duminică, 26 mai 2013

Lumina toxica







Lumina toxica – Latura intunecata a “becurilor eficiente energetic” (fragment)


“Scapati de noile becuri care nu sunt EGOlogice, ci doar ECOnomice”

„Potrivit raportului comitetului SCENIHR, al Comisiei Europene, din 2008, CFL ar putea prezenta riscuri suplimentare la adresa sănătăţii umane, datorită luminii ultraviolete şi a luminii albastre emise. Aceste radiaţii pot agrava simptomele oamenilor care suferă, deja, de boli de piele, care-i fac extrem de sensibili la lumină. Lumina produsă de unele CFL, la distanţe mai mici de 20 de centimetri, poate conduce la expuneri la radiaţii ultraviolete apropiate de limita curentă acceptată la locul de muncă, pentru a proteja muncitorii de leziuni epidermice şi ale retinei. Surse din industrie pretind că radiaţia ultravioletă receptată de la CFL este prea redusă pentru a produce cancer de piele, iar folosirea unui înveliş dublu‚ atenuează total sau în mare măsură’ (sic !) orice alt risc.”


.

În vara anului trecut, un reportaj profesionist al corespondentei ZDF, Alexandra Pfeil, era integrat într-un documentar, Toxic Light – The Dark Side of Energy Saving Bulbs, difuzat de postul german Deutsche Welle, preluat ulterior şi de postul american necomercial Link TV, având subiectul sugerat de altfel de titlu, al nocivităţii extreme a noilor lămpi fluorescente compacte, impuse prin reglementarea abuzivă (EC) 244/2009 a fascistei Uniuni Europene, care a intrat în vigoare din data de 1 septembrie 2012, interzicând folosirea becurilor incandescente sub pretextul economiilor energetice.


Pasivitatea, trădarea şi slugărnicia politicienilor români au condus la adoptarea imediată a acestei măsuri criminale şi în ţara noastră, eliminând de pe piaţă ultimele tipuri de becuri incandescente, de 40 şi 25 W, obligându-ne să apelăm la adevărate bombe ecologice, ce funcţionează pe baza unui metal extrem de toxic, mercurul.

Suveranitatea de drept a României a fost redusă, în timp, la o simplă glumă proastă, lăcomia comercială a unei organizaţii globaliste, UE, ajungând să ne reglementeze orice aspect al vieţii cotidiene, deşi nici un cetăţean european nu are vreun cuvânt de spus în privinţa componenţei structurii birocratice a acestui precursor imperial, cu pretenţii tembele de organizaţie democratică.

La presiunea şi, mai mult ca sigur, datorită mitei considerabile oferită de cartelurile Philips şi Osram, UE se contrazice flagrant, după ce a interzis termometrele cu mercur, pe motivul toxicităţii acestora, obligându-ne în schimb să ne introducem în case, în baza unei reclame deşănţate şi mincinoase, aceste corpuri de iluminat, care nu respectă, de fapt, decât una din promisiunile oficiale, aceea a economisirii energiei electrice.


Desigur, aşa cum veţi vedea din film, şi aici intervine nesimţirea producătorilor, fiindcă adevăratele economii realizate sunt departe de consumurile declarate, iar durabilitatea lămpilor este o simplă minciună sfruntată, contrazisă de testele de laborator efectuate de organizaţiile pentru protecţia consumatorilor din Germania.

Sursa :  http://antiiluzii.blogspot.com/2013/05/lumina-toxica-latura-intunecata.html
http://bindiribli.ro/2013/05/26/lumina-toxica-latura-intunecata-a-becurilor-eficiente-energetic-2/

Video :    http://youtu.be/zDndoj299i0      si      http://vimeo.com/66322373    .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************