duminică, 17 mai 2015

Remember Duminical : Bruce Lipton - Natură, educație și puterea iubirii

  Prin control genetic se înțelege ceva controlat de gene. În noua știință, acest control se numește „epigenetic”, ceea ce înseamnă o adevărată revoluţie în ştiinţă. Acel „epi-” din faţă înseamnă „deasupra”, aşa că atunci când spun control epigenetic, mă referă la controlul de dincolo de gene. Și dintr-o dată apare întrebarea: Ce anume controlează genele? MINTEA NOASTRĂ. Aceasta este noua ştiinţă. Ea ne spune că dacă schimbi modul în care experimentezi viaţa, dacă îţi schimbi credinţele, emoţiile şi atitudinile, atunci îţi schimbi conformaţia genetică. De ce e important asta? În vechea paradigmă, cea cu controlul genetic, tu eşti o victimă, deoarece genele te controlează. Noua paradigmă, noua ştiinţă, spune că tu eşti stăpânul, deoarece îți poţi schimba conformaţia genetică prin schimbarea credinţelor, a stilului de viaţă, a emoţiilor. Este în același timp modul prin care îți poţi crea boli și modul prin care te poţi vindeca, totul fiind legat de credinţele tale.
  Acum înțelegem mai bine ce înseamnă remisia spontană: cineva care are o boală în faza terminală, dacă-şi schimbă credinţa, dintr-o dată se vindecă. Cu ajutorul noii științe, noi ne putem controla sănătatea, putând trece de la postura de victimă, la aceea de stăpân al vieţii şi sănătăţii noastre. Asta schimbă întreaga viziune asupra sănătăţii şi a relaţiilor interumane. E o schimbare profundă la nivelul ştiinţei.

   Pentru că până acum am privit corpul uman ca pe un autovehicul, pe care, atunci când ceva nu merge, îl repari, am creat medicamentele. Acestea sunt niște substanțe chimice pentru a repara un corp „chimic”. Noi gândim că, fiind vorba de un corp fizic, e suficient să punem în el chimicale, pentru a-l repara. Într-adevăr, corpul nostru este ca o maşinărie. Are părţi fizice, molecule, reacţii chimice etc. Dar elementul care a fost lăsat afară e „șoferul”. Corpul nostru are un șofer! Este mintea noastră! Mintea este şoferul invizibil al maşinii. De ce e important de știut? Dacă eu vă dau o maşină, dar dv. nu aveţi nicio calificare, deci nu ştiţi să conduceţi, o veţi lovi și o veți strica. Şi atunci ar trebui ca tot timpul să reparaţi la maşină. Dar dacă învăţaţi să șofați, mașina va funcționa și vă va servi timp îndelungat. Ce vreau să spun? Dacă nu oferim minţii noastre o „şcoală de şoferi” pentru a fi capabilă să ne conducă vehiculul, atunci ea îl poate distruge. Aceasta este adevărata problemă cu care ne confruntăm în lume, deoarece până acum, ştiinţa şi medicina au vorbit despre minte ca despre ceva invizibil și, conform principiilor newtoniene, numai lumea fizică este cea pe care trebuie s-o studiem. Medicina a exclus mintea din ecuație, spunând: „Dacă ceva nu merge bine în corpul tău, înseamnă că acel ceva s-a stricat”. Acum am aflat că lucrurile nu stau aşa. De fapt mintea controlează biologia.

   Mintea este ansamblul de forţe invizibile, care sunt gândurile, iar gândurile vă influenţează biologia. Din acest motiv, dacă aveţi gânduri care nu sunt armonie cu viaţa şi cu celulele din corp, dacă aveţi gânduri dezechilibrate, vă autodistrugeți. Aceste gânduri invizibile vă modifică biologia corpului. Vechea ştiinţă spune că nu e nimic rău cu dv., ci doar cu anumite părţi dv., care s-au defectat. Dar noua ştiinţă spune: Nu! Dacă ceva nu e în regulă cu dv., în 90% din cazuri asta n-are nimic în comun cu corpul dv. fizic, ci doar cu gândurile dvs., adică cu modul în care ele vă „conduc” corpul și pagubele pe care vi le fac. Gândurile dv. fac asta!

