vineri, 18 octombrie 2019

INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ NE VA UCIDE, DACĂ ÎI PERMITEM


    Subiectul discursului meu din seara aceasta ... este despre ceva ce este mai deștept ca voi:
Inteligența Artificială (IA) ne va ucide, dacă o lăsăm.

   De fapt, o mulțime de oameni lucrează la credința IA ... că IA este de 1.000 de ori mai deșteaptă decât noi, că se va deplasa la viteze care sunt de 100.000 ori mai rapide decât credem noi și că va digera informații și date de 1 milion ori mai mult decât putem noi.


 
  Ce este IA?
 

   Există o mulțime de idei confuze despre asta afară în lume ... dar răspunsul este foarte simplu, o propoziție. IA este software (program) ce se scrie pe sine ... își scrie propriile actualizări. Se reînnoiește pe sine.

   În mod normal noi avem tendința să ne gândim că softul este ceva ce am creat noi și pe care îl scriem noi, iar mașinile fac ce vrem noi să facem, iar noi le deținem. Asta nu mai este adevărat. Se scrie pe sine la viteze pe care le înțelegem cu greu, iar cele care le scriu știu, că nu le poți lua deoparte să-ți dai seama ce s-a făcut, scrie independent. În mod autonom, își dezvoltă propriul mod de a gândi. Și există pericole asociate cu asta.

  Deci o mulțime de oameni întreabă când se va întâmpla? Când va fi IA mai deșteaptă decât noi oamenii?

  Unii oameni spun 50 de ani, alții 30. Alții spun 5 ani. Eu spun că deja ne-a depășit ... în multe domenii ale societății noastre. Să luăm un exemplu din "Exact Aici și Acum" și probabil că va trebui să indic pe măsură ce curge.

   Exemplele despre care voi discuta nu sunt SF, nu sunt viziuni, nu sunt lucruri care se vor întâmpla cândva ... există lucruri astăzi de exemplu la bursa de acțiuni la Frankfurt sau Tokyo, sau New York sau Londra ... oamenii pe care-i vedeți acolo jos lucrând, în serialul dvs. tv la care vă uitați ... ei sunt mai mult sau mai puțin, bonusuri în film, ei nu fac marea mișcare. Marea mișcare este realizată de computere de înaltă frecvență. Ele se mișcă atât de repede că realizează în milisecunde, afaceri de miliarde de dolari.

   Computerele au reușit cu mult mai mult față de ceea ce putem face noi ... De fapt, eu am făcut un film cândva despre o companie, care s-a mutat cu 5 blocuri mai aproape de Bursa de acțiuni din Frankfurt deoarece, la viteza luminii, pe un cablu din fibră, ei au salvat așa de mult timp fiind mai aproape de computerele din bursa de acțiuni din Frankfurt.

   Permiteți-mi să vă ofer o idee despre cât de rapid gândesc și cât de neajutorate suntem noi
ca și ființe umane.

   Poate vă amintiți vechile imagini cu brokerii de la bursă, cu 5 telefoane în fiecare mână, alergând înainte și înapoi, scriind lucruri pe hârtie ... asta a fost cu mult timp în urmă față de ziua de ieri .... Computerele au preluat controlul asupra acestei părți foarte foarte importante a societății noastre ... o inimă a comunității noastre financiare. Iar nimeni nu prea înțelege cu adevărat cum funcționează acești algoritmi. Ei obișnuiau să-i înțeleagă, dar au fost îmbunătățiți de IA.

   Nu știu câți oameni au zburat azi , dar dacă ați stat într-un avion, probabil ați avut 30 de tarife și prețuri diferite în cabina dvs., deoarece prețurile sunt toate făcute asemenea acestor două hotele, de mașini care colectează informația globală luând decizii în fracțiuni de secundă a cât va fi prețul pentru acel loc din avion sau de la hotel.

   Și, acolo unde este cel mai critic dintre toate ... vorbim aici de viață și de moarte, în medicină ... computerele sunt mai bune decât voi și cu mine, ca ființe umane, în câteva domenii deja, astăzi. Noi vorbim de aici și acum, nu este SF.

