duminică, 28 februarie 2016

Remember Duminical : Fără limite (2011)


 Bun găsit dragilor,

  Ce ai face dacă ai putea să iei o pastilă și dintr-o dată să îți accesezi 100% din capacitatea creierului? Aceasta este premisa filmului Limitless (Fără limite), care mi-a lăsat niște întrebări interesante în minte. Iată povestea, pe scurt:
   Eddie Morra este un scriitor cam fără inspirație, a cărui viață se schimbă radical de îndată ce începe să "se trateze" cu niște pastile-minune de pe piața neagră farmaceutică . Pastilele aveau rolul de a-i reda spre folosință întreaga memorie, conștient și inconștient acumulată de-a lungul întregii vieți și de a-i facilita sinapsele rapide între toate aceste cunoștințe aflate în cantitate mare la dispoziția sa. Și astfel devine capabil de performanțe extraordinare, cum ar fi să învețe o limbă străină într-o singură zi, să rezolve ecuații foarte complexe în viteză, să "descopere tipare ascunse" în jocul de bursă.
  El spune, la un moment-dat: eram orb și acum văd. El începe să "vadă" noi posibilități pentru viața lui pe care și-o transformă rapid. Senzația este de... cădere în sus (cum am auzit de la un amic), căci de la un scriitor ratat, în final tipul ajunge senator și se pregătește să candideze la președenție. Prietena lui care îl părăsise când era amărât și lipsit de noroc a fost din nou atrasă de el ca de un magnet atunci când a ajuns pe val.
    Acțiunea este condimentată prin faptul că nimic atât de prețios nu vine gratuit. Pilula era un drog puternic cu toate efectele caracteristice unui drog. Se simte rău. Rechinii din piața neagră îl caută să îl vâneze și să îi ia "marfa". Apare și Robert de Niro care este un magnat cam rău la suflet ( :) în film) .
    Mi-a plăcut felul în care Eddie s-a transformat pe parcursul fimului, dintr-un tip ciufulit și confuz într-un bărbat carismatic și degajat. El spune: I feel limitless! I was blind and now I see.
   Lăsând la o parte povestea filmului, am obținut un posibil răspuns la întrebarea: Ce înseamnă, cum te simți, ce poți face când/dacă devii mai deștept?
  Mă gândesc și: Eu ce aș face dacă aș fi mai deșteaptă? Care este "versiunea mea perfectă"?

Server 1

Server 2

 
PS : Nu sunt adeptul pastilelor în viața de zi cu zi și nici în filme. Mi se pare o formă discretă de manipulare, precum că ... există pastila magică. Nu am auzit de așa ceva, acesta este un film, tratează-l ca atare, și alege să înveți din ideile educative. Pastila este un ambalaj în care se pune un amestec de substanțe, de obicei chimice ... etc.  Învață să fii  ... Magicianul vieții tale, ești Alchimistul ce cu ajutorul spiritului modelează materia. Ești ... , adu-ți aminte, cercetează, evoluează, ... , co-Creatorule !

   Cu Lumină în Pace și Iubire !

    Paul Marian PolMar

Sursa : http://www.zfilmeonline.eu/2015/11/limitless-dincolo-de-limite-2011-online.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************