luni, 24 februarie 2014

Yunio: Un Dropbox de 1TB



" Zilele trecute Dropbox a avut probleme. O ştiu toţi cei care folosesc serviciul. Ca un făcut, duminică mi-am uitat hârtia listată cu nişte notiţe, de care aveam nevoie la o întâlnire, dar mi-am zis: lasă că am Dropbox-ul pe telefon! Nu mergea şi chiar m-am enervat. De aceea poate am fost deschis să testez o alternativă din China. Yunio este numele serviciului şi este de câţiva ani, aşa că merită cel puţin încercat. Ca facilităţi să ştiţi că bate Dropbox-ul. Problema e doar de nume… sau de renume mai exact. Pentru mulţi Yunio nu spune nimic pe moment.
     Şi am să pornesc de la aspectul deja sesizat din titlu: startul este de 1TB spaţiu. Mamăăăăăă! Eu la Dropbox folosesc spre 30GB şi desigur că m-aş putea întinde mai mult. Cu 1TB poţi avea cam orice e valoros de pe calculator copiat şi in the cloud de siguranţă. Înainte să se pornească cei cu “nu e sigur de păstrat in the cloud” repet: fiecare discerne ce poate fi pus acolo şi ce nu. Şi la mine harddiskul de 3TB e de aur şi ţine ce e important, dar am grămadă de zeci de GB in the cloud cumulând Dropbox cu Picasa cu Flickr şi alte servicii. Apropo de securitate, după cum vedeţi mai jos, Yunio se laudă cu măsuri de securitate deosebit de puternice. Dar sincer nu le pot evalua ca să îmi dau cu părerea. Şi revenind la spaţiu, acel 1TB creşte cu 1GB pe zi. Nu e cool? Desigur, 1GB pe zi de folosire. Dacă programul de sincronizare rulează zi de zi, veţi avea zi de zi câte un GB în plus. Chiar prea mult spaţiu :).


       Apropo de spaţiu, între puţinele lucruri de reproşat ar fi că nu afişează bine spaţiul ocupat. Deranjant, clar, dar desigur nu e riscul să ocupi acel 1TB oferit. Ca viteză, a avut unele momente extraordinar de bune. Desigur, dacă vrei din prima zi să sincronizezi 45GB de date nu va merge instant. Vei aştepta ore, zile. Dar oricum s-a descurcat decent. Ce îmi place la nebunie – la nebunie!!! – e că poţi orice folder să îl adaugi spre sincronizare cu un click dreapta din Explorer (la Dropbox se poate face apelând doar la şmecherii). Şi poţi oricând opri sincronizarea, iar fişierele încărcate deja vor rămâne acolo.


    Programul de sincronizare este disponibil sub Windows, Mac OS X, dar şi Linux. Există şi aplicaţii pentru iOS şi pentru Android. Spaţiul poate fi folosit şi pentru depozitare, nu doar pentru sincronizare. Iar ce îmi place de asemenea mult sunt opţiunile de partajare. Ia priviţi mai jos ce opţiuni minunate! Poţi alege linkul să expire după o anumită dată. Sau descărcarea să se facă doar cu parolă. Sau doar răspunzând la o anumită întrebare. Sau doar de n ori. Cool! Una peste alta serviciul este cool. Mare parte e în engleză, dar în documentaţie eu am dat doar de chineză :). Noroc că în principiu merge totul cam cum am aştepta."

Autor articol : Radu Capan
Sursa : http://www.cnet.ro/2014/01/15/yunio-un-dropbox-de-1tb/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************