joi, 23 mai 2013

SEXUL - Poarta Secretă Spre Rai?

  Ideea esentiala a filmului este ca omul a pierdut conexiunea cu divinul datorita pierderii energiei sexuale prin orgasm. Asa ca se recomanda castitatea in cuplu, deoarece, se spune ca o persoana singura nu-si poate ridica Kundalini. Oare? Sa fim seriosi ! Sunt jdemii de exemple de oameni care si-au trezit aceasta energie singuri, in meditatie, in solitudine, in retrageri, in rugaciune, in manastiri, samd ...

  Se considera in film ca orgasmul o otrava a sufletului. Oare? 
Poate doar dorinta excesiva pentru a obtine aceasta senzatie, dorinta de nestapanit, atasamentul pot fi considerate otrava sufletului si caderea in pacat ...

Insa, noi am presupus ca este vorba doar de orgasmul cu descarcarea semnitei, desi nu se specifica clar. In alte traditii se spune ca orgasmul si ejacularea nu este acelasi lucru, ca se poate obtine orgasm fara ejaculare. Intrebarea care se pune este: atunci cand faci copii nu ejaculezi? Se poate si ejaculare fara orgasm?

  Se mai spune in film ca asa a venit Iisus pe lume prin "conceptia  imaculata" . Nu prea am inteles ce au vrut sa spuna? Adica barbatul nu a ejaculat in femeie si nu a avut orgasm?

Din punctul nostru de vedere , aceasta "conceptie imaculata" poate fi obtinuta si prin inginerie genetica. Dar asta este una din miile de interpretari posibile ... Nu?

Desi din film cel mai clar iese in evidenta ideea ca orgasmul este marele pacat, in realitate, citatele date spun ca abuzarea de sexualitate, desfraul, ejacularea excesiva ar fi marele pacat.

Noi consideram ca adevarata cale este cea de mijloc. Ideal este sa poti sa ajungi sa transmuti si sa sublimezi intregul potential vital si sexual, in energii mai inalte, mai spirituale (fiind o cale regala de evolutie spirituala), dar pentru a face acest lucru nu este asa de simplu pe cat se spune si se vrea. Nu toata lumea are timp sa practice yoga sau alte cai spirituale menite sa ajute la transmutarea si sublimarea acestui potential. Aceasta cale nu este pentru toti si nu o putem considera singura cale spirituala, asa cum ne sugereaza autorii acestui film. Nu toti reusesc. Si daca nu reusesti ce faci? Daca te abtii energia se acumuleaza , se acumuleaza si s-a observat ca aceasta energie sexuala acumulata se cristalizeaza la nivelul planuluii fizic, generand chisturi ovariene si alte probleme la femei, dorinta sexuala nestavilita sau o ofilire a acelui ceva din interior care este ca un motor al vietii in unele cazuri, dureri in zona sexuala la barbati sau noduli diversi. In plus, unii clarvazatori, au observat la cei care practica continenta sexuala si au activitate sexuala fara ejaculare, ca atunci cand nu sublimeaza aceste energii, au o predispozitie mediumica catre posedare, ca exista anumite entitati parazite care se hranesc subtil cu energia lor sexuala , cerand mai mult si mai mult, dandu-le o dorinta sexuala nestapanita, umbrindu-le discernamantul algerii partenerilor, determinandu-i sa faca sex cu cine apuca, sa se imperecheze la intamplare cu oricine, oricand,  iar aceasta energie sexuala acumulata in loc sa-i inalte ii degradeaza si-i imbolnaveste si fizic si moral (boliile venerice fiind un semn clar al acestei decadente). In film se descrie aceste simptome ca apartinand tantrismului negru.

Deci poate ca, indicat ar fi ca din cand in cand, cand nu reusesti sa transmuti si sa sublimezi sa mai dai drumul la supapa, fara a face excese totusi (desi cei care au facut acest film considera asta tantrism gri). Corpul da oricum drumul la supapa ca vrei tu sau nu, prin polutiile nocturne si daca tot o face, de ce sa nu faci din asta un gest constient, de care sa te bucuri impreuna cu fiinta iubita?


Cumpatarea este cheia, calea de mijloc si ascultarea cu sinceritate a corpului (aceasta iti spune daca este bine sa ejaculezi sau nu) ... Credem insa ca se poate obtine orgasm si fara descarcare ejaculatorie (destul de fad comparativ cu cel ejaculatoriu, din experinta noastra, asemantor celui dat de urinarea fractionata - insa ce stim noi nu este neaparat adevarul suprem, deaorece multi altii au spus ca au obtinut orgasme mai intense si mai profunde, fara ejaculare). In fine, stim ca se poate deschide o cutie a Pandorei pe aceasta tema si subiectul este foarte vast si greu de cuprins in 2 vorbe. Exista zeci de carti si tratate care vorbesc pe acesta tema foarte documentat.

