Cu Lumină în Pace și Iubire !

    Paul Marian PolMar

Surse:  http://rum.anarchopedia.org/

 https://www.youtube.com/   și   https://www.ted.com/ 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 25.02.2018 *

*********************************************************************
* Proiectul Cunoașterea este Universală va fi inaugurat în Octombrie 2018. Acesta va avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. *
*********************************************************************