marți, 16 iulie 2013

Filme Spirituale : Merlin (1999)


  Filmul se deschide cum Merlin narează povestea vieții lui. Marea Britanie se confruntă cu un război civil și cu invazia săsească. Între timp, răspândirea creștinismului a părăsit puterea zeiței Fey regina Mab (Miranda Richardson), în declin. După cum este prezentată, această Mab se bazează clar pe Badb mitologică. Cuplat cu distrugerea ambelor locuri creștine și păgâne, sfinte din cauza turbulențelor, lumea lui Mab, a magiei se confruntă cu dispariția iminentă. În timp ce sora ei, Doamna Lacului (Richardson într-un dublu rol) acceptă inevitabil, anticorpul monoclonal alege să reziste.
  Ea decide să creeze un half-human/half-fey fiind, un vrăjitor, ca ea crede ca va aduce pe oameni înapoi la “vechile moduri”. Merlin este creat de regina Mab și este născut dintr-o mamă umană, Elissa, deși el nu posedă nici tată muritor. Elissa moare la scurt timp după ce a dat naștere la Merlin, lăsând copilul să fie crescut de Ambrosia (Billie Whitelaw), o femeie în vârstă care a folosit pentru a fi un păgân, dar a respins deoarece anticorpul monoclonal și căile vechi. Ambrosia refuză să dea Merlin sugarul la Mab, argumentând că dragostea este necesară pentru a crește un copil, și că este incapabil Mab să le dea. MAB pare să fie de acord, dar avertizează că într-o zi Ambrozie se va întoarce și îl ia de aici odată ce se manifestă puterile sale.
   Merlin crește fără a cunoaște capacitățile sale adevărate, până când el folosește magia pentru prima dată pentru a salva fiica unui nobil pe nume Nimue (Isabella Rossellini). Pentru salvarea vieții ei, ea îi dă un sărut. Ei schimba numele și Merlin niciodată nu promite să-i uit. La întoarcerea acasă îi spune Ambrosiei despre salvarea Nimue. Ambrosia își dă seama că este timpul ca Merlin să meargă la Mab, și îi spune despre trecutul lui. Merlin este dus la palatul subteran al Mab lui, în cazul în care ea intenționează să-l antreneze în magie până când el devine cel mai mare vrăjitor al tuturor timpurilor. Merlin își petrece ceva timp descoperind  abilități de învățare magice din frik (Martin Short), Mab a schimba forma ca gnome slujitor.
   Din plictiseală, Merlin solicită în necunoștință de Lady Lake, care “accidental”, blurts că regina Mab să moară mama lui de naștere, și că Ambrosia este pe moarte. Merlin ajunge la timp pentru a vedea sfârșitul unui argument între anticorpul monoclonal și Ambrosia, Mab, furios pe refuzul de a convinge Ambrosia Merlin să se întoarcă la ea, genele cu magia ei, rănind grav Ambrosia. Ea nu este în măsură să supraviețuiască, iar în ultima ei suflare, face Merlin jur pentru a asculta doar de inima lui. La mormântul ei, el face un jurământ de sânge, pe care el nu va folosi magia pentru a învinge, cu excepția Mab.
  Mulți ani mai târziu, Merlin este chemat pentru a vedea tiran regele Vortigern (Rutger Hauer). La sosirea sa, el învață că un ghicitor păgân a promis regelui că sângele lui Merlin va împiedica distrugerea lui vreodată colaps-castel. Acest ghicitor au întrebat mai devreme regina Mab pentru ajutor în rezolvarea cererea regelui tiran, și ea a sugerat găsirea unui om “fără tată muritor”, astfel îl duce la Merlin. Cu toate acestea, Merlin informează că Regele castelul său este construit pe apă, și că ar fi mai util în viață, deoarece visele pot prezice viitorul.

