marți, 28 mai 2013

Fără limite (2011)


Ce ai face daca ai putea sa iei o pastila si dintr-o data sa iti accesezi 100% din capacitatea creierului?
Aceasta este premisa filmului Limitless (Fara limite), care mi-a lasat niste intrebari interesante in minte.
Iata povestea, pe scurt:
Eddie Morra este un scriitor cam fara inspiratie, a carui viata se schimba radical deindata ce incepe sa "se trateze" cu niste pastile-minune de pe piata farmaceutica neagra. Pastilele aveau roulul de a-i reda spre folosinta intraga memorie, constient si inconstient acumulata de-a lungul intregii vieti si de a-i facilita sinapsele rapide intre toate aceste cunostinte aflate in cantitate mare la dispozitia sa. Si astfel devine capabil de performante extraordinare, cum ar fi sa invete o limba straina intr-o singura zi, sa rezolve ecuatii foarte complexe in viteza, sa "descopere tipare ascunse" in jocul de bursa.
El spune, la un moment-dat: eram orb si acum vad. El incepe sa "vada" noi posibilitati pentru viata lui pe care si-o transforma rapid. Senzatia este de... cadere in sus (cum am auzit de la un amic), caci de la un scriitor ratat, in final tipul ajunge senator si se pregateste sa candideze la presedentie. Prietena lui care il parasise cand era amarat si lipsit de noroc a fost din nou atrasa de el ca de un magnet atunci cand a ajuns pe val.
Actiunea este condimentata prin faptul ca nimic atat de pretios nu vine gratuit. Pilula era un drog puternic cu toate efectele unui drog. Se simte rau. Rechinii din piata neagra il cauta sa il vaneze si sa ii ia "marfa". Apare si Robert de Niro care este un magnat cam rau la suflet :)
    Mi-a placut felul in care Eddie s-a transformat pe parcursul fimului, dintr-un tip ciufulit si confuz intr-un barbat carismatic si degajat. El spune: I feel limitless! I was blind and now I see.
   Lasand laoparte povestea filmului, am obtinut un posibil raspuns la intrebarea: Ce inseamna, cum te simti, ce poti face cand/daca devii mai destept?
Ma gandesc si: Eu ce as face daca as fi mai desteapta? Care este "versiunea mea perfecta"?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************