   Eu voi vorbi săptămâna viitoare la clinica universității din Essen, iar radiologii acesteia se presupun a fi cei mai buni radiologi din Germania. Ei spun că un computer poate localiza o tumoare la un RMN sau CT, mai repede, mai bine și mai precis decât o ființă umană. Este analiza pozei și este făcută  foarte bine de computere. În special în medicină unde salvează vieți.

   Acum, roboții devin din ce în ce mai buni, arată drăguț, au acești ochi mari de bebeluș, un mod dulce de a se uita la tine, îți pot examina expresia facială, iar ei și pot ajusta pe a lor. Dar nu fiți păcăliți de roboți, chiar și atunci când ei au o piele și când se parfumează și încep să miroasă ca noi, și devin foarte interesanți, ei încă sunt mașini. Ei nu au sânge cald, nu au sex în ei, nu au mortalitate, ei sunt linii de cod reci și nu ar trebui înțeleși greșit.


   Acum, eu vreau ca voi să înțelegeți care este puterea IA și am două exemple:
1) Camerele de supraveghere. Toată lumea știe că este urmărită de camere peste tot și majoritatea oamenilor se gândesc: supravegherea înseamnă că există o cameră acolo, iar eu sunt aici și mă observă. O persoană, o cameră ... ei bine, asta pentru că noi suntem proști. Așa înțelegem noi supravegherea: o cameră - o persoană. Noi nu putem înțelege când merge dincolo de asta.
   Această imagine a fost luată de la 5.300 metri deasupra la Quantico, Virginia și acoperă 15 mile pătrate. Această imagine este la o rezoluție foarte foarte bună, așa că dacă noi vrem să știm ce se petrece în orice punct din această imagine, să zicem în apropiere de această clădire din această intersecție, tot ceea ce este un obiect în mișcare, este urmărit în mod automat. Chenarele colorate reprezintă faptul că, computerul a recunoscut obiectele în mișcare puteți vedea indivizi trecând strada, puteți vedea mergând prin parcare. Există de fapt, suficient de multă rezoluție pentru a fi capabili să vedem oamenii fluturându-și brațele sau mergând de colo-colo, ce tip de haine poartă.


   Spre deosebire de camera Predator, ce limitează câmpul de vedere, Argus a unificat videourile de la toate cele 368 de cipuri ale sale, pentru a crea un video de 1,8 miliarde pixeli. Asta face posibil să mărești imaginea și încă să vezi detalii extraordinare. Iar asta produce 1 milion de TB în fiecare zi ... astea sunt enorm de multe informații.

   Iar eu vă spun toate asta nu pentru că senzorii sunt moderni și nici că fotografiile sunt moderne, în spatele acestora este un creier sau o inteligența cognitivă, iar acel creier se află în poziția să analizeze pe toți acolo jos ... în același timp, în timp real, ei văd unde se duce toată lumea.

   Noi înțelegem când asta se reduce la o singură persoană, dar nu putem înțelege când vorbim de 100.000 oameni din oraș, plus vehiculele care sunt toate recunoscute. Datorită acestor sisteme au de asemenea recunoaștere facială refăcută. Probabil că vă gândiți că recunoașterea facială este din față. Dar ei le refac de deasupra, căci asta sunt dronele, iar ele se uită la urechile voastre, la modul cum mergeți, se uită la capul vostru, aceasta este recunoașterea facială modernă.

   Deci aceasta este o idee : noi ne gândim că o cameră este pentru o persoană. Acestea sunt un pic din ... toate detaliile, tot ce mișcă, iar ei înregistrează. Deci ei pot spune unde a fost acea persoană acum două săptămâni, acum două luni, ce magazine a vizitat, care sunt toate tiparele comportamentale. Astea sunt toate parte din analiza lui
Argus.

   Acestea sunt numite mingii de tenis, în cercurile militare și de informații. Sunt niște noi tipuri de senzori secreți ... rachetele de croazieră ar zbura printr-o vale din Afghanistan, iar acestea importante în mod special, deoarece trupele au părăsit multe dintre aceste zone și vor arunca la propriu, mii de astfel de pachete de senzori, aceste mingii de tenis care sunt toate împachetate în cauciuc.

   Ei înregistrează cu ajutorul camerelor, ei înregistrează cu microfoane, ei înregistrează cu instrumente seismice, înregistrează cu detectoare Geiger, înregistrează cu senzori chimici, ei pot să se uite după lucruri chimice. Asta nu este partea uimitoare și nu este partea uimitoare că ele au niște mici semnale care se duc aici pentru a transmite, transmisia se duce la satelit, toată tehnologia ... nimic special.