   Regele piese de schimb Merlin, dar aruncă-l într-o temniță. Nimue recunoaște captiv Merlin și convinge regele Vortigern să-l elibereze. Merlin și Nimue crească aproape, dar anticorpul monoclonal, hotărâți să facă Merlin rupe jurământul său, parcele împotriva unirea lor și a Nimue sacrificat pentru un dragon mare, cu vizionarea Merlin. Merlin sfârșește prin magie, de rupere jurământul, pentru a lega jos dragonul, dar nu poate salva de la obtinerea rănit Nimue de dragon. Ea este trimis la Avalon pentru a recupera, și lasă Merlin pentru a învinge Vortigern și aliatul său nou, Mab.
  În curând vise Merlin de doi dragoni, un roșu învingându-un alb. Dragonul Rosu este cea a Uther Pendragon, al cărui tată, regele Constant (John Gielgud) a fost ucis de Vortigern să profite de tronul lui. Merlin ajută Uther câștiga războiul împotriva lui Vortigern, prin care îl informa de atac de Vortigern de iarnă fără precedent, și conducând forțele lui Uther să-l confrunte pe un râu înghețat. Merlin se sinucide Vortigern cu ajutorul magic al sabiei Excalibur, primită cadou de la Doamna Lacului. El crede că Uther va fi un rege drept, decente și-l dă pe Excalibur.
   Cu toate acestea, Uther curând devine obsedat cu Igraine (Rachel Colover), soția ducelui de Cornwall. Merlin, îngrijorat că Uther poate fi abuziv având Excalibur, trucuri Uther din sabia și îl plasează într-un munte de viață, Rock of Ages (James Earl Jones), care promite să-l păstrați până la un rege adevărat sosește, un om cu o inimă bună. Dar, după Merlin frunze Uther fără Excalibur, se întoarce mai târziu, pentru a vedea nebunie și pofta au întunecat mintea lui.
Uther stabilește asediu la castelul lui Cornwall, dar nu se poate rupe prin, și în timp ce atenția lui este concentrată acolo, restul Angliei intră din nou în război civil. Pentru a opri nebunia, Merlin loveste un acord cu Uther. El va contribui la Uther pat Igraine, în schimbul pentru tutela copilului născut din uniunea, precum și pentru Duke și oamenii lui să fie cruțată. Odată ce acest lucru este convenit, Merlin folosește magia pentru a transforma aspectul lui Uther în cea a lui Duke, în timp ce forțele lui Uther conduce Cornwall și oamenii lui la distanță. Uther intră castel și doarme cu Igraine. Fiica tineri și desfigurat Igraine lui, Morgan le Fay (Helena Bonham Carter), este singurul care vede prin deghizarea lui Uther.
Dar trădează Uther Merlin, merge înapoi pe cuvântul său și având în Cornwall și oamenii lui sacrificate. Merlin pentru totdeauna regretă permite ca aceasta să se întâmple. Igraine în cele din urmă începe să dea naștere la copil, în timp ce frik întâlnește și amuză Morgan prin magia lui, în schimb, ea promite să plaseze o piatră neagră sub foi copilului în pătuțul lui, injuraturi, astfel, viața lui. Igraine dă naștere la Arthur, dar la costul de propria ei viață. MAB confruntă atunci Merlin, proclamând Arthur să fie condamnat, dar Merlin promite să-l ridice de buna, și de a ajuta aduce o jos.
   În timp, Arthur, care trăiește acum cu Sir Ector și conștient de moștenirea sa, este meditat de-a lungul copilăriei sale de Merlin. El îl învață etica si morala, în speranța de a face Arthur imaginea de bunătate și de un rege perfectă. Uther în acest timp între timp, se duce nebun și în cele din urmă comite suicid, care lasă în împărăția turbulențelor de peste, care va fi noul rege. Merlin informează Arthur de la locul său de drept ca singurul fiu al lui Uther și adevăratul moștenitor al tronului. MAB încearcă să-l asasineze Arthur prin declanșarea unui pachet de grifoni, deși Merlin folii atacul prin direcționarea unui roi de viespi de a conduce monștri off, el este amintit anticorpul monoclonal este încă o amenințare mereu prezentă. MAB, de asemenea, este forțat să ia măsuri mai directe, în urma eșecului asasini ei și ea este realizarea pierde puterea mai mult și mai repede.
   Cu tron vacant, toate nobilii din regatul încerca să ia de la Excalibur Rock of Ages, dar nici unul nu se poate. Cu anticorpul monoclonal și vizionarea Merlin, Arthur ajunge și încearcă să ia sabia. Pledează MAB cu piatra a nu lăsa Arthur avea sabia, spunând că va aduce vărsare de sânge ca și tatăl său, și va distruge toate căile vechi. Dar răspunsurile Arthur că el nu știe ce va fi, doar ceea ce este el. Acest răspuns înțelept face Rock of Ages se vedea bunătatea în Arthur, și-l slabeste aderența acestuia, dar anticorpul monoclonal încălzește sabia. Arthur persista in ao indeparta, precum și cu ardere, sânge-ud mâinile, se ridică pentru toti cei din jur pentru a vedea (MAB îl folosește pentru a pretinde că la fel ca domnia lui Arthur începe în sânge, așa va sfarsi la fel de).
