vineri, 13 aprilie 2018

Faptele Vorbesc: TE MĂNÂNCĂ DE VIU (Prima parte)

  Bun găsit la un nou documentar, împărțit în două părți, azi prima parte iar partea a doua va fi difuzată săptămâna viitoare. TE MĂNÂNCĂ DE VIU este un documentar despre alimentație, sănătate, mediu înconjurător, protecția animalelor și conexiunea care există între ele, plecând de la o alimentație vegană, pe bază de plante a ființei umane, și efectele pozitive asupra sănătății consumatorului de această alimentație, asupra mediului înconjurător și protecției animalelor.
   SĂNĂTATE: O întreagă alimentație pe bază de plante (vegetale) poate nu numai să prevină, ci să și inverseze o serie de boli. Mâncând alimente integrale bogate în nutrienți, evidențele demonstrează că nu trebuie să fim atât de bolnavi pe cât suntem.
   MEDIU ÎNCONJURĂTOR: Evitarea consumului de produse bazate în animale poate reduce emisia de carbon a unui individ cu 55 %. O alimentație bazată în plante reduce la minim efectele nocive asupra mediului ambiental decât oricare altă dietă tradițională.
  PROTECȚIA ANIMALELOR: Consumând o alimentație pe bază de plante înseamnă că deja nu mai sunteți de acord cu sacrificiile inumane, întunecate și brutale a 20.000 de animale pe minut, numai în SUA.
    Cum și de ce, ceea ce mâncăm este cauza bolilor cronice care ne ucid, și schimbarea a ceea ce mâncăm ne poate salva viețile printr-o decizie responsabilă la un moment dat.


          O formă savuroasă de a-și menține sănătatea

   Renunțarea la carne, lapte, ouă și alimente prelucrate nu înseamnă renunțarea la aromă, dar înseamnă renunțarea la o serie de boli cronice. Există rețete infinite și moduri creative de a mânca alimentele care maximizează sănătatea noastră. În multe cazuri, persoanele care au trecut de la o dietă standard tradițională la un stil de viață pe bază de alimente integrale și vegetarieni nu au fost toți inițial conștienți de cât de gustoase sunt alimentele nutritive.

"NU NE PUTEM REZOLVA PROBLEMELE CU ACEIAȘI MENTALITATE . ..PE CARE AM FOLOSIT-O CÂND LE-AM CREAT" - Albert Einstein

   Iar asta mi-a dat de gândit, mi-a dat de gândit enorm de mult.Suntem cea mai supra ponderală și obeză populație în istoria rasei umane. Noi ne mâncăm pe noi înșine.
    Nu-i pot blama pe doctori, ei nu sunt pregătiți în acest domeniu. Ei nu au învățat cam nimic despre nutriție în școala de medicină. Nu-mi place să spun asta, dar doctorul vostru știe despre nutriție probabil mai puțin decât tine...
    Eu cred că ar trebui să ne focalizăm mai mult pe calitatea mâncării care o înghițim. Noi suntem mult mai interesați de comoditate.
Schimbând ceea ce am pus în corpul meu mă poate ajuta să trăiesc mai mult. Mâncarea este medicament. Mă întreb dacă știe cineva asta.
    Zahărul cauzează o inflamație măsurabilă în interiorul pereților arterelor noastre cauzând distrugere în aliniamentul arterelor, în celulele endoteliale, făcându-le mult mai susceptibile la arterioscleroză și chiar mult mai susceptibile la inflamația care poate duce la cancer. Noi știm de asemenea că la câteva ore după ce am mâncat zahăr, se suprimă sistemul nostru imunitar, în special celulele criminale naturale care na ajută să luptăm cu infecțiile, iar acesta poate suprima sistemul nostru imunitar, pentru 4 sau 5 ore.
    Lactatele sunt cel mai toxic lucru pe care oamenii le pun în corpurile lor. Eu nici măcar nu aș numi-o mâncare. Noi suntem dependenți de tiparele noastre, obiceiuri cu care am crescut. Tu trebuie să te dezveți de ceea ce ai învățat. Nu este ușor să trebuiască să înveți ceva ce merge împotriva instinctelor tale dobândite.

"Oamenii sunt hrăniți de industria alimentară care nu oferă nicio atenție sănătății, și sunt tratați de industria sănătății care nu oferă nicio atenție alimentației." - Wendell Berry

    Oamenii care mănâncă dieta americană standard nu înțeleg:
    1. Implicațiile științifice ale acestora în corpurile lor, dar 
    2. ei adesea nu înțeleg că mâncarea i-a înrobit cu această componentă adictivă.
    Mâncărurile sunt cauza diabetului, ale bolilor de inimă și a multor forme de cancer, al hipertensiunii, iar dacă ele sunt cauza, cu siguranță sunt și soluția.
    Ce se află în farfuria noastră chiar afectează mediul nostru înconjurător. Mai multă încălzire globală este cauzată de animalele din crescătorii decât toate formele de transport combinate ... 
      Noi ne mâncăm pe noi înșine către mormintele noastre.
   Noi nu am avut niciodată mai multe pastile în istoria umană și totuși noi nu am avut niciodată mai multe boli cronice.

    Ceva este greșit cu această paradigmă, iar noi trebuie să schimbăm paradigma pentru a afla ceea ce funcționează mai bine.
 
   "Adevărul poate fi enigmatic. Ar putea să contrazică prejudecăți adânc menținute. Ar putea să nu fie ... ceea ce noi vrem cu disperare să fie adevărat. Dar preferințele noastre nu determină ceea ce este adevărat." - Carl Sagan

 Vizionare Plăcută !

Link 1


Link 2


Linkuri alternative :  AICI 1  și  AICI 2.

  Cu Lumină în Pace și Iubire !
  Paul Marian PolMar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************