miercuri, 30 iulie 2014

Recomandare film : PESCĂRUȘUL JONATHAN LIVINGSTON (1973)


     Pescărușul Jonathan Livingston (după nuvela cu același nume de Richard Bach) este, dincolo de toate, o poveste frumoasă pentru oamenii mari, care încă mai cred în povești. Simplist spus, este despre zbor, dar de-adevăratelea este despre cum un pescaruș poate fi mult mai mult decât condiția sa de pescaruș sau, extrapolând, cum un om poate fi mult mai mult decât turma, despre cum poți să vezi dincolo de micimea vieții pâna în profunzimea spiritului sau cum în loc să te târăști poți să zbori la ceruri. Este despre un ideal, despre a dori să deschizi ochii larg pentru a privi înlăuntrul tău și în afara ta, despre a trăi deplin, despre limite sau de fapt doar despre un "pescaruș adevărat care trăiește în noi toți".
          Faptul că Richard Bach a fost pilot îmbogățește descrierea tehnică, dar aici zborul este doar o metaforă filozofică pentru a vorbi despre desăvârșire și înălțare, spirit și creație, limite și redefinirea lor, văzutul dincolo de realitatea imediată, provocare și cale interioară "cei mai mulți pescăruși nu caută să învețe decât elementele de bază ale zborului - cum să ajungă de pe mal până la hrană și înapoi. Pentru cei mai mulți pescăruși nu zborul contează ci hrana. Dar pentru acest pescăruș zborul era totul, nu hrana. Mai mult decât orice pe lume, pescărușului Jonathan Livingston îi plăcea să zboare".


 Vizionare Plăcută !
Link alternativ :    https://goo.gl/eeiAXb

 Link TuPC  pentru acasă în timpul liber.  Cu Lumină în Pace și Iubire !
  Paul Marian PolMar

  Sursa : internet         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Linkuri căzute

- Am rugămintea, în cazul linkurilor căzute, să scrieți despre aceasta în rubrica de comentarii, la acea postare. Astfel aflu și eu, și îl pot înlocui pe cât de repede pot. Ok ? Mulțumesc.
- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
Sunt multe ...
* Ultima actualizare linkuri căzute: 11.10.2017 *