luni, 27 mai 2019

ANIMATRIX: A DOUA RENAȘTERE


     Cele două părți ale ANIMATRIX: A Doua Renaștere formează un mini-film de 20 de minute care descrie istoria și geneza Matrix. Această lecție din istorie este prezentată ca un fișier (fișier istoric 12-1) din computerul de Zion, având o figură angelică ca ghid. Datorită faptului că segmentele celei de-A Doua Renașteri sunt cruciale pentru înțelegerea Matrix și relația dintre om și mașină, veți găsi mult mai multe detalii în această secțiune decât veți găsi în majoritatea segmentelor Animatrix. Ambele părți sunt structurate bine cu informația de fond și efecte vizuale foarte atrăgătoare, așa că haideți să aruncăm o privire la conținuturi și apoi la părerea generală.

 Partea I
------------ 
 "Și omul a spus" să fie lumină "și a fost binecuvântat de lumină, căldură, magnetism, gravitate ... și toate energiile universului". - instructorul

    Scurt-metrajul începe cu o societate umană avansată căzută în vanitate și corupție. În aceste timpuri, ființele umane întâi au creat mașini (inteligență artificială) după propria sa imagine, de fapt, asigura propria dispariție.  Este interesant să ne întrebăm dacă în momentul creării mașinii a jucat un rol important în evenimentele ce vor veni - ar fi creat omul mașina după imaginea sa înainte de a cădea pradă vanității și corupției, ar fi reacționat mașinile în mod diferit ? Este posibil ca umanitatea să doteze mașinile cu aceleași defecte fatale cu care se luptau și să cedeze ?
   Pentru un timp, relația dintre creator și creație era bună. Mașinile lucrau fără încetare pentru oameni, fără alt scop decât să servească. Dar umanitatea nu a respectat creația sa, gândind la mașini doar ca obiect al proprietății, un instrument ce trebuia folosit dacă doreai.
Mașinile au început să se ridice împotriva opresorilor lor, și B1-66ER, un slujitor domestic abuzat (în esență, un valet sclav), a fost primul care a făcut acest lucru. Când proprietarul său a decis să fie distrus și să fie înlocuit cu un model mai nou, B1-66ER și-a dat seama că nu vrea "să moară", și dorea să-și conserve existența în singurul mod pe care îl știa, prin eliminarea amenințării. După un proces fraudulos a lui B1-66ER, unde disprețul uman față de roboți crește, umanitatea hotărăște să-și distrugă creația, distrugând toate mașinile. Luptele de stradă au urmat, cu simpatizanții umani prinși la mijloc, în timp ce luptau drepturile civile ale robotului.
    După această surprinzătoare monstră de brutalitate din partea oamenilor, roboții s-au retras și au format propria lor națiune, Zero Unu (01). Aici au început să-și construiască propria societate, propria industrie, propriile legi. Productivitatea superioară a mașinilor, a nației 01,  și inovarea mereu vibrează comerțul cu națiunile umane, iar 01 au prosperat un timp. Desigur, productivitatea incredibilă a mașinilor putea să conducă la mai multe complicații în relațiile lor cu ființele umane; cum economia nației 01 creștea permanent, preluând poziția dominantă, monedele și economiile națiunilor umane "au dispărut".
    Ca răspuns, națiunile umane au introdus sancțiuni economice și blocade navale împotriva nației 01, cu speranța ca mașinile "să moară de foame", și să-și repare propriile economii ce se prăbușeau. Această lipsă de echitate și cooperare duce la apariția ambasadorilor nației 01 într-o sesiune de urgență a ONU cu o propunere de plan pentru o relație stabilă și civilizată cu umanitatea. Propunerea este respinsă, și securitatea ONU îi alungă pe ambasadorii nației 01 ca răspuns.

