vineri, 21 septembrie 2018

Plutocrația I : Represiunea Politică în SUA. A Doua/Ultima Parte


   Bun găsit la partea a doua a unui documentar social, parte a luptei de clasă pentru drepturi și condiții mai bune de viață și de muncă. Numele acestor două părți unite este: Plutocrația, represiunea politică în SUA. Din motive de înțelegere și depozitare pe servere, am ales o dată în plus împărțirea filmului în două părți.
    În zilele când mii de oameni lucrau în mine, fiecare tabără minieră se afla sub dominația companiei și avea un ofițer de poliție care era pe lista salariilor. Magazinul companiei monopoliza bunurile care se vindeau lucrătorilor. Chiar aveau controlul asupra sistemului educativ; au angajat doar pe acei profesori care au fost de acord cu opiniile lor (companiei) și le-au permis doar manualele care erau aprobate de companie. Medicii și avocații au fost numiți de către companie pentru a evita ca angajații răniți să fie plătiți pentru daune și prejudicii pentru numeroasele accidente catastrofale ce le puneau viața în pericol. Legile erau regulile companiei și condițiile de muncă erau crude și nemiloase. Nu aveau voce și în orice moment oricare dintre ei era în pericol de a fi concediat, bătut sau împușcat.


    Minerii s-au văzut pe ei înșiși ca sclavi industriali și când Mary Harris Jones, un învățătoare irlandez-americană și activistă a muncii, a apărut pe scenă, erau gata să se revolte împotriva stăpânilor lor. Compania a contraatacat și a organizat o serie de raiduri ale poliției, în care au rănit și ucis deschis zeci de bărbați.
     Pe măsură ce exploatarea cărbunelui a împins economia americană la noi înălțimi, bărbați și copii care au ridicat-o de de la zero au continuat să fie considerați "neesențiali". Acest lucru a determinat minerii să se organizeze pentru a se lupta și a cere respectarea drepturilor lor.
    Dar minerii erau doar unul dintre grupurile de persoane care se confruntau cu opresiunea și nedreptatea pe pământ american. Lucrătorii feroviari, americanii nativi, săracii și americanii africani s-au confruntat cu abuzuri și o inegalitate similară.
    Charles Dickens, Mark Twain și alți scriitori ai timpului au documentat opiniile lor cu privire la lucrurile pe care le-au văzut și au experimentat în societate. În scrisul său din American Notes, Dickens a declarat: "Am văzut ... șmecherii desăvârșite la alegeri; manipulare fraudulentă cu funcționarilor publici; lașe atacuri asupra adversarilor, cu ziare scârboase pentru scuturi și pixuri închiriate pentru pumnale". 
   De-a lungul istoriei, multe companii au decis să intimideze muncitorii pentru a-i face să renunțe la dreptul lor de a trăi cu demnitate. E diferit astăzi ? Vizionați acest documentar acum și trageți dvs. concluziile.

 Vizionare Plăcută !

Link 1


Link 2


Linkuri alternative :  AICI 1AICI 2  și  AICI 3.

 Distribuie dacă crezi că poate fi util și pentru semenii tăi ! 

  Cu Lumină în Pace și Iubire !
  Paul Marian PolMar

Sursa: https://www.documentarystorm.com/plutocracy-political-repression-in-the-u-s-a/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************