   Dar partea specială a acesteia este dincolo de acel sistem. Există un program de fuziune care poate combina audio, vizualul, seismicul, chimicul. Toate aceste semnale le interpretează și analizează la sol, ce fel de mișcări de trupe există, care este tipurile de vehicule pe care le folosesc, ce transportă, există vreo radioactivitate acolo? Acesta ia toate bucățelele diferite de informație și le transformă prin programul
Fusion într-o poză inteligibilă care merge mult dincolo ... mult dincolo de viziunea noastră.

   IA funcționează doar dacă există cantități de date uriașe. IA funcționează doar dacă există cantități mari de informații. Dar informația multă funcționează doar dacă ai IA să o înțelegi, deoarece ființele umane nu mai pot sorta, controla și ordona, volumul uriaș de date pe care le-am colecționat.

   De aceea nu este surprinzător că acea companie care are cea mai multă informație din lume, este probabil cea mai puternică companie din lume, Google. Este foarte interesată în IA și călătorește în jurul lumii ca o regină a cumpărăturilor, cumpărând toate companiile care se ocupă de robotică, iar acesta este unul dintre roboții lor.   Se numește Atlas, iar ei cumpără IA, toate companiile de IA din lume. Acum, dacă-i întrebați pe cei de la Google, acesta este un robot pașnic, nu? El nu are o armă, nu aruncă arme atomice, el doar merge de colo-colo și rămâne acolo. Dar poate i-ați văzut pe super impozanții de la DARPA (Agenția pentru Proiecte de Cercetare Avansată în Apărare). Aceasta este aripa de cercetare a Pentagonului.

   Apoi poate ați văzut filme făcute Lockheed Martin, care este unul dintre cele mai puternice și influente și bogate companii de fabricare a armelor din lume. Deci de ce investește Pentagonul acești bani, de ce a acceptat Lockheed Martin preluarea unor mari aspecte ale companiei?
   Acest tip se numește Câine Mare, el îi aparține de asemenea lui Google și de asemenea finanțat de DARPA ... cățel pașnic, corect? Doar dacă nu este prins la manevre alături de marinarii SUA, ca parte a unității militare. Deci aceștia nu sunt copiii florii, ci sunt roboți care au funcții. Roboți care au o funcție și o inteligență și probabil că inteligența lui merge dincolo de noi. Lucrurile noastre periculoase.


   Ei bine, aceasta este o dronă Predator care a fost dusă la o bază secretă a forțelor aeriene SUA, in New Mexico ... Dronele Predator le vezi la TV, le vedeți în ziare. Ele sunt vechi, este o tehnologie veche de 20 de ani. Asta este ... adică ele arată foarte înfricoșător în Spiegel, când fac raiduri cu tehnologia lor modernă, în care un tip cu un Joystick omoară oameni și talibani în Afghanistan departe de noi ...   Dar așa arată o dronă modernă. Aceasta nu este modelul Predator, ci este Pegasus X47B, deținută de marină. Este o mașină cu putere Jet nu cum este cea Predator, propulsată de elice. Ea merge 2.000 mile în teritoriul inamic, cară 2.000 kg de explozibil și este condusă de IA: pornește singură, zboară singură în misiunea ei, se întoarce singură și aici este șpilul, aterizează de una singură pe un portavion.

    Vorbiți cu orice pilot ați întâlnit vreodată: care este cea mai dificilă zonă de aterizare? Poate vă puteți imagina că este vorba de un portavion: pistă scurtă de rulaj, lucrurile se mișcă, e foarte greu. Această dronă gânditoare poate să o facă, dar iată cele două chei ... de la Pegasus: Pegasus este invizibilă ... iar eu nu vorbesc de camuflaj invizibil radarului, vorbesc de faptul că este invizibilă ochiului uman.

   Și nu veți găsi asta în niciun ziar nicăieri. Este invizibilă ochiului uman deoarece fundul are un strat de LED-uri, iar deasupra are camere care au fost eliminate de aici din poză, care filmează cerul și proiectează pe fund o poză în timp real, a norilor de deasupra aeronavei că abia o poți vedea., iar ele sunt responsabile pentru o grămadă dintre observările OZN din Nevada, din apropierea zonelor de testare.