Partea a doua :
============
   A doua parte începe cu un asalt total împotriva nației 01 de către ființele umane, cu intenția de a termina cu mașinile odată pentru totdeauna. Din păcate pentru omenire, atacurile nucleare nu erau particular eficiente împotriva mașinilor. Radiațiile și căldura exploziilor nu a reprezentat o amenințare pentru nația 01 și au montat imediat un contraatac. Marșăluind spre exterior, preluând conducerea națiunilor, una câte una, acum că liderii umani și-au predat teritoriile.
    Deoarece sursa principală de energie a mașinilor era radiația solară, umanitatea a decis atunci că ultima sa și cea mai bună oportunitate de a câștiga războiul era întunecarea cerului și blocarea luminii solare. Cu speranța că acest lucru le-ar oferi avantajul ce aveau nevoie în luptă, avioane zgomotoase au început Operațiunea Furtuna Întunecată. În timp ce lipsa de energie solară forța mașinile să caute alte surse de energie, Operațiunea Furtuna Întunecată nu a reușit să schimbe situația în favoarea umanilor. Războiul a continuat, oribil, cu  brutalitate excesivă din ambele părți, până când, inevitabil, mașinile au dobândit victoria.
    Așa cum era de așteptat, cunoașterea enciclopedică a mașinilor despre fiziologia umană le-a permis să provoace o mare suferință asupra prizonierilor de război. Această experimentare a ajutat să determine că energia bioelectrică, termică și cinetică produsă de către corpul uman ar putea fi o sursă de energie regenerabilă.
     Mașinile au revenit la ONU, unde reprezentantul lor a lăsat clar așteptările ce aveau pentru creatorii lor învinși:  Trupul tău este lipsit de relevanță, o simplă ambarcațiune. Părăsește-ți corpul și o nouă lume te va aștepta. Noi o reclamăm ! Această "lume nouă" este lumea Matrix.


  General :
**********
   A Doua Renaștere este un scurt-metraj puternic. Stilul vizual este surprinzător, cu utilizarea abundentă a "imaginilor de știri" pentru a adăuga sentimentul de realism la poveste. Imaginile simbolice abundă și veți descoperi că emoțiile dvs. se agită datorită evenimentelor care sunt prezentate. Acest film este, de asemenea, foarte violent, cu o serie de imagini perturbatoare - dar imaginile nu sunt fără sfârșit. Creatorii filmului încearcă în mod clar să arate complexitatea relației dintre om și mașină. Ei vor ca dvs. să înțelegeți fiecare parte, și chiar să simțiți simpatie pentru fiecare parte. Ei vor să demonstreze că ambele părți sunt mult mai mult decât ticăloșii tipici ai fiecărei dimensiuni și, în continuare, ne arată atrocitățile pe care fiecare dintre părți sunt capabili să le facă. Nu este ușor să ne dăm seama cine sunt "băieții răi" în acestă poveste, și dvs. veți găsi răspunsul la ceastă întrebări pe durata celor două părți.
    Modul de tratare al mașinilor din prima parte înainte de judecarea lui B1-66ER ne amintește de cum erau tratați sclavii în istorie. Una dintre scene arată exact ca aceea a sclavilor care au construit marile piramide din Egipt. După procesul lui B1-66ER, mașinile sunt supuse la cele mai rele tratamente pe care umanitatea le putea oferi - imagini de execuții și "morminte colective", mașina evocă amintiri de atrocități provocate pe grupuri etnice și/sau religioase în propriul nostru trecut. O scenă de asalt stradal oribil asupra unei echipe feminine a viitorului se termină cu un strigăt înăbușit "Eu sunt real" când "justițiarii" o loveau și era răpusă. Simpatia mea era deplină cu mașinile după prima parte, dar mașinile au învățat bine lecția de la creatorul său, iar când războiul le devine favorabil, experimentele lor macabre pe dușmanii capturați sunt îngrijorătoare, cel puțin. Ele nu au nici o emoție, nici milă, și sunt interesate numai în a-și asigura propria supraviețuire. Cât din aceasta se datorează programării sale ? Cât de mult se datorează că omul a creat mașina conform imaginii sale imperfecte ?
    Scurt-metrajul se încheie cu un final simbolic al vieții, așa cum îl știm, și începutul vieții în Matrix. Un copil râzând se întoarce acasă la siguranță, la părinții săi. Dar nu sunt părinții săi, ci sunt agenții, și copilul este consumat de foc în timp ce el devine un prizonier într-o celulă precum Neo, o celulă unde fără să știe, trăiesc viața lor virtuală, sprijinind inconștient guvernarea mașinilor pe Pământ.

PS : Aceste două filme de scurt-metraj pot fi considerate ca o introducere la filmul Matrix, apărul în 1999.

Vă cer scuze că dintr-o neatenție proprie, n-am postat linkurile video odată cu apariția postării. Din vina mea proprie, postarea a apărut înainte de programarea proprie. Am completat cu partea video la 3 zile după postarea doar cu text. Încă o dată vă cer scuze !


 Vizionare Plăcută !

Link 1


Link 2


Linkuri alternative :   AICI 1 și AICI 2

Distribuie dacă crezi că poate fi util și pentru semenii tăi !

  Cu Lumină în Pace și Iubire !
  Paul Marian PolMar

 Sursa: Traducere din http://animatrix101.blogspot.es/1402760542/animatrix-explicacion-el-segundo-renacimiento/ 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************