vineri, 24 februarie 2017

DocumentarFain: Planeta Norocoasă

  Bun găsit dragilor, acest documentar este un imn/odă pentru  frumusețea planetei noastre și o amintire despre delicata fragilitate al locului în care trăim.   Folosind soarele ca ghid, începem o călătorie interesantă, cu o escală în Arctic, unde o familie de urși polari se trezesc sub primele raze ale primăverii în căutarea hranei, înainte de dezgheț.

    La jumătate de planetă distanță, un elefant-femelă și puiul ei trebuie să împartă apa limitată, cu un grup de lei.


  Vom însoți o balenă cu cocoașă în migrarea sa de 6000 km până în Antarctica, timpul în care va lupta pentru a-și menține puiul ei în siguranță.  Această călătorie de neuitat prin diferite anotimpuri și luptă de zi cu zi pentru supraviețuire pe planeta noastră, este filmată cu cele mai noi camere de înaltă definiție. Începând cu incredibilele peisaje niciodată văzute, până la detaliile mai intime ale vieții ale creaturilor noastre iubite și evazive creaturi sălbatice.   O călătorie extraordinară pe care vă va lăsa cu siguranță fără suflare.   Producătorii filmului "Deep Blue" fac o călătorie fascinantă de-a lungul și de-a latul Terrei, de-a lungul celor patru anotimpuri, pentru a portretiza contrastul dintre diferitele părți ale planetei și transformările sale naturale. Condițiile de supraviețuire ale unor specii de animale, comportamentul lor natural, ocazional cu elemente foarte comice, de asemenea, fac parte dintr-un documentar extraordinar realizat cu cele mai sofisticate tehnici, la fel ca serialul de televiziune BBC Planet Earth. Documentar regizat de doi veterani ai postului britanic, serialul a folosit 5 ani de filmări, cu mai mult de 200 de locații din 26 de țări diferite, și nu mai puțin de 250 de zile de fotografii aeriene. O muncă uriașă care reușește să arate în toată splendoarea frumusețea din regnul animal, în timp ce avertizează despre progresivul și îngrijorătorul pericol de dispariție.
   Curiozități  
   Pentru a dispune de acest documentar excepțional au fost necesari cinci ani de producții filmate în 200 de locații din 26 de țări timp de 4500 ore pe teren, cu mai mult de 40 de echipe de specialiști și un buget de 47 de milioane de dolari. Rezultatul a fost obținerea de imagini cu tehnici de filmare folosite pentru prima dată în lume și anume:
    *Apariția urșilor polari, Kong Karls Land, Norvegia - BBC a fost prima care a obține o autorizație din partea guvernului norvegian pentru a avea acces la această zonă de vizuini ale urșilor polari - nimeni nu a mai fost acolo de 25 de ani.
   
*Ursul Polar vânând deasupra gheței marine din Svalbard, Norvegia - Cu tehnologia Cineflex (aeriană), a fost prima dată în filmarea unei perspective unice a urșilor polari evitând gheața marină - imposibil de filmat de pe pământ.
   
*Lupi la vânătoare de reni Caribu - Teritoriile de Nord-Est, Canada- Prima vânătoare complet filmat din aer cu tehnologia Cineflex.
   
*Păsările paradisului, Western Highlands, Papua Noua Guinee - Nivelurile scăzute de lumină la care aceste păsări fac exchibițiile lor în pădurile tropicale din Papua Noua Guinee au împiedicat anterior pe realizatorii de cine - funcționarea cu nivel scăzut de lumină a noii tehnologii HD au permis echipei acestui documentar să le filmeze în detaliu.
   
*Cireșii în floare și schimbarea frunzelor - Nu a fost folosit CGI în filmarea acestui documentar - totul a fost realizat prin avansata fotografie a lipsei de timp.
    
*Primele imagini aeriene de înaltă calitate a Himalayei - Avionul de recunoaștere al armatei din Nepal a făcut posibil această filmare.
     
*Accesul unic la lanțul muntos Karakorum, în Pakistan - Lanțul are cel mai mare număr de cele mai înalte vârfuri din lume decât oricare altă parte a planetei.
      
*The Tepuis din Venezuela - Vârfurile plate izolate, care au inspirat Lumea pierdută a lui Conan Doyle.
       
*Prima oară când s-au folosit camere de super-mare viteză în afara unui studio - Personalul acestui documentar au adaptat și adecvat camerele de mare viteză, utilizate la testele de impact pentru mașini și balistica muncii pe teren. Aceste camere au făcut posibile secvențele atacului de rechin și vânătoarea Ghepardului.


Vizionare Plăcută !



Link alternativ :  https://goo.gl/z3L8sX

   Cu Lumină în Pace și Iubire !
    Paul Marian PolMar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************