vineri, 9 martie 2018

Peter Eigen * CUM SĂ EXPUI CORUPȚIA


    Bun găsit dragilor, revenim prin zona socială și vă prezint expunerea domnului Peter Eigen ce este supărat pe corupție și vă va expune părerea sa.
      În secolul al XXI-lea, lipsa economiilor, lipsa guvernelor și a comunităților eșuate sunt în permanență legate de corupția care le cuprinde. Nivelul corupției variază, dar și nivelul eșecului exprimat în situații diferite. Cel mai interesant punct al acestei discuții cu mine este faptul că corupția guvernelor și a întreprinderilor nu afectează doar viața oamenilor sau a economiei, ci afectează mediul. Clădirea neîntreruptă a centralelor electrice din unele dintre cele mai bogate locuri ale resurselor de pe Pământ nu se oprește. După cum subliniază domnul Eigen, acestea sunt adesea primele planuri puse în aplicare, deoarece nu se ia în considerare decimarea pe care unele planuri o pot provoca. Eigen propune povești interesante, împreună cu unele soluții sistematice care ar putea furniza vindecarea bolii extinse a corupției înainte de a fi prea târziu.
    "Am devenit convins că această corupție sistematică, care este pervertirea politicii economice în aceste țări, care este principalul motiv al mizeriei, al sărăciei, al conflictelor, al violenței, al disperării în multe dintre aceste țări".
    Cea mai mare parte a cheltuielilor programelor care distrug lumea sunt scandaloase - unele până la un miliard de dolari pentru a oferi enegrie unei națiuni care nu va avea consumatori. În loc să pună bani în stabilizarea comunităților, stabilizarea guvernelor și stabilizarea vieților, companiile mari au pus banii în ceea ce arată bine pe hârtie, dar nu au un beneficiu realist pentru clienți sau "destinatari". Ignoranța lumii actuale este destul de respingătoare.
  "Mai mult de un miliard de oameni sub pragul absolut al sărăciei, că avem mai mult de un miliard de oameni fără apă potabilă în lume, de două ori acest număr, mai mult de două miliarde de persoane fără salubritate și așa mai departe, și de consecințele bolilor mamelor și copii, încă, mortalitatea copiilor de peste 10 milioane de oameni în fiecare an, copiii morind înainte de vârsta de cinci ani. Cauza acestui fapt este, într-o mare măsură, corupție mare ".
  Ignoranța sau, mai degrabă, indiferența guvernelor lumii de a oferi ajutorul pe care țările și oamenii din întreaga lume o solicită este căderea feței. În timp ce economia se poate infiltra și declina, viața oamenilor nu poate fi niciodată luată în considerare, dar nu numai că mediul este distrus de aceste proiecte. Mediul inconjurator ajunge la punctul in care ecosistemele sunt atat de distruse incat nu se pot repara singuri sau de la populatia de animale care odinioara locuiau acolo. Lumea se află într-un echilibru sistematic, iar atunci când echilibrul este schimbat, nimic nu va putea să-l returneze unde era. Accentul acestor proiecte nu este acela de a oferi o afacere McDonalds în Africa, unde nimeni nu este în stare să-și permită alimentele sau chiar să știe cum să lucreze o mașină de prăjit, este vorba despre furnizarea de apă, canalizare,
  Pentru a pune o scurtă poveste, guvernele din întreaga lume, inclusiv unele dintre cele mai prospere, se luptă în mod constant cu corupția care este atât de interconectată în jurul guvernului. Corupția a devenit unul dintre primele lucruri care îmi vine în minte atunci când mă gândesc la guvernul modern. De la mituirea întreprinderilor mari la programele scumpe liberale promițătoare de schimbare, lumea se află într-un "răgușit război" constant între a face lucrurile morale și a fi de succes. Dar cel mai interesant este faptul că majoritatea întreprinderilor sau guvernelor nu se străduiesc să fie corupte, ci se străduiesc să aibă succes. Definiția lor de succes este totuși deformată. Ei cred sincer că îndoirea legii prin luare de mită și acorduri scurte este singura modalitate de a avea succes.
  Aș argumenta împotriva asta.
  Dacă guvernul a petrecut o jumătate de oră mai mult timp gândindu-se la modul în care deciziile lor ar afecta efectiv economia, mediul sau lumea, pe măsură ce încearcă să-și îndoaie ideile și legea, ar fi de două ori mai prospere, atât în ​​mod literal cât și figurativ .
  "Dar ceea ce spun din experiența mea foarte practică, dacă societatea civilă are dreptate și se alătură altor actori, în special guvernelor, guvernelor și instituțiilor lor internaționale, dar și actorilor internaționali mari, în special celor care s-au angajat la responsabilitatea socială a societății, atunci, în acest triunghi magic, între societatea civilă, guvern și sectorul privat, există o șansă extraordinară pentru noi toți să creăm o lume mai bună ".
  Natura coruptă a acestor guverne se poate schimba. Trebuie să se schimbe. Lumea bunăstării este în joc. Avem nevoie de mai mulți oameni ca Eigen, care luptă împotriva corupției guvernelor din întreaga lume. Singurii oameni care pot schimba modul în care funcționează guvernul sunt guvernul însuși. Guvernul trebuie să fie conștient de devastarea pe care o provoacă asupra lumii din jurul lui. Ei trebuie să fie familiarizați cu planurile lor și cu modul în care acestea afectează restul lumii, nu doar profitul inițial. Mediul, precum și oamenii care trăiesc în el, nu sunt dispensabili și este timpul să începem să rezolvăm mizeria pe care am creat-o.
 Vizionare Plăcută ! 


 
Link alternativ :  ...  https://goo.gl/mNcgaz

  Cu Lumină în Pace și Iubire !
  Paul Marian PolMar

Sursa: http://www.ted.com/talks/ngozi_okonjo_iweala_on_doing_business_in_africa.html
https://tedxproject.wordpress.com/2010/05/10/peter-eigen-how-to-expose-the-corrupt/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************