   În prezent medicamentele alopate sunt cea mai mare problemă în îngrijirea sănătăţii, deoarece ele sunt cele care ne creează bolile şi probleme serioase cu care ne confruntăm. La facultăţile de medicină se învață că celulele comunică între ele prin reacţii chimice, hormoni, factori de creştere, neuropeptide etc. Se crede că asta e singura formă de comunicare. Datorită fizicii cuantice, acum știm că celulele nu comunică exclusiv prin substanţe, ci și prin vibraţii ale energiei, și aceasta într-un mod mult mai eficient. Celulele trimit continuu vibraţii unele spre altele. Este o descoperire importantă, deoarece nu mai e vorba de chimie. Vibraţia influenţează comportamentul celulei. Așadar, în loc să tratăm prin medicamente alopate şi substanţe chimice, putem vindeca cu energie. Acest lucru este cunoscut de mult timp! Atâta doar că într-o lume a fizicii newtoniene şi a medicinii moderne, s-a decis să ne bazăm pe medicamentele alopate şi pe corporaţiile farmaceutice. Iar ele nu vor ca noi să ştim despre vindecarea prin energie dintr-un motiv foarte simplu: vindecarea prin energie nu costă bani. Nu trebuie să cumperi nimic. Este motivul pentru care coroporaţiile farmaceutice nu vor să ni se spună că ne putem vindeca şi altfel, deoarece le-am strica afacerile. Din păcate, medicina este în cea mai mare parte controlată de corporaţiile farmaceutice.



  În proiectul „Genomul uman”, cercetătorii au pornit de la premisa că genele ne controlează viaţa. Ei au făcut următorul raționament: dacă ar avea o listă a tuturor genelor atunci orice problemă, a oricărui om de pe planetă, ar putea fi reparată cu ajutorul unei gene. De exemplu, dacă mi-aş dori să am mai mult păr, şi dacă aş şti care este gena care face să crească părul, aş putea să-mi creez acea genă prin inginerie genetică, mi-aş transplanta-o, și ea ar face să-mi crească părul din nou. Tot așa, dacă aș ști care este gena care produce cancerul, aş putea stopa boala. Oamenii aceia chiar au crezut că dacă vor cunoaşte toate genele, vor putea controla fiecare caracteristică a vieții, deoarece dogma spune că genele controlează viața.

  Interesant este că proiectul „Genomul uman” a fost realizat tocmai datorită corporațiilor farmaceutice. Cercetătorii, bazându-se pe informația vehiculată de știință cum că trebuie să existe cca 150.000 de gene pentru a crea un corp uman, le-au spus corporatiștilor că pentru fiecare genă s-ar putea crea un nou medicament. Deci dacă tu, Cristian, ai vrea să-ţi modifici înălțimea, ți-aș da o genă care să te facă mai înalt. Sau poate vrei o genă pentru abilități muzicale, cum a avut Mozart. Atunci aș crea prin inginerie o genă de tipul acesta...

  Toate aceste idei sunt rezultatul credinței că genele controlează totul. Concernele farmaceutice, gândindu-se la cele 150.000 de gene, și-au imaginat: „Oh, asta ar însemna 150.000 de noi medicamente!”. Şi atunci au zis: „Hai să facem o listă a tuturor genelor, iar pe urmă le vom folosi pentru a trata pacienți. De fapt, ei se gândeau cum să facă bani şi nu cum să ajute oameni. Acesta e motivul real pentru care s-a demarat proiectul. Marea surpriză a fost atunci când au sosit rezultatele. În realitate, au fost identificate doar 23.000 de gene! Cum era posibil? Știinţa afirmase că trebuie să existe 150.000! Asta însemna că ştiinţa greșise, deoarece lipseau 127.000 de gene! Dar ele nu lipsesc, ci pur şi simplu nu există.

  Cum a putut să afirme știința că există 150.000 de gene, când în realitate sunt numai 23.000? Pentru că ştiinţa s-a bazat pe un sistem de credințe greșit. De fapt, genele nu controlează viaţa în felul în care am crezut noi că o fac. Acum ştim că mintea poate folosi 23.000 de gene, cu care poate crea 150.000 de proteine diferite. Înainte, se credea că o genă creează o proteină. Logica a fost că, din moment ce există 150.000 de proteine diferite, trebuie să existe 150.000 gene. Adevărul e că avem 23.000 gene care creează 150.000 proteine diferite. Asta înseamnă că unele gene creează mai mult decât o singură proteină, ceea ce schimbă întregul sistem de credinţe. Acest rezultat a infirmat şi credinţa că ingineria genetică ar fi ceva uşor de realizat.



Bruce Lipton - Natură, educație și puterea iubirii (RO)
Link 1 :



Link 2 :

 
Cu Lumină în Pace și Iubire !

Sursa: http://frumoasaverde.blogspot.com.es/2013/06/bruce-lipton-influenta-psihicului.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************