vineri, 18 mai 2018

SAMADHI * Partea a 2a: Nu este ceea ce tu crezi


   Bun găsit dragilor, astăzi vă recomand spre vizionare un documentar excepțional ca grafică, conținut și învățătură. Iată despre ce este vorba:
    Cei mai mari învățători spirituali ai lumii din vremurile antice și moderne, au împărtășit viziunea că cel mai profund adevăr al ființei noastre nu este proprietatea unei anumite religii sau tradiții spirituale, ci poate fi găsit în inima fiecărei persoane.
    Poetul Rumi a spus: "Unde este acea Lună care nu răsare și apune niciodată?
   Unde este acel suflet care nu este nici cu noi nici fără noi, nu spune că este aici sau acolo, toată creația este făcută ca ochii s-o poată vedea.
    Pentru cei care-și realizează adevărata natură, esența de dincolo de nume și formă, ei sunt inițiați în misterul a ceea ce se află dincolo de poartă.
    O parabolă antică, parabola elefantului, a fost folosită pentru a descrie cum diversele tradiții indică de fapt spre un singur mare adevăr:  Un grup de oameni orbi, ating cu toții o parte diferită a unui elefant, obținând o anumită impresie despre ce este un elefant. Persoana care stătea la piciorul elefantului descrie elefantul ca fiind ca un copac. Persoana de la coadă spune că elefantul e ca o frânghie. Elefantul este ca o suliță, spuse acela care stătea în zona fildeșilor. Dacă cineva atinge urechea, elefantul pare ca un evantai. Persoana care atinge părțile, este sigur că elefantul este ca un perete. Problema este că noi atingem partea noastră de elefant și credem că experiența noastră este singurul adevăr.
    Noi nu recunoaștem și nu apreciem faptul că experiența fiecărei persoane este o fațetă diferită a aceluiași animal. 
 

    În acest film, atunci când folosim cuvântul Dumnezeu, este pur și simplu o metaforă a transcendentului, indicând către marele mistere, de dincolo de limitele minții egotice.
    Pentru a se realiza sinele adevărat, sau sinele imanent, cineva trebuie să-și realizeze natura divină.
    Fiecare suflet are potențialul să manifeste un nivel nou, mai înalt de conștiență, să se trezească din picoteală și din identificarea cu forma.
    Scriitorul și vizionarul Aldous Huxley, cunoscut pentru cartea lui, "Brava lume nouă", a scris de asemenea o carte pe care a intitulat-o: "Filosofia perenă", în care el scrie de unica învățătură care revine mereu și mereu în istorie, luând forma culturii în care este realizată, el scrie : "filosofia perenă este exprimată cel mai succint în formula sanscrită Tat Tvam Asi - tu ești acela ... Atman sau imanentul, sinele etern, este una cu Brahman, principiul absolut al întregii existențe. Iar la sfârșit, fiecare ființă umană, trebuie să descopere asta pentru sine însuși, să afle cine sunt el sau ea, cu adevărat ....
    Fiecare tradiție este ca o fațetă a unei pietre prețioase, reflectând o perspectivă unică a aceluiași adevăr, în timp ce, în același timp, se reflectă și se luminează una pe cealaltă.
    Indiferent care este limbajul sau cadrul conceptual folosit, toate religiile care reflectă învățăturile perene, au vre-un fel de noțiune că există o uniune cu ceva mai mare, ceva de dincolo de noi. Este posibil să învățăm să integrăm învățăturile dintr-una sau multe surse, fără a ne identifica simțul sinelui cu ele.
    Se spune că toate învățăturile spirituale adevărate, sunt pur și simplu, degete care indică spre adevărul transcendental. Dacă ne agățăm de dogmă, de învățătură, pentru confort noi vom fi blocați în evoluția noastră spirituală.
    Pentru a realiza adevărul de dincolo de orice concept, este abandonarea la toate agățările și atașamentele ... renunțarea la toate conceptele religioase.

 Vizionare Plăcută !

Link 1


Link 2


Link alternativ :  ...  AICI .

Documentarul SAMADHI 1 poate fi vizionat AICI .

  Cu Lumină în Pace și Iubire !
  Paul Marian PolMar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************