Credem ca s-a spus un adevar atunci cand s-a evidentiat dorinta de senzatie ca fiind noul zeu al umanitatii si ca sarpele Shaitan (Satan) este cel care ne tenteaza sa picam in lumea senzatiilor. Insa in film cumva, totul se invarte in jurul sexualitatii, a dorintei de placere si  a evitarii neplacerii, de parca acesta ar fi singurul nivel al dorintei. Asta este nivelul dorintei de pe centru 2 de forta (Swadisthana), dar exista nivele si mai profunde ale dorintei care sunt la fel de importante si de inchistatoare pentru constiinta. Pentru fiecare centru de forta exista o motivatie, o dorinta esentiala  (de exemplu, pe nivelul 5, visshuddha, dorinta de a cunoaste adevarul, de dragul cunoasterii, ca asa simti cu toata fiinta ta si nu pentru a obtine anumite senzatii placute).

De fapt si aici este vorba tot de o anumita echilibrare si o cale de mijloc. Exista dorinte si dorinte. Dorinta de a merge de aici colo, dorinta de a manca, dorinta de a citi o carte, samd..exista o infinitate de dorinte (care nu au legatura cu sexualitatea neaparat), insa ideal este sa nu faci din dorinta ta un atasament. ("de poti visa dar nu faci visul astru, de poti gandi , dar nu faci gandul tel " - vorba lui Kipling).

Suntem de acord cu Buddha ca in esenta, dorinta este cauza suferintei , insa cu dorinta generatoare de atashament, implicit lacomie sau frica, lene sau manie, desfrau sau invidie, samd, adica o dorinta excesiva. Tot Buddha spunea ca identificarea cu dorintele noastre cu senzatiile sunt de fapt cauza suferintei, si asta este ceea ce ne-a facut sa picam din stadiul de zei sa ne pierdem divinitatea (identificarea cu efemerul, cu lumea formelor si ravnirea de senzatii).

Se mai spune in film ca energia Kundalini nu este o forta mecanica oarba, ca ea este inteligenta divinitatii in actiune si ca nu se trezeste decat intr-o fiinta care a progresat moral. Asa sa fie?

In traditiile orientale se mai spune totusi ca energia este oarba (shakti) si ca este dezlantuita cand este fara Shiva (constiinta) si credem ca uneori aceasta energie Kundalini se mai ridica si mecanic, orbeste si in cei fara pic de moralitate (nu odata s-a auzit de cazuri de treziri ale lui Kundalini in fiinte nepregatite, nepurificate, energie care le-a ars nadiurile subtile (canalele energetice subtile) dandu-le stari de nebunie si schilodire fizica).Deci ideal ar fi sa se trezeasca aceasta energie doar atunci cand esti pregatit, dar uneori nu este asa.

  In film se spune ca pe de o parte Adam a facut sex cu Eva si a procreat fara indrumarea lui Jehovah Elohim si asta ar fi fost picarea din Eden (un loc din dimensiunea 4a) , pentru ca mai tarziu sa se spuna ca pe timpul lui Adam si al Evei se facea sex doar in temple , ghidati fiind de Jehovah Elohim, care de fapt este un inger si nu Dumnezeu, care de fapt mai devreme era interpretat ca fiind Zei si Zeite ... .Sau de fapt Jehovah Elohim este un inger androgin.  Ce sa mai, o bulibaseala de interpretari ametitoare.
Este interesanta in schimb, interpretarea numelui lui Iisus Christos. Se spune asa:

" Este foarte importat de vazut ca atunci cand barbatul si femeia, Adam (Iod) si Eva (Heve) sunt uniti prinfocul sexual, caracterul "shin", rezultatul este "Yeshua", Isus, Salvatorul. De asemenea Cristos deriva din radacina greaca "krestos", sensul esoteric este "foc". Asadar, termenul Isus Cristos nu este un nume personal, este un titlu Yeshua (salvator) Christ (foc) "Eu sunt calea". Isus din Nazaret lucrand intens (in diverse pozitii probabil n.a) cu sotia lui a incarnat focul Cristosului."

In fine, sunt o multime de interpretari care mai de care mai interesante si mai abracadrante in acest film pe care vi-l recomandam totusi, sa-l vedeti.

Sa va fie de folos!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************