duminică, 23 noiembrie 2014

Filmul de duminică : Arta Războiului Sun Tzu

   Arta războiului este un tratat militar chinez antic, care este atribuită lui Sun Tzu (denumit în continuare "SunZi" și "Sun Wu"), un rang înalt precum general militar și strateg în perioada de primăvară și de toamnă târzie (unii cercetători cred Arta războiului nu a fost finalizată până la o perioada ulterioară de către statele beligerante. Compus din 13 capitole, fiecare dintre ele este dedicată unui aspect din război, se spune că ar fi o operă (aș zice capodoperă) definitivă cu privire la strategii militare și tactici din timpul său, și este în continuare citită pentru intuiții sale militare.

  Arta războiului este una dintre cele mai vechi și cele mai de succes cărți despre strategie militară din lume. Acesta a fost cel mai faimos și influent dintre cele Șapte Clasice militare a Chinei: "în ultimele doi mii de ani a rămas ca cel mai important tratat militar în Asia, chiar și oamenii de rând îi știau renumele. Acesta a avut, și încă mai are, o mare influență asupra gândirii militare din Răsărit, de afaceri, tactici, strategi și dincolo de toate acestea.

Traducere : Marian Mateihttp://antiiluzii.blogspot.com/ )

   Cu Lumină în Pace și Iubire !

Paul Marian PolMar

Cu LinkMiPc îl poți viziona liniștit, mai târziu !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Linkuri căzute

- Am rugămintea, în cazul linkurilor căzute, să scrieți despre aceasta în rubrica de comentarii, la acea postare. Astfel aflu și eu, și îl pot înlocui pe cât de repede pot. Ok ? Mulțumesc.
- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
Sunt multe ...
* Ultima actualizare linkuri căzute: 11.10.2017 *