duminică, 29 noiembrie 2015

Remember Duminical : Colapsul economic și prăbușirea civilizației industrializate

                  "Că iubirea de argint este rădăcina tuturor relelor și cei ce au poftit-o cu înfocare au rătăcit de la credință, și s-au străpuns cu multe dureri."         I Timotei 6:10 Bun găsit dragilor, 

 filmul COLLAPSE (2009) este un interviu romanțat cu Michael C. Ruppert, un ex-poliţist american cunoscut celor interesaţi mai cu seamă pe baza asocierii cu From the Wilderness, societate/newsletter pe care o conduce şi care se ocupă cu problemele actuale în domeniul crizei economice, sociale şi politice. Conform propriei sale vederi, Michael Ruppert nu este un teoretician al conspiraţiei, de vreme ce ideile şi dezvăluirile sale sunt deja realitate actuală, practică.

    Printre temele principale vehiculate în film se află consecinţele epuizării combustibilului fosil (expuse extrem de clar) şi războaiele moderne ca mijloace de perpetuare a unei economii globale muribunde ("războiul" din Irak împlineşte anul ăsta frumoasa vârstă de 7 ani, iar cel din Afganistan face o decadă la anul). Demascarea sistemului monetar şi a sistemului economic curent, care necesită creştere infinită prin însăşi schema mecanismelor sale intime, alături de analogiile recurente cu ceea ce ştim despre Univers, şi anume că nimic nu poate crește la infinit fără a cădea finalmente, pentru a se ridica din nou în altă formă, completează tematica filmului cu nimic mai puţin decât enunţarea frivolă a principiului dialectic hegelian (atât de drag mie).  Elementul fundamental din Collapse constă în referirea neechivocă (şi lipsită de melodramă) la criza omului și la necesitatea imperioasă a schimbării minții înseși, în fiecare dintre noi, ca unică soluție cu adevărat fezabilă în anii care vor urma.
  "Actorii" nu există, Michael C. Ruppert este singurul personaj, real, şi apare foarte uman, sătul, exasperat, deprimat, entuziast, dezabuzat. Poate uşor prea american ca să fie credibil 100% ca personalitate. Ceea ce nu trebuie să altereze percepţia ideilor sale şi, mai ales, nu trebuie să stea în calea meditației fiecărui spectator pe marginea Problemelor ridicate."

 * (Te rog răbdare la vizionare, închide întâi publicitatea) *  
  Cu Lumină în Pace și Iubire !

    Paul Marian PolMar

Surse : http://www.netarhia.ro/collapse-2009-review.html, http://fymaaa.blogspot.com.es/2010/09/colaps-27092010.html și http://www.jurnaltv.ro/video/Colapsul_economic_si_prabusirea_civilizatiei_industrializate#.UgvrTFrrMMQ.google_plusone_share

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu