joi, 22 noiembrie 2018

Steemit: Rețeaua socială ce răsplătește contribuția Ta


   Salutări prieteni

    Astăzi vom vorbi despre STEEMIT , o platformă Blockchain , rețea socială, mass-media, cu peste 1 milion de utilizatori, și crescând mai mult în fiecare zi.
   Este paradoxal dar Facebook, cea mai populară platformă de social media, nu creează deloc conținut. Utilizatorii care creează întregul conținut și alcătuiesc o comunitate valoroasă pe care o folosește platforma pentru a difuza anunțuri direcționate și eficiente în funcție de gusturile noastre.

   Pe scurt, Facebook a generat miliarde de dolari mulțumită conținutului generat de utilizatori, care nu sunt recompensați monetar pentru conținut sau pentru atenția acordată. În orice caz, oferă un serviciu 
unde puteți interacționa cu ușurință cu prietenii și împărtășiți interesele. Trebuie să înțelegem foarte bine că acest serviciu aparent gratuit nu este deloc gratuit.  Informația și atenția utilizatorului este mai valoroasă decât ne gândim, iar acum , datorită blockchain și evoluțiilor precum Steemit și Brave regulile jocului se vor schimba.

  Dan Larimer a fondat Steemit.com;  o platformă care este utilizată ca o rețea socială sau mediu de comunicare, unde recompensele sunt generate atât pentru creatorii de conținut, cât și pentru utilizatorii care interacționează cu publicațiile.  Daniel înțelege că adevărata valoare a platformei este comunitatea și conținutul, care în propriile sale cuvinte; el îl descrie ca fiind "an element of lasting value"  sau un element de valoare durabilă.

De aceea își bazează proiectul pe 3 principii:

  1. Cine contribuie la o firmă trebuie să primească proprietate pre-evaluată, o plată sau o datorie din partea firmei. Acest principiu este același cu cel aplicat tuturor firmelor noi, deoarece acestea alocă acțiuni în momentul înființării și în timpul următoarelor runde de finanțare.
  2. Toate formele de capital sunt la fel de valoroase. Aceasta înseamnă că cei care contribuie cu timpul și atenția lor limitată la producerea și aprecierea conținutului altora sunt la fel de valoroși; precum aceia care contribuie cu banii lor. Daniel se referă la aceasta ca la "principiul egalității transpirației". (Sweat equity principle)
  3. Comunitatea produce produse pentru a-și sluji membrii. Acest principiu este exemplificat prin cooperative de credit, cooperative de produse alimentare și planuri de sănătate împărtășită, care servesc membrii comunității, în loc de vânzarea produselor și serviciilor la persoane din afara comunității.
 