   Propulsia cu motor turboreactor ajunge la ... asta este în germană, la 2000 de mile, în care se controlează singură, invizibilitatea este una optică nu o poți vedea și ... decizia de a omorî ... care prin legea din SUA este necesar să fie luată de ființe umane, ființele umane trebuie să fie în circuit, înainte ca cineva să fie ucis de o dronă.

   Dar depinde de mașină și nu are nevoie de oameni, aceasta poate decide ea însăși, dacă ucide sau nu pe cineva ... iar experții spun că va face tot mai puține greșeli, și ma puține daune colaterale decât deciziile umane. Decizia de a ucide roboții din aer, de pe sol, de pe apă sau sub apă, sau fie că sunt de asemenea drone, este luată ... poate fi luată de mașini.

   Iar în cartea mea eu citez multe documente oficiale ale guvernului SUA, care spun: "Scopul nostru este ca ele să poată lua decizii, de a ucide ele însele." Problema este că IA ... uneori ... face greșeli.   Acesta este Talon, un tun automat ... există o grămadă de muniție pe chestia aia. Se pot pune de asemenea rachete pe el. Este în Iraq din 2007 ... iar la o demonstrație cu generalii SUA, experți, chestia asta nenorocită a fost scăpată de sub control și a început să țintească audiența. Și a existat un pușcaș marin acolo, mulțumesc lui Dumnezeu, care a alergat peste câmp, la placat precum un jucător de fotbal și l-a întors în cealaltă parte și probabil a prevenit uciderea câtorva sute de oameni. Ei bine, acesta nu a fost un motiv suficient de bun, să se anuleze un contract cu acea companie care l-a construit și nu a fost suficient să scoată Talonul din Iraq. Este cumva fără serviciu momentan, deoarece ... au existat niște faze timpuri de dezvoltare care au creat probleme.

   Dar nu subestimați IA, deoarece devine din ce în ce mai bună în fiecare zi și ne va înspăimânta ... iar acesta este momentul potrivit, când îi putem opri. Deoarece eu vreau să mă uit acum ... acestea au fost tehnologii "de aici și acum".
   Să mergem în viitor ... nu departe, ci un pic către internetul lucrurilor (5G-ul=nt), către inteligența artificială care se răspândește, nu este o mașinărie centrală într-o cutie pe care poți să o scoți din priză ... IA este o rețea, cum este internetul lucrurilor, iar o parte din ea ar putea fi într-un ceas inteligent sau într-un frigider sau într-un super computer, iar inteligența există doar prin a le pune în rețea împreună.

   Dacă super computerul are nevoie  de mai multă putere computațională se duce acolo și o obține din internet. Dacă acel computer are nevoie de programe mai bune, se duce acolo și se actualizează. Dacă are nevoie de mai multă informație, mai multe date, merge acolo și le obține. Realizează o rețea spontană pentru nevoile ei, care colapsează când nu mai are nevoie de ea.

   Face asta fără noi și trebuie să vă imaginați, că există aceste noduri de inteligență peste tot, care sunt ca picăturile de mercur, pe o masă de sticlă. Ele își vor găsi calea una către cealaltă, își vor găsi calea de a fi împreună.

   Acum, noi trebuie să fim foarte atenți, deoarece supraviețuirea este o problemă pentru inteligența artificială. Ea are nevoie să existe pentru a fi capabilă să facă lucrurile pe care vrea să le facă conform programării ei, așa că ea va depune, ca niște ouă de insectă, copii de rezervă și programe de calculator în toată lumea, mii și mii de acest gen, ca în caz că noi distrugem o parte din aceasta, ea este încă în viață.


   Serviciul meu către voi ... este apelul de trezire ... să vă fac conștienți de problemă. Treaba dvs. este să vă dați seama cum să opriți asta, înainte să ne ucidă.

Mulțumesc.


 Vizionare Plăcută !

Link 1


Link 2


Link 3Linkuri alternative : AICI 1, AICI 2 și AICI 3  

Distribuie dacă crezi că poate fi util și pentru semenii tăi !

  Cu Lumină în Pace și Iubire !
  Paul Marian PolMar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************