duminică, 18 ianuarie 2015

Filmul de Duminică : Viața lui Buddha

  Istoria budismului este povestea călătoriei unui om către iluminare și a învățăturilor și modului de viață pe care și le-a însușit.   Regăsind calea spre iluminare, Siddharhta a fost condus din durerea suferinței și a renașterii pe drumul înălțării și s-a făcut cunoscut sub numele de Buddha sau “cel trezit”.
   Într-o zi, ajuns la maturitate, căsătorit și având un copil, Siddhartha a ieșit din curtea palatului regal în care trăia. Afară, a văzut un bătrân, un bolnav și un cadavru. Acest lucru l-a tulburat într-o mare măsură și învățat că boala, bătrânețea și moartea sunt soarta inevitabilă a oamenilor – o soartă de care nimeni nu poate scăpa.
   Siddhartha a văzut și un călugăr, lucru pe care l-a considerat un semn că ar trebui să părăsească viața fără de griji a palatului și să trăiască în continuare ca un sfânt pustnic. Călătoriile sale i-au revelat mare parte din suferințele lumii. A căutat o cale să scape inevitabilitatea morții, a bătrâneții și a  durerii, studiind alături de clericii vremii. Nu a primit însă nici un răspuns…


Link MyPc îți permite să-l vezi când ai timp, acasă.

Cu Lumină în Pace și Iubire !    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu