duminică, 30 august 2015

Filmul de Duminică : K-Pax Ro (2001)

 Bun găsit dragilor,    
continuând cu filmele SF recomandate cu drag, azi readuc la vedere, filmul  K-Pax (2001) cu subtitrare în limba română.  
  În acest film, Kevin Spacey, de două ori laureat al Premiilor Oscar, interpretează rolul unui bărbat inofensiv care sălăşluieşte în Gara Centrală din New York. Celălalt rol este interpretat de Jeff Bridges, în rolul unui psihiatru experimentat dintr-un spital public cu personal scăzut. Drumurile celor doi se întâlnesc atunci când poliţia îl predã pe Prot (interpretat de Spacey) doctorului Mark Powell (Jeff Bridges), deoarece primul pretinde că lumina este mult mai puternică pe Pământ decât pe planeta sa natală, K-Pax. Dr. Powell are suficientă experienţă cu persoane care suferă de diverse forme de paranoia şi speră să-l aducă Prot pe drumul cel bun şi să obţină adevărul de la el.

   Însă Prot povesteşte că este într-o misiune de observaţie şi cã viaţa pe Pământ diferă de cea de pe K-Pax, unde speră să se întoarcă până la sfârşitul verii. Poveştile sale despre viaţa de pe o planetă aflată la 1000 de ani lumină de Pământ trezesc curiozitatea colegilor de salon, care îşi doresc cu toţii să-l însoţească în apropiata sa plecare. Această euforie nu este împărtăşită însă şi de Dr. Powell care doreşte să recurgă la orice mijloc pentru a scoate adevărul de la pacientul său. Însă pe măsură ce mijloacele folosite se dovedesc neputincioase, Powell începe să se îndoiască de lucrurile în care a crezut toată viaţa. Lucrurile se înrăutăţesc pentru doctor atunci când Prot este pus față în faţă cu un grup de astrofizicieni ce par uimiți de cunoştinţele sale…

Vizionare Plăcută !

   Cu Lumină în Pace și Iubire !

    Paul Marian PolMar

Sursa: http://filmehd.net/filme-online-k-pax-2001-gratis-subtitrat.html

2 comentarii:

  1. http://www.filmeindiene.info/extraterestrul-pk-2014/ O comedie SF indiana,in care descrie viata unui extraterestru in hatisul dogmelor religioase.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun film, Mulțumesc!.
    Din dorința de control a tot și toate se pierde calea spre spiritualitate, suntem controlați total, de când ne naștem, în baza unui certificat și până plecăm, ultimul certificat și totuși... .

    RăspundețiȘtergere