   Atunci când prezintă Merlin Arthur la nobili, nu-l recunoaștem cu toții ca împărat al lor de drept. Dar unii, inclusiv fiul regelui lui Lot, declara el rege, prin ambele sale patrimoniului revelat și sabia Excalibur. Dar mulți dintre nobili refuză să ia aminte la cuvintele lui Merlin pentru a termina ciclul de violență, ele asalt off pentru a lupta pentru tron, cu armatele acum mobilizate. Arthur evită o bătălie împotriva Lot Domnului, prin curajul de acesta din urmă să folosească Excalibur să-l omoare, magia sabiei convinge Lot să-și prezinte. Arthur este încoronat Rege și institute Mesei Rotunde.
   Arthur, apoi decide să construiască Camelot și să îndeplinească visele lui Merlin. Merlin părăsește, gândindu împărăția este în cele din urmă la pace, dar anticorpul monoclonal vine cu un plan de contra-al ei. Ea instruiește frik sa caute lui Arthur jumătate de sora Morgan Le Fay și otrăvi mintea ei de a face frumos ei, și are o seduce Regele tineri, care nu este constient de relatia lor. Morgan și actul lui Arthur a ajunge la incest în cele din urmă Merlin, care a curse înapoi la Camelot să se confrunte cu Arthur. După ce a aflat adevărul grețos, spune Arthur Merlin că Morgan va da naștere la urâciunea lui Arthur de un fiu, Mordred, care Mab ridică pentru a deveni căderea lui Arthur și să aducă înapoi vechile metode. După cum Mordred este de la o uniune blestemat, el este extrem de puternic și crește într-un ritm anormal de rapid.
   Arthur începe construcția castelului lui Camelot și se căsătorește cu Guinevere (Lena Headey). Apoi el dorește să cavalerii săi pe o căutare pentru Sfântul Graal, așa că deține un turneu pentru a găsi un campion care se va apăra și finaliza Camelot în absența acestuia. Știind că dușmanii lui Arthur ar profita de absența lui, Doamna Lacului ghiduri Merlin la un “om bun”, și el consideră că Sir Lancelot cu soția sa Elaine și fiul lor, Galahad. Merlin aduce înapoi Lancelot în Camelot, unde câștigă, apoi turneul.
  Din păcate, în absența lui Arthur, Guinevere și Lancelot devin îndrăgostit nebunește unul cu altul și a lansa o poveste de dragoste, în ciuda avertisment Merlin a consecințelor. MAB magic face nevasta-vă lui Lancelot poate vedea trădarea lui, și ea este găsit mort la malul Camelot nu după mult timp. Merlin acuză de uciderea ei Lancelot, prin suferința și el fuge Camelot în vinovăția și rușinea. Arthur și cavalerii săi reveni la oraș la scurt timp după, misiunea lor un eșec.
   Mordred face apoi prezența sa ca fiul lui Arthur și moștenitorul cunoscute și descoperă trădarea lui Guinevere la toate. Outmanoeuvered de Mordred, Arthur este obligat să-i condamne să fie ars pe rug pentru trădare. Mid-drum prin executarea, Arthur se răzgândește și imploră Merlin să o salveze, așa Merlin face ploaie, care salvează Guinevere suficient de lung pentru a lupta Lancelot drumul său în Camelot și merge off cu ea la siguranță. Furios, Mordred se confruntă cu Arthur, care denunță și alungă-l. Mordred începe să ridice o armată printre cei nemulțumiți cu Arthur și Merlin.
   Între timp, frik si Morgan Le Fay au căzut în dragoste, după magia lui Mab le face atât de frumoasă. Când Morgan refuză să permită să utilizeze în continuare Mab Mordred pentru scopuri proprii, anticorpul monoclonal o omoară cu vizionarea frik. Frik deține Morgan moarte și adevărata lor urât forme retur, dar ambele au numesc reciproc frumoasa oricum si ea moare în brațele lui. Frik promite răzbunare pe Mab, așa că ia puterile sale distanță. El se alătură mai târziu, armata lui Arthur.
  Regina Mab atrage apoi Nimue într-un pustiu magică și elimină cicatrici de la un prejudiciu ei din trecut, explicând că dorește să păstreze Merlin din drum, astfel că nu poate interveni în lupta de a veni. Din dorinta de a fi cu el, Nimue este de acord si trimite pentru Merlin. El vine la ei, dar simte o capcană atunci când își dă seama că paradisul idilic ei sunt in-ul este o creație a lui Mab. Cu toate acestea, Nimue-l obligă să renunțe la războiul său cu ea și pur și simplu să fie în pace.
  Între timp, armatele de Mordred și Arthur să se pregătească pentru luptă. Multe pe ambele părți sunt uciși, și într-un duel climatice, Arthur infrangeri Mordred. Mordred de oferte de Arthur o lovitură fatală în fața lui Arthur îl ucide. Merlin, auzind țipetele de luptă și de a ști Arthur este pe moarte, lasă Nimue să meargă la ajutorul său. Cu toate acestea, odată ce părăsește paradis lor, sigilii din spatele lui (MAB-au avertizat deja că, odată Nimue erau înăuntru, ei nu pot pleca). Știind el a pierdut-o pentru totdeauna, curse Merlin de partea lui Arthur, și de a căuta răzbunare împotriva Mab.
   La câmpul de luptă, atât anticorpul monoclonal și Merlin martor la moartea a protejații lor; magia neagră anticorpul monoclonal este în imposibilitatea de a salva Mordred, în timp ce Arthur trăiește suficient de lung pentru a ajunge Merlin. Arthur spune Merlin pentru a reveni la Excalibur, unde a venit, ca nimeni nu poate fi permis să mânuiască puterea. Merlin consolează cu Arthur cunoștință de faptul că el a fost un rege mare și omul dreptul de a exercita Excalibur. El lasă Arthur să se întoarcă sabia, copleșită de durere ca a lui rege, student și prieten moare în spatele lui.
  Dă Merlin Excalibur înapoi Doamnei Lacului. Furios și tristă, Merlin o acuză de minciună cu el despre gardian al Camelot, dar își dă seama Lady a însemnat Galahad loc de Lancelot. Ea mângâie un Merlin doliu cu cuvintele “E om de a face greșeli, Merlin și o parte din tine este umană … partea cea mai bună”. Ea poruncește apoi la revedere Merlin, spunând că sora ei Mab a avut dreptate cu privire la un singur lucru, “Când suntem uitat, am înceta să mai existe”.
   Întâlnește Merlin frik printre supraviețuitorii armatei lui Arthur, care îl avertizează că, deși este foarte slăbită Mab, ea este încă periculos. Furios, Merlin se întoarce în Camelot cu intenția de a se confrunta Mab, în cazul în care el găsește ședința ei de la Masa Rotundă. Cu nimic mai mult de pierdut, perechea se angajeze într-un duel magic intensă care distruge Mesei Rotunde. Imposibil de a învinge Merlin, anticorpul monoclonal el își bate joc de și îi spune că el și adepții săi omului nu o poate distruge, dar Merlin știe că există puțini oameni care cred în vechile căi. Se întoarce cu spatele la ei spunându-i că toată lumea o va uita, și în uitare, ea nu va mai exista. Toată lumea frunze, ignorând apelurile furioase MAB, în curând, ea dispare în nimic, doar modul în care ea se temuse de la început.
  La încheierea filmului, de scoala Merlin este prezentat ca un cerșetor spune povestea lui pentru bani. Un frik în vârstă îl găsește, menționând, “Nu e exact cum îmi amintesc,” la care răspunde Merlin, “Ei place mai bine așa.” După urma frik, el găsește calul magie în vârstă. Frik atunci spune că-l va duce la dragostea lui, Nimue. Când Merlin întreabă cum, frik spune că, atunci când anticorpul monoclonal au dispărut pentru totdeauna, a făcut acest lucru resturile de magia ei, permițându-Nimue să scape închisoare ei magic. Merlin mulțumește vechiul său prieten și mentor pentru tot, dar frik modest raspunde, “Oh, nu e nevoie să-mi mulțumești iubesc doar finalurile fericite.”. Deci, Merlin plimbari off pentru a găsi Nimue.      

  Merlin în cele din urmă găsește și îmbrățișează Nimue, la domiciliu padure veche de Ambrosia. Ambele sunt acum iubitorii de vechi, dar Merlin folosește un truc pentru a restabili ultima tinerețea lor, astfel încât acestea să poată petrece în cele din urmă viața lor împreună. Cuvintele sale de închidere sunt “Nu mai este! Acesta este Sfârșitul de magie …!”

Partea întâi 


 Linkuri alternative: https://goo.gl/5myWm8, https://goo.gl/Zrn3LR.

Partea a 2a

 

Linkuri alternative:  https://goo.gl/jLE2Tt, https://goo.gl/j1sudC.

  Cu Lumină în Pace și Iubire !
  Paul Marian PolMar

Sursa : http://onlinesubtitrat.com/merlin/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Linkuri căzute

- Am rugămintea, în cazul linkurilor căzute, să scrieți despre aceasta în rubrica de comentarii, la acea postare. Astfel aflu și eu, și îl pot înlocui pe cât de repede pot. Ok ? Mulțumesc.
- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
Sunt multe ...
* Ultima actualizare linkuri căzute: 11.10.2017 *