Servicii oferite de comunitatea Steem membrilor săi:
  1. O sursă de știri și comentarii curate. 
  2. Un mijloc de a obține răspunsuri de înaltă calitate la întrebări personalizate.
  3. O criptomonedă stabilă legată de dolarul american SUA.
  4. Tranzacții fără comision între conturi.
  5. Posturi care oferă serviciile anterioare altor membri.
    Înțelegând principiile și serviciile ecosistemului Steemit, ne oferă fundamentele pentru a înțelege că stimulentele economice activate de  criptomonedă pot facilita drastic dezvoltarea unei noi platforme de social networking. Este sinergia creată între criptomonedă și rețelele sociale, care pot oferi companiei Steemit un avantaj puternic pe piață.
   Steemit funcționează sub Blockchain sau Steem Blockchain și toate publicațiile și tranzacțiile sunt stocate în Blockchain .
Platforma are 3 tokens:
  1. STEEM Este unitatea de cont fundamentală în lanțul blocurilor Steem. Este un token lichid și, prin urmare, poate fi cumpăra sau vânde în schimburi, precum și transferat altor utilizatori ca formă de plată.
  2. STEEM POWER (SP):    Este un token de acces care acordă titularilor puteri exclusive în cadrul platformei Steem. Utilizatorii cu mai mulți SP au mai multă influență în distribuirea de recompense atunci când se face o „upvote“ pentru un articol.
  3. STEEM DOLLARS (SBD): SBD au fost concepuți ca o încercare de a aduce stabilitate în lumea criptomonedelor și persoanele care folosesc rețeaua Steem. SBD-urile sunt create printr-un mecanism similar cu notele convertibile, care adesea se folosesc pentru a finanța startup-uri.
Cum funcționează?
Steem seamănă cu cuvântul "Steam" în limba engleză, ceea ce înseamnă "abur" . Dacă Steemit ar fi o centrală pe abur, conținutul ce se publică ar fi apă, Blockchain ar fi pompa care împinge apa spre cazan (Steem Power), care mișcă turbina (Steem Dollars), care este conectată la generator (STEEM), a cărei energie electrică este utilizată de comercianți, case de schimb, utilizatori etc.
Steemit
   STEEM este unitatea fundamentală a Blockchain de SteemEste un token cu o capitalizare de piață de 1,1 trilioane $, în prezent pe locul 24 în clasamentul criptomonede. În prezent, STEEM este una dintre monedele cu mai mare viteză (este nevoie de 3 secunde, în medie,  pentru a confirma o tranzacție) și care are costuri mai mici de comisioane în tranzacții (fără comisioane, dar unele case de schimb precum Binance percep o mică taxă de 0,01 STEEM care la prețurile de azi sunt de aproximativ 4,5 cenți).  Tokenii STEEM se pot păstra în portofelul Steemit sau puteți să-i transferați altor utilizatori Steemit fără nici un cost .
Noi STEEM-uri sunt create în fiecare zi. Numărul de monede create în fiecare zi depinde de diferiți factori, cum ar fi cantitatea de monede existente, inflația anuală (aproximativ 9,5% și scade 0,5% în fiecare an) și numărul de blocuri adăugate la Blockchain în fiecare an. Pentru Bitcoins, monedele sunt create dintr-un proces numit Proof of Work ( PoW ), unde este nevoie de o mare putere de computere și cheltuieli mari de energie pentru a găsi o soluție numită nonce .În ecosistemul Steem, utilizatorii, publicațiile și interacțiunile acestora permit crearea de noi monede. Dacă ne întrebați cum creează Steemit bani, fiind concret și concis, Steem îi imprimă pur și simplu. Așa este, îi imprimă, așa cum un guvern o face prin intermediul unei bănci centrală sau, în cazul Statelor Unite ale Americii de către Federal Reserve, deși se remarcă faptul că Steemit primește venituri, deoarece are o opțiune de promova publicațiile tale, ceva similar cu ceea ce are Facebook.
  O parte din monedele create sunt distribuite utilizatorilor în funcție de cantitatea și de puterea" voturilor pe care le-au primit atât pentru publicații, comentarii, cât și pentru popularitatea publicațiilor pe care au votat (recompense vindecătoare).  Această putere este reprezentată de Steem Power (SP). Când un utilizator creează conținut, acesta poate alege între a primi 100% din recompense în SP, sau 50% în SP, iar celelalte 50% în Steem Dollars. Deținerea de SP vă oferă mai multă influență asupra voturilor pe care le acordați altor utilizatori. Prin urmare, cu cât aveți mai mult SP, cu atât mai multă putere veți avea în ecosistemul Steem, deoarece aveți mai multă influență în distribuirea recompenselor. Atenție ! Utilizatorii pot vota pozitiv (upvote), dar și negativ (downvote), care vă pot reduce recompensele. Dacă o publicație are mai multe voturi negative decât pozitive, aceasta nu va fi vizibilă pentru alți utilizatori. În imaginea anterioară avem platforma Steemit, unde puteți vedea unele postări ale utilizatorilor, echivalentul în dolari în ceea ce au câștigat pentru articolele lor, numărul de voturi și comentarii. Este important să subliniem, după cum se poate vedea în coloana din stânga, că majoritatea temelor din publicații nu se referă la criptomonedă, cum ar fi de așteptat. Acest lucru indică faptul că Steemit are potențialul de a concura cu rețele sociale numeroase, cum ar fi Twitter, Facebook sau Instagram.
   Având Steem Power, de asemenea îți oferă posibilitatea de a câștiga dividende digitale, fiind STEEM ceea ce obțineți și SP la numărul de acțiuni pe care le dețineți. De fapt, 10% din nou createle STEEM sunt distribuite titularilor de SP, plătite în mai mult SP, iar restul de 90% pentru creatorii de conținut și recompense de vindecare.
   Puteți schimba STEEM cu SP, este un proces cunoscut sub numele de „Power Up“ , și puteți schimba , de asemenea , SP - urile tale cu STEEM, proces invers cunoscut sub numele de „Power Down“, cu toate că pentru acesta din urmă nu primești imediat STEEM dvs., dar treptat în cote lunare timp de 13 săptămâni, deci să aveți în vedere aceasta dacă ai nevoie de bani tăi disponibili imediat.  Acest token nu este interschimbabil sau transferabil, funcționează numai în cadrul rețelei Steemit.
  Există o a treia criptomonedă în Blockchain-ul de STEEM, numită Steem Dollars  sau Steem Blockchain (SD sau SBD). Acest token are o valoare stabilă de 1 USD.  Utilizatorii primesc cealaltă parte din recompense în SD. În curând va exista o piață virtuală în care se va putea cumpăra produse cu SD, dar cel mai interesant lucru este că utilizatorii care o păstrează în portofelul virtual, platforma le va plăti 10% pe an, pe termen nedefinit. Ca și STEEM, poți să-ți schimbi SD-ul pentru alte criptomonede. Unele case de schimb, cum ar fi Poloniex și Bittrex, au Steem Dollars în portofoliul lor. Dacă doriți să vă promovați publicația, plățile trebuie efectuate în Steem Dollars. De asemenea, puteți transfera SD la alți utilizatori Steemit.
Pentru a rezuma, puteți primi recompense:
  1. Creând conținut
  2. Comentând în alte publicații
  3. Votând pentru publicații care devin populare
  4. Păstrând în echilibru Steem Power (SP)
  5. Păstrând în echilibru Dolar Steem (SD)

Cum se creează un cont în Steemit ?

  1. Accesați https://signup.steemit.com/
  2. Faceți clic pe "Sign up for free" pentru a vă înscrie gratuit .
  3. Alegeți un nume de utilizator și se verifică dacă sunt disponibil
  4. Introduce adresa ta de email . Vă recomandăm să creați una nouă.
  5. Confirmă contul tău de email în noreply@steemit.com care-ți vine
  6. Introduceți prefixul și numărul de telefon mobil
  7. Introduceți codul de confirmare care a sosit prin SMS
  8. Așteptați ca Steemit să verifice informațiile dvs. (poate dura ceva timp, 1-10 zile).
  9. Când ajunge e-mailul de aprobare, faceți clic pe link.
  10. Steemit îți oferă o cheie alfanumerică pe care trebuie să o păstrați foarte bine. Acest lucru va fi necesar pentru a efectua mai multe acțiuni în cadrul platformei). Nu este posibilă crearea unei noi chei personalizate.
  Asta e tot pentru ziua de azi. Sperăm că acest articol vă va ajuta să înțelegeți mai bine cum funcționează Steemit.

  Traducere făcută cu Google Translate, corectată apoi manual.

Sursa: https://www.criptorepublica.co/steemit-red-social-blockchain-con-mas-de-un-millon-de-usuarios/
      Dacă chiar mă gândesc bine ... Combinarea acestei rețele sociale Steemit cu  dTube  poate completa și / sau înlocui clasica opțiune facebook + youtube . DE CE ? Principalul avantaj: lipsa cenzurii, de orice fel. Principalul dezavantaj: Rețea socială, aproape necunoscută de vorbitorii de Română. Majoritatea din rețea sunt vorbitori de limbă engleză și coreeană, deci n-ar fi o problemă pentru majoritatea românilor. Engleza este a doua limbă ce o vorbesc mulți români. Dar pentru asta este nevoie de puțin curaj, multă răbdare pentru a începe de jos, poate de la ZERO. În acest moment nu știu câți români și câte postări/articole sunt în Română.
   N-am/n-avem nimic de pierdut să mergem să probăm acestă alternativă la facebook și youtube. Am făcut deja cererea de înscriere, aștept aprobarea ... și apoi mă apuc de treabă. Indiferent ce sens veți oferi vieții voastre, ne vedem acolo.

Distribuie dacă crezi că poate fi util și pentru semenii tăi !
Vă mulțumesc pentru curiozitate și Pe curând!
Paul Marian
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************