vineri, 25 mai 2018

Viitorul tehnologiei mini-drone autonome - tehnologie IA


   Bun găsit  dragilor astăzi continuăm pe tema IA, mai corect pe o aplicare a IA: mini-dronele autonome. Acest scurt-metraj conține și avertismentul-video "Slaughterbots".
    Se pare că orice nouă tehnologie extraordinară la un moment dat poate deveni o armă. Înțeleg că există oameni răi, dar a ucide este singura concluzie la care lumea poate să ajungă? De ce să nu folosim tehnologia pentru a o dezactiva, pentru a da o palmă cuiva sau a liniștii? Gândirea nu se găsește niciodată cu acești oameni care gândesc că acest tip de tehnologie ajunge în mâinile greșite, sau poate fi preluată de către o IA mai avansată, se poate întoarce împotriva lor și să-i muște de ... Știți ce? Ei trăiesc din sabie ... 
   Am fost uimit de cât de departe a ajuns această tehnologie, eu voiam doar să o împărtășesc cu toții și tuturor.
   Este o inovație (de aceasta nu există nici o îndoială) că roboții sunt capabili să participe la războaie pe baza unor obiective clare, cu o marjă minimă de eroare, chiar dacă obiectivul este de a ucide ființele umane . Ideea poate părea terifiantă, dar în prezent este viabilă datorită progreselor tehnologice pe care le avem la dispoziție.

   Voci precum Elon Musk și Stephen Hawking nu au obosit să ne avertizeze cu privire la folosirea inteligenței artificiale în arme, o putere periculoasă care ar putea distruge rasa umană. Sub aceeași premisa este în derulare o inițiativă care urmărește să promoveze reglementarea globală care să interzică utilizarea și dezvoltarea de arme autonome, o inițiativă ce acum caută să ne avertizeze de acest pericol printr-un video terifiant. 
  "Slaughterbots": un clar și dur avertisment

  Această inițiativă este condus de Noel Sharkey, profesor de IA la Universitatea din Sheffield din Marea Britanie și președinte al Comitetului Internațional privind Controlul Armelor în Roboți, care împreună cu o coaliție internațională formată din profesori, cercetători și lideri tehnologici, au prezentat în Noiembrie 2017 la ONU un document ce caută să interzică dezvoltarea tehnologiei de inteligență artificială și fabricarea pe scară largă a hardware-ului pentru arme autonome. Legislația de asemenea caută urmărirea și monitorizarea oricărei persoane care încearcă să dezvolte acest tip de sisteme.

   Potrivit acestui grup, suntem pe cale de a crea arme autonome, care ar putea ucide fără ajutorul ființelor umane, și ca parte a efortului care urmărește să sensibilizeze întreaga lume, au creat o campanie printr-un scurt video care ne așează în acest viitor în care inovația scapă de sub control. O idee ce seamănă cu un capitol din Black Morror, dar ce ar putea deveni realitate în câțiva ani.

   În videoclip ni se face prezentarea unei nou model de dronă minusculă cu IA (inteligență artificială), care sunt capabile să efectueze atacuri împotriva "băieților răi" (indiferent cine sunt aceștia) cu o precizie uimitoare. Această tehnologie poate fi adaptată nu numai pentru atacurile personale, ci de asemenea la aeronave mari pentru atacuri nucleare și bătălii la sol.
   Tot ce au nevoie acești roboți sunt date cum ar fi vârsta, sexul, aspectul fizic, etnia sau un tip de etichetă sau model caracteristic pe îmbrăcăminte. Există chiar ideea de a ataca activiști prin intermediul monitorizării rețelelor sociale, unde toți cei care susțin un anumit hashtag sau cauză pot fi ținta acestor roboți.
   Dar, așa cum se întâmplă adesea în aceste cazuri, tehnologia cade pe mâini greșite, și se dezlănțuie o serie de atacuri împotriva unor senatori ai Statelor Unite, precum și împotriva mai multor studenți ce au în comun un video pe rețelele sociale pentru Drepturile Umane.


   Omul de știință informatician Stuart Russell de la Universitatea din California, Berkeley, spune că tehnologia pentru aceasta este deja aici, trebuie doar să fie miniaturizat și să se facă la scară masivă:
„Am lucrat în IA timp de peste 35 de ani. Potențialul său de a beneficia umanitatea este enormă, chiar în sarcini de apărare, dar a permite ca roboți să aleagă să omoare oameni va fi devastador pentru securitatea și libertatea noastră. Mii dintre colegii mei cercetători sunt de acord. Avem oportunitatea de a preveni viitorul pe care tocmai l-am văzut, dar spațiul nostru de manevră se închide rapid."
   Un exemplu în acest sens este faptul că în prezent există deja drone pilotate de computere, sisteme avansate de recunoaștere facială, care funcționează la o viteză ce depășește pe cea a ființei umane, precum și arme capabile de a apăsa trăgaciul fără nevoia ca să intervină un soldat. Acest grup de oameni de știință spun că dacă continuăm în acest fel, următorul posibil război va fi luptat la viteze amețitoare și în care numărul de pierderi de vieți omenești vor depăși tot ce am văzut până acum. 

 Vizionare Plăcută !

Link 1


Link 2


    Link alternativ :  ...   AICI .

  Cu Lumină în Pace și Iubire !
  Paul Marian PolMar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 27.03.2019 *

*********************************************************************
* Proiectul Cunoașterea este Universală va fi inaugurat în Octombrie 2018. Acesta va avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. *
*********************************************************************